Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  2,652
  Posts Thanks / Likes

  Default TV romanesti platesc bani grei pentru stirile externe

  Televiziunile romanesti platesc bani grei pentru stirile externe

  Cosmin Tupa
  Luni, 18 Octombrie 2004

  Posturile de televiziune romanesti si-au obisnuit telespectatorii cu transmisiuni in direct preluate de la posturile de stiri din strainatate, de cite ori este vorba despre un eveniment important sau de ultima ora: cutremure, atentate, explozii, accidente. Fiecare televiziune a incheiat protocoale, contracte si abonamente cu diferite televiziuni si agentii de afara. Faptul ca pot sa foloseasca imagini brute da ocazia multor televiziuni romanesti, cel putin teoretic, sa aiba o reflectare originala a evenimentelor externe.

  PRO TV este membru al ENEX (European News Exchange Organization). ENEX, care are sediul in Luxemburg, a fost infiintata in 1994, pornind ca un parteneriat intre sase posturi de televiziune din reteaua RTL. PRO TV culege imaginile brute din serviciul special de imagini al CNN, contra unui abonament anual.

  TVR, se stie, este unul dintre actionarii postului Euronews. Este unul dintre actionarii mici, cotizatiile platite anul trecut pentru Euronews costind televiziunea aproape sapte miliarde de lei. Serviciul de comunicare al TVR a anuntat ca, in baza unor contracte, jurnalele beneficiaza de imagini de la retelele de televiziune CNN si CBS. Aceleasi surse afirma ca transmiterea jurnalului Euronews de pe TVR 2 este facuta contra cost.

  Antena 1 nu beneficiaza de schimburi de imagini, contractele de preluare fiind concepute contra cost. “Pe vremuri se numea troc un asemenea schimb, dar acum nu se mai intimpla asta. Acum orice serviciu se plateste”, spune Vlad Petreanu, redactorul-sef al Departamentului Stiri al Antenei 1. Tot CNN este si pentru cei de la Antena 1 sursa principala de imagini referitoare la evenimentele externe. Acestei surse i se adauga abonamentele incheiate la Reuters si APTN, ale caror costuri se ridica la nivelul a citeva zeci de mii de euro pe an, dar aceste abonamente permit preluarea transmisiunilor de Breaking News.

  Realitatea TV foloseste in special fluxurile APTN (Associated Press Television Network), ramura internationala pentru televiziune a celor de la Associated Press. AP este cea mai veche agentie de presa din lume, fiind infiintata in 1848. Dezvoltarea stirilor de televiziune nu a avut loc pentru AP decit in 1994. Alta sursa pentru stirile Realitatii TV sint fluxurile Reuters. Pentru toate aceste surse, Realitatea TV plateste abonament.

  Un serviciu special al CNN este World Report, unde posturile romanesti Antena 1, TVR si PRO TV incarca reportaje despre Romania, realizate cu reporterii de aici, montate pentru postul american. Aceste reportaje nu sint transmise de CNN decit dupa o selectie care nu mai depinde de posturile romanesti.

  Copyright © 1996-2004 Evenimentul Zilei Online.

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2004
  Posts
  216
  Posts Thanks / Likes

  Default


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. O intrebare pentru toate cele 5 DTH Romanesti.
  By piciul in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 18
  Last Post: 3rd December 2006, 00:21
 2. Replies: 4
  Last Post: 24th January 2006, 19:09
 3. Replies: 0
  Last Post: 22nd January 2005, 23:35
 4. Cover (coperta) DVD sau VHS pentru filme romanesti
  By valentino in forum DVD - DIVX - HIFI
  Replies: 1
  Last Post: 8th November 2004, 20:53

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top