Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Auditul masurarii audientei pentru televiziune

  Calitatea datelor de audienţă TV, furnizate de compania TSN AGB International, a crescut din 2004 în 2005, conform unui audit al Centre d’Étude des Supports de Publicité (CESP), citat într-un comunicat al Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor (ARMA).

  Auditul a confirmat “congruenţa metodologică şi de proceduri dintre studiul SNMATV şi alte studii de audienţă TV din Europa”. Astfel, s-a constatat „o bună funcţionare a echipamentului electronic de culegere a datelor, un suport metodologic solid de culegere, validare şi prelucrare a datelor brute, cât şi o folosire din ce în ce mai bună a sistemului (telecomenzi, peoplemetre) de către persoanele care fac parte din gospodăriile monitorizate”.

  Studiul CESP a verificat validitatea metodologică şi procedurală a datelor de audienţă puse la dispoziţie de TNS-AGB International, prin analiza documentelor ARMA şi TNS-AGB, prin evaluarea echipamentelor electronice şi informatice folosite la prelucrarea datelor.
  CESP a recomandat includerea în viitoarele măsurători de audienţă şi a echipamentelor de recepţie TV de ultimă generaţie (televizoare cu plasmă, ecrane LCD, sistemele de recepţie digitală prin satelit), dar şi îmbunătăţiri de ordin metodologic: întărirea regulilor de validare în privinţa vizionării excesiv de lungi, actualizarea unor anumite categorii socio-demografice (mai ales ocupaţie), cât şi instituirea unei frecvenţe mai ridicate de actualizare forţată a panelului.

  Preşedintele ARMA, Lucia Romaniuc (Managing Director Pro Cinema) a declarat că "cele nouă puncte de disfuncţie semnalate la studiul din 2004 au fost înlăturate, în special eroarea care ajungea înainte la peste 14% a ajuns acum la sub 3%".

  “Concluziile auditului sunt îmbucurătoare: calitatea datelor de audienţă TV a crescut din 2004 în 2005, folosindu-se proceduri valide de culegere şi prelucrare a datelor, iar nivelul de erori identificate în teren este redus (sub 3%), fiind comparabil cu cel întâlnit în alte ţări europene în care CESP a realizat asemenea studii de audit”, se arată în comunicatul ARMA. “Putem astfel spune că scopul ARMA de a pune la dispoziţia membrilor săi date imparţiale, precise şi obiective despre audienţele TV din România a fost atins şi în 2005”.

  Asociaţia Română pentru Măsurarea Audienţelor (ARMA) este o organizaţie non-guvernamentală non-profit şi apolitică cuprinzând 55 de membri din rândul televiziunilor, agenţiilor de publicitate şi clienţilor comerciali din România. În rândul ARMA se regăsesc marea majoritate a televiziunilor şi agenţiilor de publicitate, cât şi principalii clienţi de publicitate de pe piaţa românească TV.

  TNS-AGB International este o companie autohtonă de cercetare a audienţei TV formată din contopirea reprezentanţelor locale ale principalelor două societăţi de măsurare a audienţei TV de pe piaţa internaţională: TNS şi AGB. Din 2001, TNS-AGB International pune la dispoziţie ARMA şi membrilor săi serviciul zilnic de măsurare a audienţei TV SNMATV.

  Serviciul de măsurare a audienţei TV SNMATV constă în culegerea, prelucrarea şi interpretarea datelor zilnice de consum TV ale persoanelor din România în vârstă de peste 4 ani. Aceste date de consum TV sunt culese prin intermediul unui eşantion de 1109 gospodării conţinând 3169 de persoane, eşantionul fiind reprezentativ din punct de vedere al structurii socio-demografice a populaţiei la nivel naţional şi regional. Conform dispoziţiilor Contractului SNMATV, TNS AGB Internaţional este obligat să furnizeze datele colectate de la cel puţin 1000 de gospodării. Toate receptoarele TV din aceste gospodării sunt conectate la un sistem electronic de colectare şi transmisie de date (peoplemetre) care stochează informaţia privind consumul TV şi o transmit zilnic spre prelucrare către sediul TNS-AGB Internaţional. După prelucrarea şi validarea acestora, datele sunt transmise către membrii ARMA.

 2. #2
  MuSic & So mucH MoRe! Expert
  Join Date
  Aug 2003
  Location
  Svishtov
  Posts
  2,834
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Toti o apa si un pamant!
  Vrajeala ieftina pentru terminatii din agentii....
  Datele mami lor...!
  DVB-S:
  Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
  Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
  Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
  Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
  Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
  DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
  Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
  DVB-T:
  TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. 3G-televiziune de la ZAPP
  By mardan in forum News
  Replies: 0
  Last Post: 8th December 2006, 00:28
 2. Televiziune din mers
  By barbone in forum News
  Replies: 8
  Last Post: 28th June 2005, 23:03
 3. Televiziune digitala in Ro
  By Levi in forum RDI - Satelit
  Replies: 1
  Last Post: 23rd May 2005, 12:08
 4. Replies: 0
  Last Post: 14th April 2005, 08:33
 5. 3G-televiziune de la ZAPP
  By spaniolul in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 1
  Last Post: 6th January 1970, 13:44

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top