Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: problema lnb 2x

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default problema lnb 2x

    Stie cineva cum se testeaza un dublu LNB (Astra - Hotbird). Cred ca are o imperfectiune, pe moment merge apoi merge doar pe unul din sateliti apoi pe niciunul, etc... Am crezut ca e de la soft si am schimbat vreo 5-6 patchuri in Kaon. Dar acum am inlocuit cu unul simplu si merge bine si pe astra si pe hotbird (doar trebuie sa manevrez antena cu motorul + schimbat diseq). A mai avut cineva lnb care s-a stricat? Dublu? Aici in 10 ani e al 2lea dar primul a fost un simplu si a fost mort direct nu doar "ranit grav". Oricum miine cred ca iau altul dublu. Daca aveti experienta in domeniu, va rog ajutati-ma cu sfaturi si idei. Merci.

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    obiectul are un disecq incorporat care e ori e defect ori setat gresit.
    noroc,nirolf

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu se numeste dublu LNB ci monobloc. Oricum nu are importanta...
    Multe monoblocuri nu merg ca lumea cu anumite receivere, din cauza Diseq-ului de cacao incorporat. In general sunt setate astfel: Hot Bird = Diseq A iar Astra = Diseq B, adica invers cum sunt programate majoritatea receiverelor. Incearca toate posibilitatile, dar cel mai bine sa faci o proba cu alt receiver.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci de sustinere. De fapt aces monobloc merge de cam 16 luni la mine si ieri seara in timp ce vizionam ceva imaginea s-a fixat pe tv ca si cum vintul ar fi mutat antena. Dar antena era in pozitia buna. Restul e cum am spus deja, a mai mers un pic, un timp chiar corect dar pierde in mod aleatoriu semnalul si e imposibil de prevazut ce e de facut. De schimbat in mod sigur. S-ar putea testa, credeti? Nu am incercat cu alt decodor dar am pus 2 simple in locul lui (1 deodata) si merg nickel... Merci inca pentru ajutor. Din memorie cred ca cam 25 euros e pretul standard. De acord?

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Un Inverto monobloc costa cam 30€ si sunt foarte bune. Dar pretul depinde in ce tara esti...

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky
    Un Inverto monobloc costa cam 30€ si sunt foarte bune. Dar pretul depinde in ce tara esti...
    Merci de informatie. Nu cunosc insa ce e aia. Cit despre tara, venind de la tine cam 900 km, dupa ce mai treci un pic dupa Germania spre vest, deci pretul nu e important si in mod sigur nu foarte diferit. Merci pentru ajutor si detalii. Miine trebuie sa reglez asta altfel vine o noua spat si va fi mai complicat.

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nikinba
    ... Nu cunosc insa ce e aia.
    Inverto este marca LNB-ului...

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok, merci, plec acum sa-l iau. Sper sa nu mai fie problema in citev ore....

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @all Merci pentru informatii. Am rezolvat problema azi inlocuind monoblocul dubios cu altul nou, 0.2 dB garantat 36 luni pt 25 euro. Am citit marca ceva de genul lemon dar am uitat exact cum ii spune. A trebuit sa fac un leger reglaj de antena - pozitie ceea ce e cam surprinzator dar totul merge. Am semnal corect dar nu vad sa fie vreo diferenta fata de inainte cind monoblocul era 0,5 dB. Precizez ca am cablu anormal de lung (cam 45 m sau +). Daca mai are cineva vreo idee sau precizare, merci, daca nu putem inchide discutia cu aceasta mica experienta in +.

  10. #10
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    45 metri nu e lung,de la 80 incolo poti vorbi de asa ceva.
    noroc,nirolf

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf
    45 metri nu e lung,de la 80 incolo poti vorbi de asa ceva.
    noroc,nirolf
    Ouf... si care credeam ca lung. Acum un timp am taiat din lungimea care era "buclata" in garaj vreo 10 m si am cistigat destul de mult semnal. De aia credeam ca e o lungime critica....

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am si eu unul tot dublu marca Universal Twin LNB SRT L 920 si de nou mi-a facut fite.....Frecventele mici de la 10710 pina la 11100 le vedea cu semnal de 28 la suta fata de restul ce se vedeau cu 65 la suta.L-am desfacut dindu-i jos carcasa si am dat de un semireglabil l-am invartit cam un milimetru spre stinga,dar inainte mi-am notat citeva frecvente de la inceput de banda,de la mijloc de banda,si de la sfirsit de banda ca nu cumva sa am cistig dintr-o parte si sa pierd in alta.Si am reusit unde aveam 28 la suta sa ajung nu la 65 dar la 45 la suta fara sa am pierderi in alta parte

  13. #13
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acum un timp am taiat din lungimea care era "buclata" in garaj vreo 10 m si am cistigat destul de mult semnal. De aia credeam ca e o lungime critica....
    ... si uite asa fara sa stii te-ai ajutat singur scapind de efectul de bobina.bravo!
    de multe ori exista tendinta,la montaj,de a se lasa o rezerva pentru ocazii
    precum mutatul mobilei in casa.aiurea,asa ceva se intimpla 1% in celelal-
    te cazuri mobila ramine in acelasi loc pe viata.efectul de bobina ramine si
    el de-a pururi.
    noroc,nirolf

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf
    Acum un timp am taiat din lungimea care era "buclata" in garaj vreo 10 m si am cistigat destul de mult semnal. De aia credeam ca e o lungime critica....
    ... si uite asa fara sa stii te-ai ajutat singur scapind de efectul de bobina.bravo! Si asa mai am rezerva ceva dar fara bucla.....
    de multe ori exista tendinta,la montaj,de a se lasa o rezerva pentru ocazii
    precum mutatul mobilei in casa.aiurea,asa ceva se intimpla 1% in celelal-
    te cazuri mobila ramine in acelasi loc pe viata.efectul de bobina ramine si
    el de-a pururi.
    noroc,nirolf

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nikinba
    Quote Originally Posted by nirolf
    Acum un timp am taiat din lungimea care era "buclata" in garaj vreo 10 m si am cistigat destul de mult semnal. De aia credeam ca e o lungime critica....
    ... si uite asa fara sa stii te-ai ajutat singur scapind de efectul de bobina.bravo!
    de multe ori exista tendinta,la montaj,de a se lasa o rezerva pentru ocazii
    precum mutatul mobilei in casa.aiurea,asa ceva se intimpla 1% in celelal-
    te cazuri mobila ramine in acelasi loc pe viata.efectul de bobina ramine si
    el de-a pururi.
    noroc,nirolf
    Ai dreptate perfecta. De fat am avut 2 etape trecere de la analogig la numeric si apoi de la simplu LNB la monobloc ceea ce a cerut un pic de semnal in +. In rest totul ok si numai bine la toti......

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. DM 500 - problema de FTP
    By vu5617 in forum DREAMBOX
    Replies: 5
    Last Post: 26th February 2006, 16:06
  2. Problema cu Tp.1
    By tofu in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 2
    Last Post: 19th December 2005, 19:50
  3. Problema DVD-RW
    By chooleen in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 7
    Last Post: 5th September 2005, 23:16
  4. Problema mea !
    By platon in forum Placi DVB
    Replies: 5
    Last Post: 9th April 2005, 10:15
  5. Problema SS2
    By MooH in forum Placi DVB
    Replies: 0
    Last Post: 23rd October 2004, 14:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top