Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
 1. #1
  Reclamant Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  11,499
  Posts Thanks / Likes

  Default despre receptzie shi decodare in America de Nord

  De ceva mai multa vreme intentionam sa fac un update informational asupra receptiei individuale in America de Nord, iar acum se pare ca s-a ivit ocazia. Cu toate ca timp de un an de zile am stat fara instalatie de receptzie (prioritatzi, hm, diferite), legatura mea cu latura tehnica a problemei nu a fost intrutotul nula. Am patch-uit citeva receivere si m-am mentzinut informat la zi cu situatzia satelitara din zona.
  Situatia ca atare, din punct de vedere statistic, sta cam asha: pe piatza exista circa 2 operatori de prestigiu (Dish Net si DirecTV), un operator mai mic axat pe programe trans-americane (Globecast, reunind programe din Europa si Asia), un operator mic concentrat asupra televiziunilor religioase (Sky Angel) si citziva operatori independentzi (Motorola, cu pachetul HITS, emis in standardul 4DTV, utilizind receivere proprii si un standard de compresie propriu, Digicipher vers. 1 si 2; Comcast, codat PowerVu, destinat retransmisiei prin cablu; InDemand, destinat aceluiasi tip de retransmisie, cprinzind in exclusivitate programe sportive; diverse canale TV emise sub forma de pachet dar apartinind unui aceluiashi trust (ABC, CBS, NBC, etc), vreo doua mini-pachete destinate telespectatorilor asiatici, si pachetul original Dish transmis inca analogic shi "imprastiat" pe vreo 4 satelitzi. Diferentza dintre programele transmise acolo si cele din pachtul digital Dish sta mai degraba in cantitate, caci, din pacate, calitatea nu a primat in ceea ce priveste transmisia digitala, ca sa nu mai spun ca din punct de vedere al structurarii pe transpondere, pachetul Dish este extrem de imprashtiat shi acum: foloseste nu mai putin de 7 satelitzi pt. a trasmite. Dar este, intr-adevar, cel mai mare operator de pe piatza americana.
  Sistemele de codare sint, de asemenea, foarte diversificate: mai exista analogicul V(ideo)C(ypher)2+, semi-analogicul DigiCipher 2, si, in plus, cam tot ceea ce se gaseste actualmente si prin Europa cu exceptia, poate, a lui Conax shi Seca. Am gasit PowerVu, la fel de scump si de "ocolit" aici ca si oriunde, cu receivere la vinzare libera dar cu neputintza de utilizat fara activare, am gasit ****** 1 si 2, Nagravision 1 si 2, Videoguard, DVB Crypt, etc.
  Receiverele compatibile Digicipher+4DTV se gasesc, de asemenea, tot la vinzare libera. Ele necesita activare de la operator pt. posibilitatea vizionarii. Calitatea transmisiei este foarte apropiata de cea actuala Mpeg 2, doar ca aceste receivere au fost destinate initzial transmisiei hdtv - cu toate astea, parametrii la care au fost construite nu permit receptia programelor HDTV actuale emise de catre operatorul Dish, modulate 8PSK MPEG 4:2:2, pe care n-am avut inca privilegiul sa le urmaresc pentru ca receiverul destinat lor, realizat tot de catre Motorola, se vinde la preturi de circa 6-700 de dolari. E mai ieftin ca un receiver Scientific Atlanta, dar mult prea scump pentru receptia a circa 25 de programe. E drept ca nu necesita activare, cu toate astea, nu cred ca se poate pune problema vizionarii de durata - ceea ce este azi in faza de test, miine va deveni o realitate generalizata, si pina la urma HDTV-ul poate fi criptat la fel care orice alt tip de transmisie. Oricum, nu ma indoiesc citusi de putzin de calitatea acestor programe, am urmarit filme retransmise prin varianta HTDV a canalului CBS pt. cablu - imagine excelenta, in compania televizorului aferent, desigur (care trebuie sa fie, obligatoriu, lcd sau plasma de rezolutie mare). Nu insist asupra subiectului, sint persoane pe forum mai avizate in legatura cu aceasta tema, ei vor sti despre ce este vorba.
  Optiunea locala a romanilor din zona a fost, pina cindva la inceputul anului trecut pentru receptia legala a programelor retransmise de Romsat prin intermediul pachetului Globecast. Dupa care s-a constatat ca retributia lunara de circa 30 de dolari pentru aceste programe este nejustificata, intrucit cheile Globecast erau publice de ceva vreme iar sistemul de codare Nagra (1). Asta pe atunci (nu incepusera transmisiile simulcrypt inca). Si cum nagra 2 oricum era in faza de spargere, cel putin in ceea ce priveste pachetul Dish (cartelele nagra 2 pt. Dish erau citite cam tot in acelasi timp), romanii s-au inghesuit sa-si cumpere antene pe care sa le fixeze pe 97 Vest si sa receptioneze Romsat-ul for free. Bucuria a tzinut pina la un update al cartelelor oficiale care, se spune, a impiedicat citirea lor. Cu toate astea, cred ca pur si simplu n-a fost cine anume sa le citeasca, respectivele programe neinteresint pe nimeni in afara comunitatzii romanesti, iar pachetul Globecast este inca functional, cel putin pe jumatate, cu vechile chei.
  Ce anume se "sparge" totusi, aici, pina la urma? Dupa cum am spus, pachetul american Dish Network, pachetul canadian Bell Express Vu (in cadrul caruia se pot receptiona si programele HDTV, cu ajutorul placilor tip SkyStar, intrucit standardul prin care transmit canadienii este DVB-S, accepta de placa, spre diferentza de DVB-S2, folosit de pachetul Dish), cite ceva din pachetul Globecast pe 97 Vest si cam atit. Insumat, pe totzi satelitzii, in jur de o mie de canale (Dish reprezentind "grosul", cu vreo 500 perfect decodabile). Intrucit nu le-am numarat, ma simt incapabil sa precizez cifra exacta.
  Voi semnala pachetele decodate in listele de pe lyngsat: http://www.lyngsat.com/packages/dish61.html (fara HDTV), http://www.lyngsat.com/packages/expressvu2.html (incl HDTV) , http://www.lyngsat.com/packages/expressvu1.html , http://www.lyngsat.com/packages/dish105.html , http://www.lyngsat.com/packages/dish110.html (fara HDTV) , http://www.lyngsat.com/packages/dish119.html (fara HDTV) , http://www.lyngsat.com/packages/dish121.html , http://www.lyngsat.com/packages/dish129.html, http://www.lyngsat.com/packages/dish148.html plus unele canale de pe http://www.lyngsat.com/ia5.html .
  Desigur, nu se poate pune problema decodarii universale a acestor pachete, in primul rind din cauza semnalului - Dish transmite multe canale regionale, focalizate pe zona de acoperire respectiva. Programe in general neinteresante pt. marele public. De asemenea pentru ExpressVU este necesare o antena putzin mai mare de 30 de inch, cu care, desigur, in Romania n-ai prinde aproape nimic. Aici, cel putin in banda Ku, semnalul nu e o problema, gestionarii satelitzilor se "descurca" extraordinar. Imaginea lasa de dorit in foarte multe cazuri, si am sentimentul ca nu neaparat din cauza originii transmisiei, ci mai degraba din cauza abundentzei de canale pe un singur transponder la SR-uri medii. Am constatat prezenta unei imagini mai curind inacceptabile chiar pe segmente respectabile ale pachetului dish, precum pachtezelul de filme "Starz" ori programul GAC (Great American Country) sau chiar programele "Cinemax". O impresie buna asupra calitatzii imaginii mi-a facut Hallmark-ul, programele HBO shi Showtime, programele PPV ori citeva programe de documantare. Mentionez ca testele s-au facut, la alternantza, cu un receiver Fortec Lifetime Ultra FTA cu soft modificat (tuner foarte sensibil dar patching destul de greoi) shi placa SS2, pe AltDVB, MyTheatre shi ProgDVB.
  Decodarea? Este simpla shi nu pune probleme. Cam toate calalele Dish folosesc aceeasi cheie, chestiune valabila shi pt. programele canadiene. Probleme au pus doar unele canale regionale, unde semnalul nu a avut calitate dorita sau care pur shi simplu nu s-au deschis indiferent d emanevra facuta. Decodarea se face, in mare masura, pe receivere FTA modificate, ceea ce a dus shi la o sensibila crestere (artificiala, desigur, a pretzului pt. ele). Gasim shi aici receivere care au facut decodarea neautorizata pay-tv celebra - precum Humi5400 ori Dreambox, dar in cea mai mare parte gasim Emtech-uri, Fortec-uri, Metabox-uri, Pansat-uri, Neosat-uri, etc. Adica junk. Dar junk productiv, atita vreme cit costul de productzie al acestor scule este la vreo 30 de dolari bucata iar pretzul de vinzare ajunge sa depaseasca 150 de dolari in multe cazuri. Ofertele sunt variate: kit-uri Dish oficiale, kit-uri FTA, kit-uri DirecTV cu shi fara digital video recorder tip TiVo (DirecTV nu este spart, foloseste Videoguard), etc. Preturile cresc absolut fara nici o opozitie din partea publicului, intrucit cererea de pe piatza este destul de mare. Shi, daca ne gindim mai bine, americanii nu sint atit de inradacinatzi in problema pirateriei (care este, totusi, comuna tzarilor ceva mai sarace), aici inca mai exista anuntzuri ale magazinelor serioase care vestesc in gura mare existenza LNB-urilor "digitale", ale antenelor "FTA" sau ale antenelor "universale" de parca ar sti antena, saraca, ce trebuie sa prinda shi ce nu.
  Problemele aparute in cadrul receptziei nu au fost teribil de serioase. Cu toate astea, as vrea sa ma opresc asupra unui aspect care produce minusuri atit pe piatza receiverelor de aici cit shi a softurilor DVB. Este vorba despre Closed Captioning, un semnal tip teletext emis de programul TV pentru subtitrarea emisiunilor. In SUA aproape ca nu exista transmisie fara o astfel de subtitrare - din pacate majoritatea receiverelor nu o pot reproduce, iar, in cazul in care sunt cuplate la televizoare prin mufe tip AV ori DV, nici televizoarele nu pot surprinde acest tip de semnal. In cazul placilor DVB problema a fost rezolata, partzial, de un plugin (cccp.ax) functional, se pare, doar cu MyTheatre si RitzDVB. Cu toate ca pe MyTheatre cauzeaza blocaje, din cauza faptului ca modifica filtrele grafice folosite, l-am preferat datorita acuratetzii subtitarii pe care o asigura: caractere destul de mari si pozitie acceptabila pe acran. Vreau sa mentionez, ca o nota buna pentru televiziunilor americane, faptul ca aici pina shi muzica este subtitrata prin metoda CC.
  Testele facute, in interval de doua zile, au relevat atit manevrabilitatea greoaie a listelor de canale, atit pt. receivere cit shi pt.placi dvb, cit shi motivele pentru care in tzara asta foarte putini utilizatori particulari dispun de instalatzie motorizata. DirecTV, asezat pe doi satelitzi, foloseste antene cu doua (chiar shi 3) LNB-uri (trei pt. utilizatorii care si-au exprimat dorintza de a receptiona shi canale FTA). Dish, care si-a concentrat majoritatea programelor de importanza generala, pe 110 shi 119 Vest, foloseste asa-numita antena Dish 500, (la inceput cu un LNB dual, apoi cu un LNB twin, pe masura ce constructzia ei a evoluat ) care este capabila sa receptioneze ambii satelitzi in acelasi timp. Pe un asemenea tip de antena mi-am facut testele, extrem de fiabila shi de usor de reglat (desigur, orientarea o potzi face, pina la urma, dupa nenumaratele antene apartinind lui Dish ori DirecTV pe care le gasesti mai peste tot, cu atit mai mult cu cit, dupa expirarea abonamentului, utilizatorului i se ridica doar receiverul, antena este lasate aiurea - shi paradoxal, majoritatea celor de aici isi imagineaza ca odata ce cablul acela este taiat si receiverul luat, anetna nu mai e buna de nimic, drept pentru care nu de putzine ori vei gasi astfel de antene aruncate la gunoi).
  Pentru doritorii de a invatza shi intzelege metoda de instalare si echipamentul marilor operatori de aici, ii invit sa arunce o privire pe adresa http://www.dbsinstall.com/index.htm , au sa gaseasca multe informatzii utile).
  Alte observatzii - ar fi in general in ce priveste cantitatea programelor. Daca sint multe si daca, in principiu, nu mai stii pe care sa te uitzi, asta nu inseamna ca sint shi al dracului de bune. Exista televiziuni bune si proaste. Unele sint facute dupa retzete consacrate care, intr-adevar, satisfac orice gust, altele isi fac programul conform unor sondaje de piatza pt. a testa "ce se vine" si nu rareori programul le este supraincarcat (nici prea mult diversitate nu e buna). Televiziuni gen TBS, The Biography Chanel ori Fox Movies Channel sint preferatele mele, datorita programelor de calitate, ca sa nu-l mai mentzionez shi pe GAC - Great American Country. In aceasta linie subliniez ca am avut ambitzia de a numara canalele de filme: circa 30 PPV's, 6 X HBO (HBO, HBO Comedy , HBO Latino, HBO 2, HBO Signature, HBO Family ) 7 X Encore (Encore , Encore Mystery , Encore Drama , Encore Love , Encore Wam , Encore Action , Encore Westerns) 5 X Showtime (Showtime Beyond , Showtime Showcase , Showtime , Showtime Extreme , Showtime Too) 5 X Cinemax (ActionMax ,5 StarMax , Flix , Cinemax , MoreMax ) 5 X Starz (Starz , Starz Edge , Starz Cinema , Starz in Black , Starz Family) 2 X TMC (The Movie Channel , The Movie Channel Xtra), 5 independente (Fox Movie Channel , Hallmark Channel US , American Movie Channel , TCM US, Lifetime Movie Net) shi 3 latino (De Película EUA, De Película Clásico, Cine Latino). Asta doar asha, ca exemplificare.
  Dish are, desigur, lipsurile lui: VH-1 tematice (Country, Soul, etc), Blackbelt TV (destinat in exclusivitate amatorilor de arte martziale), The Nashvile Network, pachetul de radio DMX, alte citeva canale Showtime, etc. Acestea nu se gasesc, din pacate, decit in pachetele destinate retransmisiilor prin cablu, fiind compensate, fara doar shi poate de cele din oferta prezenta. Sau, depinde de preferintze. Shi, desigur, alte minusuri precum calitatea inferioara a imaginii la unele canale ori pretzul exorbitant al receiverelor HDTV. Alta lipsa ar fi, daca e sa fiu ingrat pina la capat, pretzul mare practicat pentru gazduirea unor canale externe in oferta proprie - motiv fara de care astazi micul pachetzel Romsat ar fi fost decodat fara probleme pe 61 Vest. Dar romanii au migrat catre preturile mai mici shi transponderele Globecast. Shi scapa neatinshi.
  In orice caz, recomand pachetele acestea receptionabile aici doar celor cu foarte mult timp liber la dispozitizie. Nu mai repet ca receptia lor pe placi DVB solicita acest timp shi nervi la maximum, datorita numarului restrins de programe soft la care esti constrins sa recurgi pt. a beneficia de majoritatea facilitatzilor pe care americanii le ofera din plin in receptzia acestor canale. Si, desigur, mult timp la dispozitizie pt. a te bucura de continutul lor, in conditziile in care doar studiul programelor televiziunilor interesante ia ore bune, daca nu chiar o zi.
  Ramin in continuare dispus sa ofer o mina de ajutor celor decisi sa incerce variantele receptiei individuale aici. Am consultat forumuri de discutzii satelitare locale, si trebuie sa recunosc ca partea romaneasca este, din pacate, destul de slab reprezentata. Putzini pasionatzi, majoritatea cautind doar sa afle cheile Romsat, acuzindu-se unii pe ceilaltzi de "ascunderea" unor informatzii ori, dimpotriva, de zvonistica, prea putini cunoscatori a mecanismelor tehnice ale receptiei si decodarii, prea putzini interesatzi de altceva decit de o informatzie rapida. Ceea ce imi intareste parerile despre comunitatea romaneasca din exil, superficiala shi prost inchegata, cu pretentzii mari shi cu extrem de putzine de oferit societatzii americane. Care se afla, din pacate, shi ea, in pragul unei crize cu amanunte care nu-si au locul aici.
  Ne revedem!

  Screenshots:


 2. #2
  ER' MEJO Moderator - Expert
  Join Date
  Apr 2005
  Location
  CAPUT MUNDI
  Posts
  2,094
  Posts Thanks / Likes

  Default

  bravo.astept in continuare alte informatii.ai ceva adrese de forumuri romanesti din usa?
  oricum ma surprinde ca in america sunt mai in urma ca noi.ma refer la beneficiari acestor provider.

 3. #3
  Reclamant Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  11,499
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Forum romanesc: http://forums.al7bar.tk/forumdisplay.php?f=84
  Necesita creare cont. In genere cine intra va constata ca discutziile graviteaza strict in jurul decodarii Globecast, pare ca ProTV International e cea mai mare grija a celor de aici. Shi uneori patch pt. unele receivere. Oricum, faptul ca am scris rindurile de mai sus se datoreaza totusi, in mare masura, unui roman pasionat care s-a tzinut de capul meu pina am studiat o cantitate mare de informatzii pe problema asta. Asadar el, eu - si mai sint shi altzii...

 4. #4
  Moderator Expert
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  3,522
  Posts Thanks / Likes

  Default

  nu ai spus cum stati cu cardsharing
  350 kg de scule!

 5. #5
  Reclamant Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  11,499
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cardsharing-ul este aproape inexistent. Celalt operator, secundar lui Dish, are cam aceeasi oferta de programe, deci nu intereseaza intr-o masura foarte mare. Cit despre pachetul international Globecast, stiu ca niste romani din California reusisera sa faca cardsharing pt. Romsat - cu toate astea n-am nici o informatzie verificata experimental. Cum vetzi vedea, pe forumuri nici macar nu se prea discuta de cardsharing, decit intr-o mica masura, asadar se pare ca si aici europenii sint pe primul loc.

 6. #6
  Gold Member Expert
  Join Date
  May 2003
  Location
  Brasov
  Posts
  3,254
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Super interesante informatiile de peste ocean... poate vom avea norocul sa aflam si cate ceva din... Australia

  @hgfdgfui, cu banda C cum stau americanii ?
  Adica se mai vad antene/lnc-uri C Band pe case ?
  Nu ma refer neaparat la acele antene gigantice, din curtile hoobystilor (sunt multi din acestia?), ci la antenele obisnuite pentru C Band.... la cat de puternice vad ca sunt semnalele in banda C, sunt convins 100% ca nu mai e nevoie de antene de 1.8M pentru C Band, una de 0.9M-1.2M fiind suficienta!
  Se observa acolo o abandonare a acestei benzi ?
  Din liste, vad ca si C band este destul de atractiva, desi grosul e acum in KU Band

  Numai bine!

  RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
  Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

 7. #7
  Moderator Expert
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Bucuresti
  Posts
  6,985
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Foarte interesant.
  SHALOM

 8. #8
  Reclamant Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  11,499
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Antene destinate benzii C se vad cam foarte rar - odata pentru ca numai nostalgicii analogicului mai au ce cauta pe acolo shi, de asemenea, majoritatea canalelor retransmise in banda asta se adreseaza fie statziilor de cablu fie micilor comunitatzi (precum cea chineza sau coreeana). Majoritatea utilizatorilor de C erau abonatzii (sau piratzii) sistemului VC2+. Sistemul asta de codare avea putzin din caracterul lui nagra analogic - piratii reusisera sa scoata imaginea intacta (la costuri minime, pur si simplu se dezactiva un eeprom din interiorul receiverului) dar sound-ul nu a iesit sub nici o forma (decit mai tirziu, cind s-au putut citi cardurile shi s-au inserat in cardurile pirat codurile corespunzatoare - lucru care a tzinut extrem de putin, si acum VC2+ fiind unul dintre cele mai tari sisteme de codare - schimba cheila la intervale foarte scurte, de ordinul orelor). Ei bine, in asemenea conditzii, C-ul a ramas aproape neutilizat.
  Dimensiunea antenelor, atit de pe blocuri cit shi cele din comertz, este destul de mare: parabole de 180 - 240 CM. Pretzul uneia de 180 bate in jurul a 150 de dolari, cu LNB inclus. Cele de 240 costa mai mult de 200 de dolari. Cel care instaleaza o astfel de antena trebuie sa se inregistreze la Biroul de Afaceri de Consum, pentru a fi sigur ca nu incalca niste reguli (reguli stupide care pot fi, in mare, studiate pe pagina http://ftp.fcc.gov/cgb/consumerfacts/consumerdish.html - unde fara explicatii anume, utilizatorul afla ca este limitat la o anume dimensiune a instalatziei de receptie).
  Ca si peste tot, si aici operatorii TV s-au dus pe linia veniturilor rapide: banda Ku permite receptia cu niste antene de dimensiune extrem de mica, uneori ridicola, intre 40 - 60 CM, costurile acetor antene fiind minime. Cu toate ca, dupa cum s-a vazut, s-a mizat mai curind pe cantitate si nu pe calitate, operatorii de cablu isi disputa suprematzia cu marii operatori satelit la singe - chiar si reclamele de la televizor sint de o "violentza" greu calificabila: uneori vezi tipi explicind cum antena satelit trebuie aruncata la gunoi pentru a face loc revolutziei "cablate", in alte locuri vezi cum un tip isi instaleaza o antena si ii scoate afara din casa pe reprezentantzii Comcast-ului. Hilar.

 9. #9
  Gold Member Expert
  Join Date
  May 2003
  Location
  Brasov
  Posts
  3,254
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Mersi pentru precizari
  Chiar am vrut sa intreb cum e ''batalia'' dintre cablisti si antenisti, tinand cont ca acolo (si in Canada) cablul e foarte extins dar va vad ca ai spus tu deja

  RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
  Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

 10. #10
  Moderator Expert
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  3,522
  Posts Thanks / Likes

  Default

  ehee antenutzele sunt ptru majoriatatea care au o minima cunostinta despre receptia sat.dar si cablisti au rolul lor in marile orase.cum ar fi sa pui antene in centru new york
  350 kg de scule!

 11. #11
  100% Tiran Teacher
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  var/bin/laden
  Posts
  403
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Interesant sa vezi parerea unuia care a petrecut 2 zile sau 2 saptamini peste ocean despre ce se intimpla aici.
  In 2 zile sau 2 saptamini nu ai avut timp suficient sa testezi si alte sisteme folosite aici, sau poate sursa ta de peste ocean face parte din categoria celor descrisi de tine pe la sfirsitul dizertatiei tale.
  Daca aduceai vorba si de receiverele originale cu carduri reprogramate si site-uri super potente ca informatie poate cei cu vechime peste ocean ar fi inteles mai bine efortul tau.

  Romanul care a emigrat peste ocean a venit aici ca sa munceasca si sa scape de tigania si dezastrul de acasa. Nu a venit aici sa sparga sateliti, banci sau case. Tu vrei RDI in america? Nu exista si nici nu va exista.
  Iar faptul ca toti sint interesati sa vada canalele romanesti si alegatia ta in legatura cu asta, pot sa-ti spun ca nu intelegi o iota. Majoritatea au parinti aici care se ocupa de nepoti si doar nu o sa vada numai canalul de vreme?
  Altii sint interesati de meciurile de fotbal si cred ce nu e nevoie sa mai explic si asta cu fotbalul american prezent aici.
  Emigrantul roman integrat in societate nu da doi bani pe ProTV si tiganiada-manelista prezentata acolo.

  Efortul tau in a explica cite ceva despre lumea satelitilor de peste ocean e apeciat insa e foarte subiectiv si subtirel din pacate. E privit prin prisma unuia fara experienta nord-americana. Si cind spun asta numai cei care au petrecut cel putin 3-5 ani aici inteleg.
  Bafta

 12. #12
  Multi Banned User Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Posts
  11,217
  Posts Thanks / Likes

  Default

  esti nepotul lu` mama omida? singurul recunoscut? in afara de limbajul elevat ce mai stii?ceva cunostiinte in domeniu?esti cumva preot,si asculti spovedaniile fratilor nostri ca sa stii exact ce interese au unii sau altii?cu ubicuitatea cum stai ?peste tot si niciunde?
  ne lesi

 13. #13
  Reclamant Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  11,499
  Posts Thanks / Likes

  Default

  @zuzel
  Tu de fapt ai vreo idee asha despre ce vorbii eu mai sus? Sau faci apologia integrarii in societatea americana? Scrie mai sus ca n-am venit aici de doua zile. Vezi ca asta-i forum de satelitzi, treci la offtopic. Sau incerca sa te lipesthi de alte forumuri.
  Numa' dx-eri pe forumu' asta mai nou!

  P.S Cred ca nu-ti convine ceea ce am spus despre comunitatea romaneasca? Cunosc oameni care o reprezinta mizerabil. Din pacate sint mai multzi, nu mai putzini. Shi de ce n-ar fi rdi in America? Eu contribui cu ce pot la informarea asupra piratarii programelor TV pentru ca ma deranjeaza ideea de a plati pentru un bun de consum universal si in plus, o fac din pasiune. Probabil nu te-a interesat chestiunea in anii 80, cind nu existau piratzi ci DX-eri, cind iti construiai o antena numai de dragul de a vedea niste programe din care nu cred ca erau doua codate. Daca market-ul s-a schimbat artificial, a fost printr-o contributzie unanima din care tocmai publicul a fost lasat pe afara. Eu sint publicul, si nu-mi convine sa fiu lasat pe afara.
  Contrazi-ma pe teme satelitare nu pe abureli comunitare.
  P.S Am editat de patru ori nu pentru ca mi-am schimbat parerile, ci pt. ca space-ul pe tastatura merge greu.

 14. #14
  Reclamant Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  11,499
  Posts Thanks / Likes

  Default

  @nirolf

 15. #15
  Reclamant Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  11,499
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by zuzel
  Tu vrei RDI in america? Nu exista si nici nu va exista.
  Ce nu-tzi place la RDI? E o oaza de libertate, iar America e tzara tuturor libertatzilor.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Programe codate in america de nord
  By ecinema in forum RDI - Satelit
  Replies: 12
  Last Post: 8th October 2006, 16:07
 2. receptzie sateliti cu motor
  By costinitalia in forum RDI - Satelit
  Replies: 1
  Last Post: 11th June 2006, 05:44
 3. romania - irlanda de nord
  By rusudanion in forum Sport
  Replies: 1
  Last Post: 27th May 2006, 18:19
 4. Nord Vest TV pe satelit
  By bbox in forum RDI - Satelit
  Replies: 68
  Last Post: 10th February 2006, 15:37
 5. Replies: 7
  Last Post: 16th January 2004, 08:49

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top