Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default Help Dreambox 500

    Nu-mi vine sa cred! Ori s-a stricat DM500 dupa 5 minute de functionare ori nu stiu ce sa mai zic.
    Asadar, l-am deschis pentru prima oara, am ajuns pina la punctul in care ii cerea sa scaneze satelitul. Nu aveam semnal asa ca am hotarat sa vad ce-i cu cablul. Inchid Dreambox-ul (apas pe butonul de exit de mai multe ori pina cand ies de tot).

    Acum am rezolvat cablul si incerc sa-i dau drumul. Problema e ca pe ecran imi apare ca si cum nu ar primii semnal video (cand inainte mergea fara probleme) corect; tremura niste bare sau ceva de genul pe ecran negru (ca si cum ar fi in NTSC si nu ar suporta TV-ul decat PAL sau nu stiu cum sa zic).

    Cum pot sa resetez Dreambox-ul si sa o iau de la 0?
    Thx!

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Help Dreambox 500

    Quote Originally Posted by Machspeed
    Nu-mi vine sa cred! Ori s-a stricat DM500 dupa 5 minute de functionare ori nu stiu ce sa mai zic.
    Asadar, l-am deschis pentru prima oara, am ajuns pina la punctul in care ii cerea sa scaneze satelitul. Nu aveam semnal asa ca am hotarat sa vad ce-i cu cablul. Inchid Dreambox-ul (apas pe butonul de exit de mai multe ori pina cand ies de tot).

    Acum am rezolvat cablul si incerc sa-i dau drumul. Problema e ca pe ecran imi apare ca si cum nu ar primii semnal video (cand inainte mergea fara probleme) corect; tremura niste bare sau ceva de genul pe ecran negru (ca si cum ar fi in NTSC si nu ar suporta TV-ul decat PAL sau nu stiu cum sa zic).

    Cum pot sa resetez Dreambox-ul si sa o iau de la 0?
    Thx!
    fai reset hard, adica scoate-l din priza. Daca tot nu zice nimic baga softul cu caclu nullmodem si DreamUp.

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default

    L-am scos din priza. Tot aiurea se vede.
    Am luat un cablu serial din comert, problema e ca nu stiu daca e null-modem sau nu. Ce se vinde de-a gata banuiesc ca nu e null-modem nu? Care-s pinii care trebuie inversati?

    In Dream-up daca cablul e OK si dau connect, trebuie sa-mi dea un mesaj, nu?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bacau
    Posts
    281
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am avut o problema asemanatoare cu DM 5620 cand au schimbat kernelul imaginii imi pornea dar imagine nimic. I-am facut toate resuscitarile si nimic. I-am pus o imagine originala si mergea perfect. Ii puneam o imagine noua si iarasi nu mergea(imi aparea o imagine verde tremuranda). Am stat de vorba cu toti care am considerat ca pot sa ma ajute si nici o explicatie. Cineva a zis ca e mort flash-ul. N-am disperat si dupa 2 nopti de gandit i-am pus un Gemini 2.50 si am inceput sa lucrez cu boxul pe interfata web.
    M-am dus la Setup - apoi System settings apoi A/V settings si la Color Format cauti cu sagetile stanga dreapta o setare la care sa ai imagine.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bacau
    Posts
    281
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Recomandabil e sa ai un router sa poti vedea adresa de ip a dreamului. deobicei imaginile au activata optiunea dhcp si deci o sa isi ia singur o adresa de ip disponibila la router.

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O sa incerc chestia cu router-ul, sper sa booteze suficient ca sa-si ia un IP.

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok, deci merge telnet pe el. Ce Username si Password e default?

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK, am gasit cu google. Ce pot face mai departe? Sa incerc sa fac update cu Dream-up prin retea? Pot sa flashuiesc o noua imagine fara sa vad meniurile dreambox pe TV (ftp sau cumva)?

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Gata, am rezolvat. Thx.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    488
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bravo, dar spune si cum ai facut ca poate mai sunt si altii in aceeasi situatie.Toti trebuie sa invatam de aici.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bacau
    Posts
    281
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai citit ce am scris eu?

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default

    I-am dat reset software din FlashWizard si a mers dupa.

    Cred ca mai e si vina mea, nu sunt obisnuit cu stilul Dreambox de lucru. Spre exemplu, cand il bag in priza nu e in Stand-by ca alte aparate ci porneste direct.
    Apoi cand il conectez pe SCART imi ia controlul pe toate posturile tv (deci nu conteaza daca sunt pe canalul 0 sau 43) si nici nu pot sa mai revin pe TV normal (antena) daca trec in stand-by, numai daca il scot din priza complet. Mi se pare dubios sau nu stiu eu sa fac ceva cum trebuie.
    Probabil ca pe iesirea S-Video o sa mearga bine insa nu prea am chef sa pierd din calitatea imaginii.

    Apoi, telecomanda mi se pare extrem de sensibila. Apas odata dreapta si se duce trei optiuni in dreapta. Trebuie sa fiu destul de atent la chestia asta, insa banuiesc ca se pot face niste setari in Linux ca sa mai variez intervalul de timp pe care primeste comenzi IR.

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Machspeed
    Apoi, telecomanda mi se pare extrem de sensibila. Apas odata dreapta si se duce trei optiuni in dreapta. Trebuie sa fiu destul de atent la chestia asta, insa banuiesc ca se pot face niste setari in Linux ca sa mai variez intervalul de timp pe care primeste comenzi IR.
    Expert setup/Remote control
    SHALOM

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania
    Posts
    505
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Apoi cand il conectez pe SCART imi ia controlul pe toate posturile tv (deci nu conteaza daca sunt pe canalul 0 sau 43) si nici nu pot sa mai revin pe TV normal (antena) daca trec in stand-by, numai daca il scot din priza complet. Mi se pare dubios sau nu stiu eu sa fac ceva cum trebuie
    Asa pateam si eu la un TV mai vechi. Acuma am unul nou si e OK , pot sa comut intre cablu si satelit, si cand il pun in Standby , TV trece automat pe cablu.
    _________________
    DM500, Kathrein 910 UFS.

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma temeam eu ca e o chestie din asta..

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. dreambox 600 PVR
    By lacusta in forum DREAMBOX
    Replies: 1
    Last Post: 17th October 2006, 04:16
  2. Dreambox & PC
    By abrash43 in forum DREAMBOX
    Replies: 3
    Last Post: 22nd August 2006, 23:55
  3. dreambox 500
    By myky in forum DREAMBOX
    Replies: 4
    Last Post: 6th July 2006, 00:53
  4. Dreambox 500
    By joliyyy in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 9th April 2006, 11:13
  5. dreambox
    By uzma2002 in forum RDI - English
    Replies: 3
    Last Post: 2nd August 2005, 16:08

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top