Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Transilvania
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default ProgDVB/AltDVB + placa video PCI-Express ... ecran negru

    De curand am schimbat calculatorul vechi cu unul nou si as vrea s-o folosesc impreuna cu placa mea de receptie prin satelit. Astfel, se dau urmatoarele: Skystar1 rev. 1.3, AMD Athlon 64 3200+, MB Asus A8V-E (nu are slot AGP, de aceea placa video este un PCI-Express, marca 'Leadtek WinFast PX6200 TC'). Problema este ca orice program DVB as folosi (AltDVB, ProgDVB etc.), nu am imagine pe calculator, sunetul fiind OK. Tin sa precizez ca cu vechea configuratie (Celeron 1100, placa video AGP NVidia TNT2) totul functiona ca la carte. S-a mai intalnit cineva cu o asemenea problema? Sunt ceva setari speciale la placile PCI-E despre care eu nu stiu? Deocamdata nu am incercat daca la iesirea video a placii SS1 apare ceva, dar imediat o sa testez si revin cu amanunte.

    dante2
    "The Truth Is Out There"

  2. #2
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai reinstalat windowsul si ai uitat sa pui codecurile video ?

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Transilvania
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default inca nu s-a dezlegat enigma

    Intr-adevar am reinstalat sistemul de operare, dar in acelasi timp am repus si codecurile (FFdshow, Elecard Mpeg2). Oricum, ar trebui sa functioneze si fara acestea sau cel putin ar trebui sa vad informatiile care de obicei apar pe ecran, insa dupa cum am scris anterior, fereastra alocata pentru video este complet neagra. Intre timp am verificat si la iesirea placii am semnal video, deci toata problema tine de partea VGA. Orice sugestie e binevenita.

    dante2
    "The Truth Is Out There"

  4. #4
    Invisible Man Teacher
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    !test

  5. #5
    altxro
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    @dante2: Ia update-ul la interfata SS1 de aici http://www.altdvb.ro/temp/DevSS1_Test_HwRender.zip
    Daca tot nu ai imagine incearca sa inlocuiesti \Devices\ttdvbacc.dll cu libraria ce vine odata cu driverul !

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Transilvania
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by altxro
    @dante2: Ia update-ul la interfata SS1 de aici http://www.altdvb.ro/temp/DevSS1_Test_HwRender.zip
    Daca tot nu ai imagine incearca sa inlocuiesti \Devices\ttdvbacc.dll cu libraria ce vine odata cu driverul !
    Buna seara Maestre!
    Mersi pentru reactia prompta de care ai dat dovada. Am incercat prima ta sugestie, dar fara succes Cu schimbarea lui 'ttdvbacc.dll' am ajuns intr-un punct mort ... ma tot uit in driverul vechi pe care o am, dar nu-mi dau seama ce fisiere trebuie sa copiez in locul acestui 'ttdvb..." ... imediat ce scot din \Devices, nu mai porneste AltDVB. Acum descarc noua versiune (v2.19c de la technotrend.de), intre timp poate ma lamuresti despre ce si cum trebuie sa fac. De obicei incerc sa rezolv problemele de unul singur chiar daca trebuie sa ma chinui ore in sir, insa acum nici nu stiu daca merita efortul depus sau oricum n-o sa functioneze cu placa video PCI-E. Mersi anticipat!

    Cu stima,
    dante2
    "The Truth Is Out There"

  7. #7
    altxro
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Salut Dante2,
    Daca nu ai adus inca drv. 219c ti-am urcat pe server http://www.altdvb.ro/temp/ttdvbacc_pcie.zip Suprascrie-l peste cel existent in \Devices !
    Dupa ce lansezi programul apasa butonul [Device] si modifica "Render Mode" pe valoarea "Surface" daca ai driver normal sau "VMR7/VMR9" daca ai driver WDM-KS !
    Succes !

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Transilvania
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by altxro
    Salut Dante2,
    Daca nu ai adus inca drv. 219c ti-am urcat pe server http://www.altdvb.ro/temp/ttdvbacc_pcie.zip Suprascrie-l peste cel existent in \Devices !
    Dupa ce lansezi programul apasa butonul [Device] si modifica "Render Mode" pe valoarea "Surface" daca ai driver normal sau "VMR7/VMR9" daca ai driver WDM-KS !
    Succes !
    Salut!
    Iata cum am procedat: am descarcat driverul 2.19c, l-am si instalat dupa care am schimbat vechiul 'ttdvbacc.dll' cu cea oferita de tine. Acum, la pornirea programului imi apar urmatoarele mesaje:
    Loading resources
    Loading settings
    Loading "Dev_SkyStar1.int"
    Failed to initialize COM library!
    Cannot load library: ttdvbstd.dll
    DevInt: Cannot get interface

    dante2
    "The Truth Is Out There"

  9. #9
    Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    x
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Schimba placa de baza MB Asus A8V-E de la Asu... aia este problema ia-ti de la alta firma, mai sacrifica 500.000 in plus si ia-ti una cu adevarat buna, sincer nu stiu ce "profesionist" ti-a recomandat firma asta de doi bani.

    ccchdro.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Transilvania
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ccchdro
    Schimba placa de baza MB Asus A8V-E de la Asu... aia este problema ia-ti de la alta firma, mai sacrifica 500.000 in plus si ia-ti una cu adevarat buna, sincer nu stiu ce "profesionist" ti-a recomandat firma asta de doi bani.

    ccchdro.
    Poate ai motive serioase de a improsca cu noroi acel producator, dar mai sunt unii carora produsele sale le-a adus numai satisfactii. De fapt, nu mi-a recomandat nici un "profesionist", eu am fost cel care dupa saptamani de cautat/citit pe internet am ales aceasta placa. Oricum, se pare ca si alti utilizatori, folosind diferite marci de MB (Asus, Abit, Gigabyte) dar tot cu placi video PCI-Express s-au lovit de aceasta problema. Iata: http://www.hauppauge.co.uk/board/showthread.php?t=2270 Mergand pe ideea data in forum, am instalat programul de baza care vine impreuna cu driverul 2.19c si minune: am imagine atat in acest program, cat si in AltDVB ... diferenta este ca in programul din urma imaginea este rasturnata. Asa ca sapaturile continua si imediat ce am noutati, voi revenii cu informatii.

    Cu stima,
    dante2
    "The Truth Is Out There"

  11. #11
    Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    x
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Las-o balta, poate intr-o zi cand vei avea experienta necesara si vei cunoaste in detaliu functionarea pacilor de baza productie Asus, Abit, Gigabyte vei intelege de ce nu asigura o stabilitate a sistemului si respectiv o functionare stabila pe termen lung a acestuia, in fine important este ce iti mere, iar rasturnarea imaginii (si dupa cum vad si functionarea la tine este din Windowss au codecuri) deci se poate rezolva usor incearca si alte versiuni de Windows, in caz ca nu ai incercat poate are sa iti mearga, mult succes.


    ccchdro.

  12. #12
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De unde pana unde Asus e firma de 2 bani ?

    Field Value
    UpTime 78 days, 6 hours, 57 min, 22 sec)

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asus nu e de vina decit in mica parte dc nu merge cu SS.
    SS maninca mai mult curent din pci decit era specificat in ultimele standarde. motiv pt care nu merge pe placile de ultima generatie cum sunt cele pt socket 939.

    acum vina lui asus apare ca nu au avut grija sa pastreze compatibilitate asa cum fac alti producatori.

    in general standardul pci nu este chiar asa clar in anumite domenii. de aici si balamucul.
    deci numai o alta revizie hardware a placii de baza sau a SS poate rezolva.

    dc nu ai imagine deloc sau nu porneste calculatoru nu mai incerca pt ca poti praji slotul PCI.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Romania
    Posts
    129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ccchdro
    Tocmai vreau sa iau o placa Abit.Dupa spusele tale nici alea nu prezinta
    siguranta.Enumereaza tu cateva .

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Transilvania
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pentru incurajari 'ccchdro', dar nu sunt chiar un incepator in lumea calculatoarelor. Tocmai de aceea nu am ales dintre producatori ca Matsonic, Asrock, Acorp ... Faptul ca am ales acest model (A8V-E) este un fel de compromis, cu scopul de a construi un calculator pentru nevoile mele (porturi Firewire pt. captura DV, Wi-Fi integrat pt. home-lan, chipset VIA cu care este compatibil driverul XP de la placa mea de captura video Pinnacle DC20).
    Intre timp m-am lovit de problema partitionarii/setarii calculatorului pentru un sistem multiboot cu Linux si 2-3 XP-uri (internet, editare video, test) si nu prea am avut ocazia sa testez functionarea lui SS1, dar totusi am ajuns la un rezultat pozitiv. Dupa cum am postat anterior, la instalarea programul care vine cu driverul 2.19c, am obtinut imagine pe calculator, chiar daca aceasta era resturnata. Atunci insa nu am facut restart la PC. Astazi insa, cand am pornit aplicatia, am avut surpriza placuta de a avea imagine normala in AltDVB! Totusi nu sunt impacat cu aceasta situatie, deoarece nu am aflat cauza concreta a problemei. De aceea, in urmatoarele zile voi incepe recladirea partitiei multimedia pornind de la zero si o sa analizez pas cu pas comportamentul sistemului.

    Sa fiti iubiti!
    dante2
    "The Truth Is Out There"

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ecran negru in ProgDVB cu vPlug
    By asdaf in forum Placi DVB
    Replies: 3
    Last Post: 19th October 2006, 03:23
  2. Replies: 4
    Last Post: 26th April 2006, 10:24
  3. 1160 ecran negru !
    By dantruck in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 5
    Last Post: 29th December 2005, 20:42
  4. ecran negru
    By K-storu in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 8
    Last Post: 12th August 2005, 21:10
  5. TPS FRANCE -ecran negru
    By optimus in forum Placi DVB
    Replies: 9
    Last Post: 1st March 2005, 10:26

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top