Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Espaņa
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema Montura HH+SkyStar2

    De curand am cumparat un kit: antena 1m, Motor Illusion sat Mot-Sat3 si LNB Sharp 0.3Db.Folosesc AltDvb (atat cel vechi cat si varianta noua),Skystar2 (2.6), Driver 4.3.0 Patch Mibi. Problema e ca uneori merge bine alte ori nu mi se pune motorul in miscare.Incerc sa schimb de pe un satelit pe altul dar motorul ramane pe aceeasi pozitie.In general la adoua incercare se misca dar de multe ori trebuie sa inchid si sa redeschid AltDvb´ul sau mai rau sa dau Disable si Enable placii. Acum ceea ce as vrea eu sa stiu e daca se mai intampla la cineva chestia asta si daca e din cauza AltDVb,SkyStar,Driver sau e din cauza motorului?
    O alta problema e ca am observat ca am un mic "joc" stanga-dreapta la motor.Din cate imi amintesc cand l-am primit nu se misca partea unde se prinde antena.Cred ca "jocul" respectiv a aparut ulterior.Intr-o zi nu nu mai aveam semnal pe pozitiile memorate. Am mutat din AltDvb stanga-dreapta si am gasit si rememorat satelitii. La fiecare vant care vine trebuie sa repet operatiunea din pacate. Am verificat tot: Antena e stransa bine pe motor, motorul e strans bine pe suport. Am obsevat insa acest joc "in motor". Nu e mare dar se pare ca e destul cat sa-mi strice mie treaba.Am incercat sa strang surubul care e la tija respectiva dar e strans la maxim.Presupun ca jocul vine din alta parte.Nu stiu ce sa fac?E vreo cale sa rezolv eu sau sa trimit motorul inapoi sa-mi dea altul? Mentionez ca antena nu e prea grea pentru ca am cumparat totul intr-un kit recomandat de firma respectiva. Si mai mult scrie in cartea motorului ca suporta antene pana la 1.20m diametrul. Orice sugestie e binevenita.

    Multumesc anticipat

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Problema Montura HH+SkyStar2

    Quote Originally Posted by dadius
    De curand am cumparat un kit: antena 1m, Motor Illusion sat Mot-Sat3 si LNB Sharp 0.3Db.Folosesc AltDvb (atat cel vechi cat si varianta noua),Skystar2 (2.6), Driver 4.3.0 Patch Mibi. Problema e ca uneori merge bine alte ori nu mi se pune motorul in miscare.Incerc sa schimb de pe un satelit pe altul dar motorul ramane pe aceeasi pozitie.In general la adoua incercare se misca dar de multe ori trebuie sa inchid si sa redeschid AltDvb´ul sau mai rau sa dau Disable si Enable placii. Acum ceea ce as vrea eu sa stiu e daca se mai intampla la cineva chestia asta si daca e din cauza AltDVb,SkyStar,Driver sau e din cauza motorului?

    Cauza pt care nu pleaca mereu de la prima comanda e fisierul SkyNet.sys by MiBi...(probabil il ai pe ultimul, cel din arhiva diseqc 1.9......eu iti recomand sa-l folosesti pe cel anterior, din arhiva diseqc 1.8, care e tot pt 4.3.0... primeste toate comenzile din prima....
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Espaņa
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai dreptate. il am cel din arhiva diseq 1.9. am sa incerc cu cel din arhiva diseq 1.8 sa vedm daca e asa cum spui tu. sper sa fie ca sa o rezolv macar pe asta. pe a doua ramane sa vedem.

    multumesc mult

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    198
    Posts Thanks / Likes

    Default

    "Jocul" e un angrenaj dus. si eu am patit la fel , de fapt acum pozitia 0 la mine e cam 20gr west, iar problema cu comenzile este intradevar din skynet.sys, dar se datoreaza lui sp1 sau 2 de la windows.
    Eu am renuntat la motor H-H de 1-2 saptamani si sunt tare fericit, am lasat offsetul fix pe hispa si acum ma joc doar cu actuatorul de pe primfocus, e adevarat ca nu se mai duce automat de la un sat la altu si trebuie sa-l mut din telecomanda , dar asta e
    PS da am vbox, dar nu renteaza atenuarea aferenta ca sa "automatizez" actuatorul.

    O intrebare are cineva idee cum pot sa refac pozitia 0 la montura HH ?
    With love,
    Arcan

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Espaņa
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am rezolvat punerea in miscare a motorului asa cum s-a scris mai sus. am pus diseq1.8 si merge brici. un singur rateu mi-a dat de ieri pana azi.dar nu stiu daca de drivere sau de la altceva.

    multumesc mult.

    ps daca trimit motorul inapoi si imi dau astia altul am vreo sansa sa fie bun sau mi se va intampla la fel? adica dupa un timp va aparea "jocul" respectiv?

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dadius
    am rezolvat punerea in miscare a motorului asa cum s-a scris mai sus. am pus diseq1.8 si merge brici. un singur rateu mi-a dat de ieri pana azi.dar nu stiu daca de drivere sau de la altceva.

    multumesc mult.

    ps daca trimit motorul inapoi si imi dau astia altul am vreo sansa sa fie bun sau mi se va intampla la fel? adica dupa un timp va aparea "jocul" respectiv?
    Si a mea are un mic joc dar nu stanga drepta, ci sus-jos....si asta numai cand e pe pozitia 0 (centrala)...totusi are peste 3 ani de functionare nonstop si duce un ofset de 1,6 ......trebuie sa o inteleg...
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Espaņa
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    a meu are o luna. si antena e de 1m.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dadius
    a meu are o luna. si antena e de 1m.
    Daca are doar o luna si jocul este evident apeleaza fara intarziere la garantie...
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  9. #9
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by superarcan
    O intrebare are cineva idee cum pot sa refac pozitia 0 la montura HH ?
    Depinde de tipul monturii pe care o ai. Eu am un Moteck SG2100A ce are pe el un buton pentru mutat manual antena E-W. Se muta pe pozitia 0 (cea marcata pe montura), dupa care se da un hard reset (cu o agrafa intr-o gaurica). Clipeste un LED portocaliu, apoi se face verde. Gata!
    Succes!
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    21
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ma ajutati si pe mine cu un howto la reglarea antenei cu H-H ?
    am pus antene pe pozitie gramada dar nu cu H-H.
    merci in avans.

  11. #11
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi yanq,


    Am citit bine:
    duce un ofset de 1,6
    despre H-H tau,si inca de trei ani?Ce tip de montura H-H folosesti{Stab?}?La dimensiunea antenei de 1.6m montura se cam duce dupa un timp.Prea mare greutatea,plus forta vintului!Mecanismul e suprasolicitat.Dar cine stie...

    satelescu

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satelescu
    Hi yanq,


    Am citit bine:
    duce un ofset de 1,6
    despre H-H tau,si inca de trei ani?Ce tip de montura H-H folosesti{Stab?}?La dimensiunea antenei de 1.6m montura se cam duce dupa un timp.Prea mare greutatea,plus forta vintului!Mecanismul e suprasolicitat.Dar cine stie...

    satelescu
    Ai citit bine...e un HHDigiPower + 1,6 ofset Al (cu suportul de prindere modificat/adaptat de la un ofset de 1,2) ...si face 4 ani in vara...daca vrei fac o poza...dar procedura e prea complicata pt mine sa o pun aici ..asa ca...daca vrei ti-o trimit pe mail..
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chooleen
    Quote Originally Posted by superarcan
    O intrebare are cineva idee cum pot sa refac pozitia 0 la montura HH ?
    Depinde de tipul monturii pe care o ai. Eu am un Moteck SG2100A ce are pe el un buton pentru mutat manual antena E-W. Se muta pe pozitia 0 (cea marcata pe montura), dupa care se da un hard reset (cu o agrafa intr-o gaurica). Clipeste un LED portocaliu, apoi se face verde. Gata!
    Succes!
    Salut !
    Incearca sa trimiti manual comezi prin panoul de configurare diseq x.x
    Vezi exact ce comenzi http://k2.stcnet.ru/projects/hard/diseqc/7.pdf sau :
    Command Byte (hex) Command Description of the command
    60 Halt Cessation of the motion of the actuator
    63 Limits Off Cancellation of the limits of the actuator
    66 Limit E To establish the eastern limit of the actuator
    67 Limit W To establish the western limit of the actuator
    68 Drive East Motion to the east
    69 Drive West Motion to the West
    6A Store nn To memorize position nn and to solve the limits of the actuator
    6B Goto nn Passage to position nn
    6F Set Posns. To recount the positions
    De curiozitate ce antena si cit timp sint necesare pt un joc de 20 grade ?
    Din ce spuneau inainte vreme garantia pt HH nu se acorda pt joc in angrenaje ( e drept ca atinci pt aceleasi HH se specifica limita de 1,2m pt Al si 1,0 m pt Fe chiar in fisa de prezentare ; acum toti spun max 1,3 m )
    S'auzim de bine !

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Moldova - Chisinau
    Posts
    316
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Problema Montura HH+SkyStar2

    Quote Originally Posted by dadius
    De curand am cumparat un kit: antena 1m, Motor Illusion sat Mot-Sat3 si LNB Sharp 0.3Db.Folosesc AltDvb (atat cel vechi cat si varianta noua),Skystar2 (2.6), Driver 4.3.0 Patch Mibi. Problema e ca uneori merge bine alte ori nu mi se pune motorul in miscare.Incerc sa schimb de pe un satelit pe altul dar motorul ramane pe aceeasi pozitie.In general la adoua incercare se misca dar de multe ori trebuie sa inchid si sa redeschid AltDvb´ul sau mai rau sa dau Disable si Enable placii. Acum ceea ce as vrea eu sa stiu e daca se mai intampla la cineva chestia asta si daca e din cauza AltDVb,SkyStar,Driver sau e din cauza motorului?
    O alta problema e ca am observat ca am un mic "joc" stanga-dreapta la motor.Din cate imi amintesc cand l-am primit nu se misca partea unde se prinde antena.Cred ca "jocul" respectiv a aparut ulterior.Intr-o zi nu nu mai aveam semnal pe pozitiile memorate. Am mutat din AltDvb stanga-dreapta si am gasit si rememorat satelitii. La fiecare vant care vine trebuie sa repet operatiunea din pacate. Am verificat tot: Antena e stransa bine pe motor, motorul e strans bine pe suport. Am obsevat insa acest joc "in motor". Nu e mare dar se pare ca e destul cat sa-mi strice mie treaba.Am incercat sa strang surubul care e la tija respectiva dar e strans la maxim.Presupun ca jocul vine din alta parte.Nu stiu ce sa fac?E vreo cale sa rezolv eu sau sa trimit motorul inapoi sa-mi dea altul? Mentionez ca antena nu e prea grea pentru ca am cumparat totul intr-un kit recomandat de firma respectiva. Si mai mult scrie in cartea motorului ca suporta antene pana la 1.20m diametrul. Orice sugestie e binevenita.

    Multumesc anticipat
    eu exact am avut aceleasi probleme cu un H-H strong si cu SS2 2.3 si ProgDVB ma jucam de fiece data Diable/Enable, problema o rezolvam usor - odata ce era deschis pluginul diseqc nu-l inchideam (doar il minimizam) si lucra bine pana la stingerea lui.
    al doilea lucru - se dezbatea si el (motorul H-H) cu incetul - de la sezon la sezon cu vre-o cateva patrimi de grad, adica maximal a fost 1 grag.
    Antena era 1.1 ofset si statea drept in calea vantului - deasemeniea era stransa bine.
    Ca sa scap de astfel de probleme am procedat in felul urmator: Le-am vandut separat Acum folosesc o antena fixa - si n-am nici un fel de probleme
    Suntem studenti cu totii
    si eo, si tu, si el, si...., ....si mama, .....si papa
    si deda.
    ------------->>>
    http://img381.imageshack.us/img381/1182/mouse014mb.jpg
    ------------>>>aici eo-sacasa
    DISH 1.5 TTbuget(NOVA)+Dragon and SS2

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problema cu Magiccam+card oficial +skystar2
    By hack2006 in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 21st October 2006, 18:28
  2. Replies: 12
    Last Post: 18th June 2006, 07:24
  3. Skystar2 Problema clara fara rezolvare (se pare)
    By dorinss2 in forum Placi DVB
    Replies: 5
    Last Post: 2nd May 2006, 05:32
  4. Problema Montura H-H SRT DM 2100 -- help !
    By georgedr in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 13th September 2005, 14:29
  5. Replies: 8
    Last Post: 8th April 2004, 13:17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top