Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default Magic Module mort, dus, etc -- as vrea Matrix

    OK,

    Deci pe scurt, am (aveam) un Magic Module v 1.03 original, receiver Aston Xena 1700, laptop (vechi, Celeron 400 MHz, cu Serial port si USB 1.1). Am cumparat un CAS interface 2+ de la cineva de pe forum si vreau sa-l transform in Matrix.

    Am incercat diferite variante de programare si sufletu'... Nimic nu merge. Frustrat! File-uri se gasesec greu, tutoriale ioc, si alte topic-uri nu detaliaza sau nu au attachements cu file-uri cu care sa se poata face ceva.

    Ce se intampla...

    Am instalat CAS Studio, ultima varianta (6.8a) , am bagat CAM-ul in programator, si de aici a inceput extragerea loto.
    - programatorul legat pe USB, Magic CAM-ul inauntru, CAS Studio pornit
    - m-am dus pe Magic menu
    - s-a legat, se aprind becurile la programator si primesc urmatorul mesaj:

    CAM connected
    Xilinx XC9536XL version 3 detected
    Manufacturer ID: 0x98
    Device ID: 0x0043
    Flash: TOSHIBA TC58FVB160AFT

    Daca-i dau "Erase ALL" zice:

    Erase Flash in progress ...

    Erasing error on block 0

    Erasing error on block 1

    ... [ si tot asa pana la 34]

    Erasing error on block 34

    Deci, poate sa ma lamureasca pe mine si pe altii, cineva, ce este flash-ul, ce este xilinx-ul, care este ordinea de programare, ce fac gresit, etc, ca sa-mi fac Magic-ul sa merga?

    Dupa operatiunea asta, Magic-ul bagat in receiver -- receiver-ul imi spune No CI module inserted (deci nu-l vede)...
    Aston Xena 1700 (Viacess+Mediaguard x2 embedded), CI + Magic Module 1.03/Fun 6-in-1/2x GoldCard/Offset 90 cm Triax montura HH100 Diseq 1.2/LNB Inverto 0.2dB

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai intai vestea cea buna: modulul tau e bine mersi, respira, este numai in coma si se poate salva usor. Si mie imi da de multe ori error la stergere cu anumite variante de Studio, incearca sa restartezi computerul, sau CAS6.8, sau sa incerci cu variante mai vechi de Studio (incearca cu 6.7, asta merge perfect)
    Ce ai facut tu pana acum (corect, dealtfel) este ca l-ai sters (totusi stergerea trebuie sa mearga fara error). Acum mai ramane sa-l programezi! Deci, dupa stergere, bagi un soft de matrix (nu trebuie sa te atingi de xilinx), de exemplu mrv2.25 sau mrb3.07
    Citeste ce trebuie facut aici: http://www.********.com/f2/viewtopic.php?t=35531

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default matrix

    cred ca ar fi bine sa-i mai dai o stergere la cam. si apoi deschizi din meniul cas 6.8 magic cam si stergi inca odata camul.acum n-ar mai trebui sa dea erori.apoi programeaza-l cu mrb 308 de la maestrul mach1,de pe uploadul ********.

  4. #4
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Erorile cele mai putine le obtin cu o versiune destul de veche(4.7.1) dar cel putin la mine da cele mai bune rezultate pe MR. Mentionez ca le-am testat pe toate cele aparute.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat cele de mai sus, si NU merge.

    - am dezinstalat CAS Studio 6.8a, si l-am pus pe 6.7 - aceleasi mesaje de eroare de la Block 0 -- la Block 34.
    - ce este interesant, este ca daca ma duc pe optiunea "Advanced" (din Magic Programmer), si ii dau sa stearga Bloc cu Bloc (selectez manual sa stearga Bloc 0, 1, ... 34), la nici unul din blocuri nu imi da erori -- zice "Device erased".
    - altceva interesant si diferit de ceea ce scrie in tutorialul lui Kroky -- stergerea unui bloc dureaza (la mine cca 25) de secunde, in nici un caz 1 minut pentru toate cele 34 de blocuri -- ma intreb de ce oare?
    - in timpul stergerii de flash (fie din Tab-ul General unde primesc erorile) fie din Advanced (unde nu am erori dar sterg bloc-urle manual), led-urile de la CAS interface nu se sting si se aprind, ca si cand ar scrie (sint 4 leduri, sunt aprinse doar primele 3 din stanga - rosu, galben, verde).
    - dupa stergerea manuala de flash, am incarcat mrb3.08bin, si i-am dat Write Flash, l-a scris in cca 5 minute si nu mi-a dat erori, insa cand i-am dat "Verify" zice:

    Verify Flash in progress ... Press escape button to abort ther operation
    Error at address: 0 Expected FCF09F E5 Read: E1A00000
    Error at address: 4 Expected 3600 EA Read: E1A00000
    Error at address: 8 Expected 2B00 EA Read: 00000000
    Error at address: C Expected 2200 EA Read:E1A00000
    Error at address: 10 Expected 1900 EA Read:E1A00000
    Error at address: 14 Expected 1000 EA Read:FFFFFFF8
    Error at address: 18 Expected 700 EA Read:E1A00000
    Error at address: 1C Expected F5F2D E9 Read:E1A00000
    Error at address: 20 Expected F8109F E5 Read:E1A00000
    Error at address: 14 Expected 0051 E3 Read:E1A00000

    Too many errors! Stop verifying!
    -----
    Frustrarea instalata se accentueaza...

    Daca bag MagicCAM-ul in laptop nu se prinde laptopul ca ar fi ceva bagatin slotul de PCMCIA; in schimb daca bag un Dragon CAM, imi apare imediat Dragon Predator. E normal?

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ca sa verific, chiar acum am sters un MRev (original, nu transformat din Magic, dar asta nu are importanta) cu Studio 6.7 si a durat exact 75 secunde pentru toate cele 34 blocuri (stergere normala, nu advanced). Daca tot iti dau erori la sters, nu pot decat sa-ti spun sa-l incerci pe alt computer. Nici la mine nu merg toate versiunile de Studio (am erori la stergere, trebuie sa reiau stergerea de mai multe ori pana nu am erori; sau foloseam o varianta mai veche - nu mai tin minte exact, parca 6.5 nu mergea dar 6.4 era buna, si cu 6.6 aveam erori).
    Prima activare dupa ce l-ai scris (deci dupa ce l-ai scos din CAS si l-ai bagat in receiver) trebuie sa se faca pe un canal FTA (in special Humaxul face probleme, dar in ultimul timp merge si pe el, dar activat pe FTA).
    Te-ai atins cumva de xilinx? Nu era nevoie, dar poti sa-l scrii din nou.

    Acum am incercat sa scriu si mrb3.07D+OK de la sectiunea Matrix si imi da ca file-ul este corupt. Incerc si de la Mach1 si postez rezultatul.

    La Mach1 este mrb3.07 si 3.08, dar numai pentru MRB, nu si pentru MRev sau MRel. Oricum, cel de la sectiunea Matrix nu merge.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, m-am atins de xilinx, insa l-am rescris cu Magic.cas;
    Laptop-ul pe care-l am este cam vechi si este incet ca dracu'...
    O sa incerc maine rescrierea pe un XP, sa vedem daca mai da erori, insa faptul ca laptop-ul nic nu se sinchiseste daca bag CAM in el,precum si fpatul ca nici receiver-ul nu-l vede, iar CAS2 "tuseste" in sensul ca daca are de scris la el, scre incet, daca are de sters, tot asa, merege incet si da erori, ma face sa cred ca nu prea ar fi vorba de versiunea de CAS studio pe care o folosesc, ci mai degraba de CAM...

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incerca procedura pe un pc normal nu pe laptop
    350 kg de scule!

  9. #9
    Remember Digitalus!! Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verifica daca pinii de la CAS interface sunt OK

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1) Incercat reprogramarea (de fapt stergerea), pe un nou computer (desktop, Compaq 3.0GHz, USB 2.0 1GB RAM, etc), cu ultima versiune de CAS Studio 6.9.

    Aceleasi mesaje. Erasing error on block 0, 1...34.

    2) De verificat pini: pini de unde se infige CAM-ul?

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Progrese!

    La programarea din "General" tab, tot da erori si mereg LENT. Acum urmeaza partea interesanta:

    M-am dus pe Adanced, si i-am dat sa stearga bloc cu bloc - in primul rand ca a mers instant, si nu da erori. In al doilea rand, am incarcat mrb307. bin, si tab-ul General, i-am dat sa scrie Flash-ul. A mers OK, si cand i-am dat verify, nu a mai dat erori, ci a zis ca e OK.

    I-am rescris xilinx-ul, cu "Magic.cas", asta dupa ce i-am programat cu mrb3.07.bin.

    Ramane acasa cand il bag in receiver, sa vad ce se intampla.

    Mai ramane sa ma lamuresc putin cu anatomia lui Magic CAM:

    -xilinx-ul:
    1) Ce este exact?
    2) Un magic se scrie numai cu Magic.cas si un matrix numai cu matrix.cas, sau merg si rocade?

    - flash-ul:
    Pe un site zice ca sunt 2 "bucati"
    LOADER area: h000000 to location h09fff
    FIRMWARE area: 010000 to the end of Flash memory

    Din cate inteleg eu, in loader area ar intra Dreamload.bin -- corect?
    Firmware area: la MagicModule care este adresa de "the end of Flash memory" -- in caz ca as vrea sa citesc din modul sa vad ce are scris pe el?

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    1,324
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa facea si la mine.
    Incearca ultima vers CAS Studio 6.9

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vand Magic module,Humax5300Vaci
    By mirceam in forum Shop
    Replies: 1
    Last Post: 29th March 2006, 23:38
  2. vand magic module + titanium card
    By ladis in forum Shop
    Replies: 0
    Last Post: 25th March 2006, 16:15
  3. Replies: 0
    Last Post: 2nd March 2006, 17:31
  4. Magic module...mai merita incercat ceva?
    By Techserv in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 17th February 2006, 22:47
  5. Magic Module+FunCard4
    By Mircea Gosav in forum RDI - Satelit
    Replies: 12
    Last Post: 18th May 2005, 17:34

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top