Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Athens Greece
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor- Coship CDVB 5300A

    Stie cineva daca se poate schimba software-ul la Coship 5300A?
    Multumesc pentru ajutor

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Baia-Mare MM
    Posts
    121
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asteapata un pic ca trimit specialistul sau du-te aici
    http://tjeo.clicdev.com/f/index.php? aici gasesti si softul si specialistul care te invata ce trebe sa faci ai grija nu face nimic pina nu ti se spune cum si ce trebuie sa faci ca-l bulesti
    Noroc la toata lumea

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy/Cluj
    Posts
    440
    Posts Thanks / Likes

    Default

    deci ca si prima operatiune ai nevoie de a construi cablul adica sa-l modifici
    1-5
    2-4
    3-3
    4-2
    5-1
    6-9
    7-8
    8-7
    9-6

    dupa care trebuie sa-ti modifici boot 39.01 in boot 39.02 in cazul in care ai boot 39.01.Ca sa vezi ce boot ai te duci in meiu la informatie ricevitore .Dupa care poti sa pui softul pt 5300 fara A daca pui cel cu A atunci nu o sa ai sonor.Pt activarea emulatorului te duci in comon interface si faci 7799 dupa care i-ti apare edit code .Din momentul in care ai edit code vezi tot ceea ce se poate vedea in momentul de fata.

    sucees si pt a descarca softerul bun du-te unde ti-a spus mirtom


    sanatate stelrob
    Ilusion.Clarke-Tech 2100/2500/3100/5100,Ilusion,Vantage,AbIpBox,Unixbox,Doulabs importator ,cas3 ,etc....

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Athens Greece
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc, dar cred ca l-am bulit deja. Cablu am unul nulmodem nu e bun?
    Iarasi multumesc pentru informatii!

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu ai vazut mai sus configuratia cablului? Cablul null modem e altfel, are pinii 2 si 3 inversati (printre altele)
    Poti sa ti-l faci si singur, iei 2 mufe mama (9 pini, ca la cablul null modem), le pui spate in spate si le unesti pin cu pin cu 9 sarme (cam de 0,5mm diametru si 20 mm lungime). Obtii astfel o mufa adaptoare pe care o folosesti cu un cablu serial (computer COM - cablu serial - mufa confectionata - Coship).
    Iar receiverul nu ai avut cum sa-l bulesti, atata timp cat nu ai avut cablul asta...

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Athens Greece
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky
    Nu ai vazut mai sus configuratia cablului? Cablul null modem e altfel, are pinii 2 si 3 inversati (printre altele)
    Poti sa ti-l faci si singur, iei 2 mufe mama (9 pini, ca la cablul null modem), le pui spate in spate si le unesti pin cu pin cu 9 sarme (cam de 0,5mm diametru si 20 mm lungime). Obtii astfel o mufa adaptoare pe care o folosesti cu un cablu serial (computer COM - cablu serial - mufa confectionata - Coship).
    Iar receiverul nu ai avut cum sa-l bulesti, atata timp cat nu ai avut cablul asta...
    Multumesc pentru sfaturi. Oricum ceva rau am facut din moment ce am la informatii:

    Product :SR-X2700CI
    SW Version:SI00A-2.07R-B39.02
    HW Version:STS-MB.00-CI-SZLO

    Si toate aste l-am facut cu cablu gresit, bine ca nu l-am avut pe ala bun. Am glumit, ce sa fac? Sper sa reusesc cu un cablu nou sa-l repar.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Baia-Mare MM
    Posts
    121
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ionescu ai exact ceea ce vrei ai boot 39.02 du-te repede in menu comon interface si fa 7799 orpeste aparatul apoi da-i drumul si ai tot ceea ce vroiai(edit code ) .Pe viitor sa sti ca trebuie sa schimi doar softerul de la aparat si nu si boot,pt ca boot este cea mai periculoasa operatie

    succes
    Noroc la toata lumea

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Athens Greece
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default Coship- help

    Quote Originally Posted by mirtom
    ionescu ai exact ceea ce vrei ai boot 39.02 du-te repede in menu comon interface si fa 7799 orpeste aparatul apoi da-i drumul si ai tot ceea ce vroiai(edit code ) .Pe viitor sa sti ca trebuie sa schimi doar softerul de la aparat si nu si boot,pt ca boot este cea mai periculoasa operatie

    succes
    Multumesc, dar din pacate nu am sunet

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Athens Greece
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default Coship CDVB 5300A - Ajutor, ajut.. aj..a...!

    Quote Originally Posted by Kroky
    Nu ai vazut mai sus configuratia cablului? Cablul null modem e altfel, are pinii 2 si 3 inversati (printre altele)
    Poti sa ti-l faci si singur, iei 2 mufe mama (9 pini, ca la cablul null modem), le pui spate in spate si le unesti pin cu pin cu 9 sarme (cam de 0,5mm diametru si 20 mm lungime). Obtii astfel o mufa adaptoare pe care o folosesti cu un cablu serial (computer COM - cablu serial - mufa confectionata - Coship).
    Iar receiverul nu ai avut cum sa-l bulesti, atata timp cat nu ai avut cablul asta...
    Am facut exact ce trebuia:
    1. Am unit "spate in spate" cele 2 mufe cu 9 sirmulite de la un cablu R232 pe care l-am stricat.
    2. Am cumparat, insa (ce sa fac, nu prea am incredere in "lipiturile" facute de mine) si un adaptor "mama-mama" (female-female) special pentru cablu R 232, extrem de ieftin si bine facut( doar cu 1 euro "scutesti" 2 ore de munca grea la lipit de sirmulite la niste mufe mici si greu de tinut in mina fara sa te friga si ce sa mai zic numai la casa nu am dat foc).
    3. Am pus berea ( degetele) la rece si am incercat cu multa frica sa folosesc cele doua variante, cu mufa facuta de mune si cu cea din comert.
    4. Ne stiu ce se intimpla, e ca si cind nu am cablu, cu Upgrade.exe sau UpTool.exe, indiferent de version, nu poate sa-mi citeasca caracteristicile receptorului si daca incerc sa fac "Setup Comm", scrie :Connection Error" si asta indiferent daca pun Com 1 sau Com 2.
    Daca folosesc cablu null modem, cu care am si facut "stricaciunea", imi citeste caracteristicile:

    Product :SR-X2700CI
    SW Version :SI00A-2.07R-B39.02
    HW Version :STS-MB.00-CI-SZL0

    5. Scot berea de la gheata si ce fac sau ce sa ma fac ca nu am sunet si ceva nu-i de loc inregula.

    Atept iar ajutor daca se poate si MULTUMESC,
    V.ST.Ionescu

    P.S. Chestia cu bere rece mi-a ramas decind am invatat cum se trec chei la Matrix si Dragon. Tot asa de disperat eram pina am citit materialul acela din forum despre cum se programeaza cardurile cu ajutorul berii reci.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mufa pe care ai cumparat-o ai verificat daca ai configuratia 1-5, 2-4, 3-3, 4-2, 5-1, 6-9, 7-8, 8-7, 9-6? Nu mai tin bine minte, dar parca receptorul trebuia pornit de la spate ca sa inceapa transferul.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy/Cluj
    Posts
    440
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Coship CDVB 5300A - Ajutor, ajut.. aj..a...!

    Quote Originally Posted by ionescu
    Quote Originally Posted by Kroky
    Nu ai vazut mai sus configuratia cablului? Cablul null modem e altfel, are pinii 2 si 3 inversati (printre altele)
    Poti sa ti-l faci si singur, iei 2 mufe mama (9 pini, ca la cablul null modem), le pui spate in spate si le unesti pin cu pin cu 9 sarme (cam de 0,5mm diametru si 20 mm lungime). Obtii astfel o mufa adaptoare pe care o folosesti cu un cablu serial (computer COM - cablu serial - mufa confectionata - Coship).
    Iar receiverul nu ai avut cum sa-l bulesti, atata timp cat nu ai avut cablul asta...
    Am facut exact ce trebuia:
    1. Am unit "spate in spate" cele 2 mufe cu 9 sirmulite de la un cablu R232 pe care l-am stricat.
    2. Am cumparat, insa (ce sa fac, nu prea am incredere in "lipiturile" facute de mine) si un adaptor "mama-mama" (female-female) special pentru cablu R 232, extrem de ieftin si bine facut( doar cu 1 euro "scutesti" 2 ore de munca grea la lipit de sirmulite la niste mufe mici si greu de tinut in mina fara sa te friga si ce sa mai zic numai la casa nu am dat foc).
    3. Am pus berea ( degetele) la rece si am incercat cu multa frica sa folosesc cele doua variante, cu mufa facuta de mune si cu cea din comert.
    4. Ne stiu ce se intimpla, e ca si cind nu am cablu, cu Upgrade.exe sau UpTool.exe, indiferent de version, nu poate sa-mi citeasca caracteristicile receptorului si daca incerc sa fac "Setup Comm", scrie :Connection Error" si asta indiferent daca pun Com 1 sau Com 2.
    Daca folosesc cablu null modem, cu care am si facut "stricaciunea", imi citeste caracteristicile:

    Product :SR-X2700CI
    SW Version :SI00A-2.07R-B39.02
    HW Version :STS-MB.00-CI-SZL0

    5. Scot berea de la gheata si ce fac sau ce sa ma fac ca nu am sunet si ceva nu-i de loc inregula.

    Atept iar ajutor daca se poate si MULTUMESC,
    V.ST.Ionescu

    P.S. Chestia cu bere rece mi-a ramas decind am invatat cum se trec chei la Matrix si Dragon. Tot asa de disperat eram pina am citit materialul acela din forum despre cum se programeaza cardurile cu ajutorul berii reci.
    Deci sa inteleg ca ai legatura intre coship si pc si ca ai schimbat softul dar nu ai sonor?

    Atunci trebuie sa pui varianta de coship 5300 fara A(coship 5300) si asa ai si sonor

    succes
    Ilusion.Clarke-Tech 2100/2500/3100/5100,Ilusion,Vantage,AbIpBox,Unixbox,Doulabs importator ,cas3 ,etc....

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Athens Greece
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Coship CDVB 5300A - Ajutor, ajut.. aj..a...!

    Quote Originally Posted by stelrob
    Quote Originally Posted by ionescu
    Quote Originally Posted by Kroky
    Nu ai vazut mai sus configuratia cablului? Cablul null modem e altfel, are pinii 2 si 3 inversati (printre altele)
    Poti sa ti-l faci si singur, iei 2 mufe mama (9 pini, ca la cablul null modem), le pui spate in spate si le unesti pin cu pin cu 9 sarme (cam de 0,5mm diametru si 20 mm lungime). Obtii astfel o mufa adaptoare pe care o folosesti cu un cablu serial (computer COM - cablu serial - mufa confectionata - Coship).
    Iar receiverul nu ai avut cum sa-l bulesti, atata timp cat nu ai avut cablul asta...
    Am facut exact ce trebuia:
    1. Am unit "spate in spate" cele 2 mufe cu 9 sirmulite de la un cablu R232 pe care l-am stricat.
    2. Am cumparat, insa (ce sa fac, nu prea am incredere in "lipiturile" facute de mine) si un adaptor "mama-mama" (female-female) special pentru cablu R 232, extrem de ieftin si bine facut( doar cu 1 euro "scutesti" 2 ore de munca grea la lipit de sirmulite la niste mufe mici si greu de tinut in mina fara sa te friga si ce sa mai zic numai la casa nu am dat foc).
    3. Am pus berea ( degetele) la rece si am incercat cu multa frica sa folosesc cele doua variante, cu mufa facuta de mune si cu cea din comert.
    4. Ne stiu ce se intimpla, e ca si cind nu am cablu, cu Upgrade.exe sau UpTool.exe, indiferent de version, nu poate sa-mi citeasca caracteristicile receptorului si daca incerc sa fac "Setup Comm", scrie :Connection Error" si asta indiferent daca pun Com 1 sau Com 2.
    Daca folosesc cablu null modem, cu care am si facut "stricaciunea", imi citeste caracteristicile:

    Product :SR-X2700CI
    SW Version :SI00A-2.07R-B39.02
    HW Version :STS-MB.00-CI-SZL0

    5. Scot berea de la gheata si ce fac sau ce sa ma fac ca nu am sunet si ceva nu-i de loc inregula.

    Atept iar ajutor daca se poate si MULTUMESC,
    V.ST.Ionescu

    P.S. Chestia cu bere rece mi-a ramas decind am invatat cum se trec chei la Matrix si Dragon. Tot asa de disperat eram pina am citit materialul acela din forum despre cum se programeaza cardurile cu ajutorul berii reci.
    Deci sa inteleg ca ai legatura intre coship si pc si ca ai schimbat softul dar nu ai sonor?

    Atunci trebuie sa pui varianta de coship 5300 fara A(coship 5300) si asa ai si sonor

    succes
    Varianta de coshit 5300 fara A, se incarca, scrie "Good" la sfirsit si nu merge deloc. Il deschizi si nimic, un o liminita rosie pe displai.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy/Cluj
    Posts
    440
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ionescu ionescu atunci trebuie sa faci asa :
    -trebuie sa pui softul original cu procedura corecta pe care ti-am spus
    Daca a decurs totul normal trebuie sa ai aparatul asa cum era cind era nou ,dupa care pui softul din 14.09.05 care este mai stabil si deschide tot dar trebuie sa pui chei noi.Aici nu am posibilitatea de a-ti posta si file ca sa le descarci dar du-te acolo de unde ai mai luat si ia tot ce ai nevoie poti sa-mi cri si acolo
    Da-mi un pm cu adresa mail sa-ti trimit tot daca nu gasecti ceea ce vrei
    Ilusion.Clarke-Tech 2100/2500/3100/5100,Ilusion,Vantage,AbIpBox,Unixbox,Doulabs importator ,cas3 ,etc....

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stelrob
    Da-mi un pm cu adresa mail
    Pai vezi ca omul are toate adresele la sematura!

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    HELL or something like that
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Presupun ca ai un Coship5300A luat de la Mondoplast. Softul receiverului este deja patc-uit. Daca versiunea de sofware pe care o indica acum la sistem information este diferita de ce aveai inainte de a incerca update-ul cu cablul pe care l-ai folosit prima data inseamna ca cablul merge si poti sa-l folosesti in continuare pentru "reinvierea" receiverului. Ia de pe Turkdepo http://65.75.149.180/index.php?&dire...OFTWARE/COSHIP versiunea geamana a softului pe care l-ai folosit (daca ai folosit versiunea pentru 5300A ia si tu pe cea fara A) porneste loaderul care vine cu softul si da-i sa-l incarce fara sa mai incerci sa comunici cu receiverul. Abia dupoa ce i-ai dat sa se incarce porneste receiverul de la buton si o sa vezi progresul incarcarii softului. Nu inchide receiverul decat dupa ce scrie GOOD receiverul pe panou. Daca nu merge cu loaderul care vine cu softul incearca cu un loader de la Croteam (tot acolo gasesti si softuri si editoare de chei).

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Coship CDVB 2300A
    By iraj in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 14th July 2006, 09:48
  2. cdvb 5300 A (MONDOPLAST)
    By alg in forum SD Receivers
    Replies: 5
    Last Post: 5th March 2006, 01:27
  3. Help-coship cdvb 5300a
    By ionescu in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 28th January 2006, 12:35
  4. coship 5300A si 5300 seca2 ok100%
    By stelrob in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 2nd March 2005, 14:59
  5. Ajutor- Coship CDVB 5300A
    By ionescu in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 4th January 1970, 17:21

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top