Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default absolut inexplicabil

    M-am ciocnit cu o problema stranie in ProgDVB...poate ca cineva are o idee...
    Configuratie beton a calc...P4 2.4Giga 1 Giga de memorie video Ati 9500 DirectX9 SS2...totul ok la instalare,driver 4.28....decodare all ok...si surpriza,dupa cateva minute de functionare incepe sa faca intreruperi pe video si audio,mai intai un fel de mici pocnituri,apoi tot mai pronuntate,apar macroblocuri si in cele din urma ingheata imaginea,chiar si pe canale free to air.Pana sa inghete imaginea mai apare un fenomen,se reiau mici pasaje,de parca as reda de pe un vinil zgariat si se repeta anumite parti,dar repetatrea se face si pe video,ca si cum as derula scurt innapoi si as mai pune un pasaj.Semnalul de la antena fara probleme,60-70 la suta.In momentul in care se blocheaza ProgDVB,procesorul nu da vreun semn de incarcare,ajunge la maxim 40 la suta CPU usage,deci nu de pe partea de procesor e vreun bai.Am incercat sa maresc buffer-ul,facut in memory,pana la valori absurde,avand rezerve strasnice pe sistem,dar acelasi efect...
    Am testat cu ultimele variante de progdvb,inclusiv cu .exe optimizat pt Intel,acelasi efect.
    Si inca ceva aiurea...daca merg pe recording,atunci cand sunt probleme si intreruperi,inregistrarea este ok,fara vreo urma de intrerupere


    Are cineva vreo idee?...ca eu sunt in pana totala de inspiratie...
    Multumesc

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Instaleaza My Theater, sa vezi tot asa face?

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    523
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu cumva p4 al tau e HT(hiper trading)?
    daca da, te duci la procese la progdvb.exe dai click dreapta pe el
    si la afinity alegi un singur procesor, asta in caz ca ai xp ca S.O.
    daca nu instaleaza xp, faci treba asta si scapi de belea...)

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania
    Posts
    519
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca si alte codecuri .eu am problema asta daca nu merg pe elecard.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default hyper t.

    La naiba...cred ca asta e ,treaba cu hyper t....nu stiam chestiunea cu afinity,dar cat traieste omul invata...he,he...scula aia de P4 daca ar fi a mea ar fi minunat...eu ma joc cu un Duron de 1 Giga al carui procesor sta pe la 90 la suta incarcare cand decodeaza,ma intreb cat mai tine piept la ce-l supun,dar se comporta mult mai bine dacat minunatul de P4 si de asta eram asa nedumerit...multam fain de sfaturi,maine testez sa vad!

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default oops

    ooops...ceva nu mi-e clar...unde se gaseste ,,procese,,?...sau trebuie facuta manevra in directorul principal din prog dvb pe exe-ul care lanseaza programul?

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default xp

    xp-ul e instalat pe calc...si am mers pe elecard...

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,172
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Procese gasesti la tribunal si daca dai CTRL+ALT+DEL si apoi in Task Manager unde este o pagina cu procese. In acea lista este ProgDVB.exe si apoi dai proprietati si in continuare ce a zis Bogdan. Shit ca nu am aici decat un Windows 2000 ca m-ar fi interesat si pe mine ce-i "hiper trading" ala. Bogdan, esti sigur ca tu nu ai un calculator cu mai multe procesoare, ca parca asa imi miroase mie aceasta optiune?
    CU
    TransWarp

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    523
    Posts Thanks / Likes

    Default

    exista procesoare p4 care stiu de aceasta tehnologie HT, e un singur proc
    dar simuleaza ca si cum ar fi 2

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default @Bogdan2

    @Bogdan2

    Am gasit ,,process,,...dar e alt bai mai mare,daca merg la afinity apare intr-adevar ca progdvb.exe utilizeaza atat procesor 0 cat si procesor 1,debifez unul dintre ele,dar XP-ul nu retine aceasta setare,asa incat la urmatoarea schimbare de canal daca merg iarasi la afinity constat ca sunt iarasi bifate ambele procesoare.Exista pe altundeva o setare care sa ma lase sa folosesc un singur procesor pt Progdvb,sau care sa-mi faca optiunea afinity sa ramana asa cum o doresc eu?

    Multumesc de ajutor!

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default cool

    Placa e chiar rece,deci e exclusa povestea de incalzire...iar chestia cu fragmente video scurte care se repeta e limpede ca nu poate sa fie dacat dintr-o desincronizare a celor 2(virtuale)procesoare,problema mi-e clara acum,trebuie neaparat ca aplicatia(progdvb)sa se limiteze la a folosi un singur procesor...dar cum conving XP-ul sa nu faca cum vrea el legat de afinity-ul la procesor si sa faca cum vreau eu?

    Am inteles ca s-ar mai putea asocia acest afinity din linia de comanda care lanseaza progdvb,dar nu le am cu partea asta...poate e cineva mai tare care poate sa dea o solutie!

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Andromeda
    Posts
    228
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tehnologia HT este folosita numai la procesoarele de 3.06 GHz si mai mari. Ca eficienta pot spune ca este remarcabila si ca exemplu va dau un test deja celebru (pe care l-am incercat si eu) si anume folosirea unui antivirus (scanare) in paralel cu deschiderea unei aplicatii gen PowerPoint (de ca. 15 MB). Rezultatul este ca se poate lucra in PP absolut normal ca si cum antivirusul nu ar fi activ. Acest lucru este aproape imposibil de facut cu un procesor fara HT.
    Revenind la problema lui maxx, procesorul de 2,4 nu are HT asa ca ''impotmolirea'' nu este de aici.

    O zi buna.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default ht

    Sigur procesorul are HT...este evident pt ca doar in acest caz apare setarea de afinity,in care apar bifate 2 procesoare 0 si 1...pe un calc fara HT aceasta optiune nu exista.
    Mai nou se pare ca Intel a extins gama procesoarelor cu HT,ele se vor introduce chiar si pe laptop-uri.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Andromeda
    Posts
    228
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Maxx,

    Ai dreptate, Intel a inceput sa puna HT si pe 2,4 Ghz. In acest caz este posibil sa ai problemele descrise generate de HT.
    Este greu de spus cum se impart procesele in timpul rularii intre cele 2 procesoare (chiar daca unul este virtual) si mai ales cum datele obtinute sunt reintegrate intr-un flux unitar. Prog DVB nu a fost creat sa ruleze pe un asemenea sistem (cred ca la momentul acela nici nu se stia de HT).
    Probabil ca solutia este (asa cum ti s-a sugerat deja) sa opresti procesorul virtual.

    O zi buna.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. VAND TRIPLE DRAGON ABSOLUT NOU
    By BIHOREANUL in forum Shop
    Replies: 4
    Last Post: 11th August 2005, 00:10
  2. Replies: 0
    Last Post: 12th July 2005, 00:07
  3. Replies: 0
    Last Post: 4th July 2005, 08:55
  4. Replies: 1
    Last Post: 1st July 2005, 17:51
  5. Vind Skystar 2 USB extern , absolut NOU
    By stavros in forum Shop
    Replies: 0
    Last Post: 17th June 2005, 15:35

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top