Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    492
    Posts Thanks / Likes

    Default Cum obtin dolby atmos din TV prin hdmi arc pe statie?

    Pe Netflix sunt filme cu dolby atmos. Cum sa le aud pe statie? Singura varianta ar fi prin hdmi arc, dar din ce am citit nu se transmite decat dolby simplu si dts simplu.TV ul este LG oled.Mediaplayerul lui merge bine si pana la urma m-as multumi si cu dolby true hd sau dts master audio.Dar nu stiu daca functioneaza. E cineva care a incercat? Pe cablul optic merge doar stereo. Nici macar dolby simplu.Intreb, ca statia mea nu are hdmi arc si nu pot sa fac probe.Sa nu dau banii degeaba pe o statie

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2018
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca nu ai receiver av cu Atmos nu faci nimic
    In plus pt o configuratie minimala 5.1.2 , 2 sateliti trebuiesc montati pe tavan
    Sau o solutie mai simpla este un model de soundbar care recunoaste formatul audio Atmos

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai asta vreau sa fac, sa cumpar un receiver cu atmos. Dar problema care intreb este daca in varianta hdmi arc se aude pe statie din tv sunetul atmos, sau dolby si dts digital. Pe forumuri se spune ca nu se aude decat dolby si dts normal.Nimic din varinta digitala. Am boxe, nu e problema. Am citit ca ar trebui varinata hdmi earc. Ideea e daca este cineva care foloseste acest sistem, sa-mi spuna ce aude

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12°E / 44.42°N
    Posts
    474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut,
    daca tv-ul tau este din generatie 2017 sau 2018 (alternativ poti folosi un apple tv 4k cu tvos 12 instalat) ia linstit un receiver care decodeaza dolby atmos, dar titlurile sint putine - cauta pur si simplu 'atmos' in nf
    nu este posibil sa obtii atmos prin iesirea optica si nu este nevoie de earc, ci doar de arc simplu, sunetul va fi transportat prin intermediul cablului hdmi

    https://help.netflix.com/en/node/64066

    ce se aude? din pacate nu ceva extraordinar. nu am incercat altceva in afara de nf, dar se vorbeste pe forumurile din strainatate ca prin streaming, indiferent de provider, nu se poate egala sunetul dolby atmos redat prin bd uhd

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Situatia este rezolvata. Am cumparat statie cu hdmi arc. Totul functioneaza perfect. Tot ce am cuplat la tv (rec satelit,mediaplayer) si sunetul de la tv se aude prin statie.Cu toate variantele din ziua de azi( in special cele digitale, si atmos si dts-x.). Si telecomanda de la tv merge perfect pe dm 800, si controleaza si volumul la statie. Se opresc si pornesc toate cu telecomanda de la tv.
    Deci totul functioneaza perfect,mai ales ca folosesc o singura telecomanda pentru lucrurile uzuale.Se zvonea pe forumuri ca in varianta cu arc se transmite doar sunetul stereo,dar nu e adevarat.

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    US of Europe
    Posts
    2,161
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ dun
    pune te rog linkul cu ,,statie cu hdmi arc,,
    Thnx!

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Receiver Denon AVR-X1400H, HEOS integrat, Dolby Atmos, WLAN, Bluetooth, 4K, 7 x 145 W, Negru
    Era 1790 sambata dar vad ca l-au scumpit.Este cam cea mai ieftina statie, dar pentru filme zic ca e ok. Pentru muzica hi-fi se schimba situatia dar eu sunt super multumit. Mai gasesti cu arc ,dar fara atmos si fara wi-fi si posturi de radio online. Chestie de gust
    Acum sa fiu cinstit fata de statia cealalta pe care o am e cam jucarie cum arata. Telecomanda parca e de la ultima chinezarie, e cam usoara.Am o Yamaha AX 763 si care e super.Telecomanda e cu 10 clase peste, cu functie learn, merge si pt alte scule etc.A costat cam 700 euro noua. Se vede diferenta de clasa.Dar nu am avut ce sa fac ca nu are hdmi arc.O sa o pun la vanzare,asta e

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top