Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    United Kingdom
    Posts
    27
    Posts Thanks / Likes

    Default I went through your answer and advise


    from noy

    use PIDScanner plugin then Datagrabber. and HOPEFULLY, you get something relevant off the transponders which Showtime is using. operative word: HOPEFULLY.


    From saed************ thanks for the compliments, follow what noy has said, some site even publishes PID data on some satellite to save your time for PIDScanner things. I will post here if i will get one.**********************************


    I went through your answer and advise , really thanks that you gave the response I am grateful to you both thank you
    Really I could not understand that what is the real procedure to use thePID scanner and then how to go to data grabber,
    Is it possible to do a new bee simple hobisist can you please make it simple to me I have not much knowledge of the satellite technologies

    thakns if any any candle in the dark
    I wanna to to with you all the time if you wanna...

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2004
    Location
    Socialist Republic of Hypocrates
    Posts
    3,578
    Posts Thanks / Likes

    Default

    hi,
    i am assuming that you have worked a little in ProgDVB, now get these two plugins named PIDScanner & DataGrabber from ProgDVB's website http://www.progdvb.com and then put them under the plugin folder of your ProgDVB e.g. C:\ProgDVB\Plugin

    Now while running ProgDVB, point to a channel has a Green Diskette icon (normal video channels are marked with V and Radio are marked with R icons), Now from the Plugin values click on the PIDScanner and scan it. It will give you some values note down these values and now from the Plugin menu select DataGrabber, feed the values into it what you just noted down and let it take its own time (may be hours some time), here you go after some time you will start receivng data, sort it by yourself for the usefull one.

    If you want to search for data channels, goto lyngsat.com and goto your satellite which you have installed, in the channels list all the channels marked with Interactive TV/internet are suitable for data grabbing, these channels are marked with light purple color.

    Hope this guide will help you, wish you good luck.

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    United Kingdom
    Posts
    27
    Posts Thanks / Likes

    Default hi Mr. Sayeed---nice to learn with U

    Hi
    Mr. Sayeed.
    Thank you for your precious information that you have given me, Noble subject indeed.
    And first of all I admire your interest and efforts that you’re giving personally to the people .a heart full wishes to you , :P I’m telling you what I did through your instructions and suggestions, then please find where I m making the mistake
    I went to the website given by you www.prog dvb.com/ and downloaded A new version of prog DVB , PID scanner, and file grabber (As data grabber is not available there on that site ) I unzipped both Plugins ,then opened the Prog DVB directory.after installing it in my PC then opened the unzipped pligin folder dragged and dropped all unzipped files from PID scanner and File grabber folders in to Prog dvb plugins folder.
    But What I’ Found When I bring the Pointer to the prog Dvb ‘plugins’ menu After opening the prog dvb screen It’s not active . means After clicking menu no options developing to choose the PID scanner and data grabber sub menus.
    Now can you light me where is the mistake, as I repeated the above procedure several times including the istalling and unistalling Prog DVB software even.
    A real thanks goes to you. :P
    I wanna to to with you all the time if you wanna...

  4. #4
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2004
    Location
    Socialist Republic of Hypocrates
    Posts
    3,578
    Posts Thanks / Likes

    Default


    great thanks for enthusiastic compliments.
    hey realy sorry to not update my 1st tutorial, here how you do it right way !
    Downalod and extract PIDScanner & FileGrabber in Modules folder but not in plugin folder which might be c:\progrdvb\modules after that these two options will appear in Services menu but not in plugin menu.

    Wish you good luck

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Mr. Masood please answer.....
    By scorpionz in forum RDI - English
    Replies: 9
    Last Post: 1st August 2006, 08:25
  2. need help and advise please
    By andycyp in forum RDI - English
    Replies: 7
    Last Post: 29th June 2006, 01:56
  3. Need advise from Experts
    By camelot in forum RDI - English
    Replies: 9
    Last Post: 26th June 2006, 09:09
  4. Receiver Advise...
    By fjsatman in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 5th April 2006, 12:22
  5. Advise in netion SHl Sky chip Stb
    By Aliraza63 in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 22nd May 2005, 17:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top