Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10

Thread: multiswich

  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    267
    Posts Thanks / Likes

    Default multiswich

    salut, vreau un pic ajutor de la cunoscatori,am o antena parabolica si vreau sa leg la un LNC mai multe receivere ,fara a trage cablu la fiecare receiver, pot folosi un Multiswich?este bun pentru a vedea programe dierite pe polaritati diferite? multumesc

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,845
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca LNC-ul e quatro, tot trebuie sa tragi cablu de de la receptoare pana la multiswitch -si asa ai full band pe fiecare receptor. Daca LNC-ul e single multiswitch-ul nu va lucra decat pe 1 polarizare si frecventa High/Low
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    267
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    daca LNC-ul e quatro, tot trebuie sa tragi cablu de de la receptoare pana la multiswitch -si asa ai full band pe fiecare receptor. Daca LNC-ul e single multiswitch-ul nu va lucra decat pe 1 polarizare si frecventa High/Low
    mersi mult, deci trebuie sa pun un LNC quatro?ca sa lucreze fiecare receiver independent

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2018
    Posts
    70
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca nu ai mai mult de 4 receptoare , poti folosi un lnb quad
    Are 4 iesiri independente pe tot domeniul dvb-s/s2 si numai iti trebuie multiswitch
    Daca vrei sa o faci mobila prin instalarea unei monturi h-h , aceasta o poti comanda doar dintr-un receptor
    Celelalte 3 receptoare vor receptiona acelas satelit cu care a fost cpmandat/mutat cu montura h-h

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    267
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by xyzcv View Post
    Daca nu ai mai mult de 4 receptoare , poti folosi un lnb quad
    Are 4 iesiri independente pe tot domeniul dvb-s/s2 si numai iti trebuie multiswitch
    Daca vrei sa o faci mobila prin instalarea unei monturi h-h , aceasta o poti comanda doar dintr-un receptor
    Celelalte 3 receptoare vor receptiona acelas satelit cu care a fost cpmandat/mutat cu montura h-h
    vreau sa il pun la 8 receivere pe un singur satelit,cred ca atunci imi trebuie un quatro nu?vin cu 4 cabluri de la LNC in intrarile de la multiswich si ies cu 8 cabluri cate unul pentru fiecare receiver ?
    Last edited by sat one; 30th June 2018 at 23:39.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,845
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sat one View Post
    vreau sa il pun la 8 receivere pe un singur satelit,cred ca atunci imi trebuie un quatro nu?vin cu 4 cabluri de la LNC in intrarile de la multiswich si ies cu 8 cabluri cate unul pentru fiecare receiver ?
    Yep. asta e setup-ul final.
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai e varianta cu lnb octo, fara multiswitch.
    [email protected] HD51, Dm 920, [email protected] HD2400, T90 4w-42e, offset 1,5-1w/5w/4,8e, offset 1,2 HH 30w-56e

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    267
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristo4 View Post
    Mai e varianta cu lnb octo, fara multiswitch.
    m-am gandit la varianta asta ,dar pe urma am luat in considerare adaugarea a cel putin inca 2 receivere in viitor si nu am gasit lnc cu mai mult de 8 iesiri de aceia am cautat o alta solutie si am gasit-o pe asta cu multiswich, dar nu stiam cum trebuie sa fac sa functioneze, nu vroiam sa pun receiverele in cascada ca la inceputuri am avut o experienta cu asta si nu a functionat, mersi oricum pentru sugestie

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    435
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Intrebare: 1. de ce trebuie LNB quad ?
    2. Daca se foloseste lnb quad, dupa multiswich poti folosi mai mult de 8 receptoare, chiar si mai multe? cate?
    Multumesc!

    Cheers BADE !



  10. #10
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,121
    Posts Thanks / Likes

    Default

    LNB-ul quad are multiswitch-ul incorporat sa zic asa in el, sunt cu 4 si 8 iesiri. La ce vrei tu iti trebuie LNB quatro care receptioneaza toate polaritatile, le bagi in multiswitch care iti scoate pe fiecare iesire toate frecventele; daca vrei sa extinzi reteaua iti trebuie multiswitch-uri cascadabile, asa o sa poti extinde cat vrei tu.
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero


    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top