Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    423
    Posts Thanks / Likes

    Default SIM aproximativ defect?!?

    Salutare,

    Va expun si voua o situatie cu care se confrunta un prieten de-al meu legat de reteaua de telefonie mobila la care este abonat.
    Locuieste undeva la tara si conform hartii de acoperire a operatorului, zona este extrem de bine colorata; chiar iti ia ochii. In fine, are semnal pe afara (in mediu deschis) insa cand intra in casa imi este imposibil sa ma inteleg cu el. Cand il apelez imi prezinta: fie ca abonatul nu este disponibil, fie astept ce astept si dupa ceva timp incepe si suna fie, daca imi raspunde .. il aud numai in franturi. Situatia este asa dintotdeauna. Bine, o buna perioada a avut doua telefoane, unul la un alt operator, mega cunoscut, si prezenta cam aceleasi simptome. In fine a renuntat si a ramas cu unul. Precizez ca locuieste in zona de campie, niciun deal, niciun munte, nu cladiri inalte, deci nimic desosebit care sa-i obstructioneze semnalul.
    Presupunerea mea este ca el se afla undeva la limita de acoperire a unei antene. Cad avea si celalalt telefon de la celalalt operator, am observat ca Infocelula se schimba mai mereu.
    Ei, am contactat operatorul actual si dupa ce m-a plimbat de la un departament la altul, la un moment dat m-a intrebat daca este vorba despre o cartela preplatita sau un abonament ca sa stie la care departament trebuie sa ma directioneze (pentru mine a fost de-a dreptul ciudat sa se faca aceasta diferentiere intrucat in furnizarea semnalului GSM nu cred ca trebuie sa existe vreo diferenta in functie de aceste doua categorii. Banuiesc ca si cartelele preplatite si abonamentele trebuie sa se bucure de acelasi tratament in ceea ce priveste acoperirea si calitatea semnalului GSM. Sau poate ca ma insel eu si cartelele preplatite functioneaza pe niste celule mai mici si mai oropsite decat SIM-urile de la abonamente).
    La departamentul cartele preplatite, in urma discutiei, mi s-a confirmat ca pentru zona respectiva nu sunt semnalate probleme si, in concluzie semnalul este in parametrii. Mi s-a recomandat, in schimb, operatiunea de inlocuire a SIM-ului respectiv pe motiv ca acesta este mai vechi si nu mai este capabil sa asigure calitatea semnalului, ma rog, o comunicare eficienta intre antena si terminalul GSM.
    Aici intervine nelamurirea mea. Din cate stiu un SIM ori se deterioreaza, ori expira - situatie in care nu se mai inregistreaza la retea. Eu nu am intalnit situatia in care un SIM este oarecum defect si functioneaza fara probleme afara, in mediu deschis si in tinterior are dificultati in a sta conectat la retea sau are maximum 1-2 liniunte care sunt insuficiente pentru a purta o convorbire. Prin urmare singura solutie ar fi sa inlocuiasca SIM-ul respectiv cu altul nou contra cost si apoi sa vada daca persista problema. In principiu nu este vorba de bani (2-3 euro) ci de obligatia asigurarii unui servicu de calitate pentru toti abonatii in mod egal.
    Ce parere aveti voi de situatia asta?

    Cheers BADE !



  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O fi vecin cu vreunu' căruia ii sunt monitorizate comunicațiile.

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    503
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trece telefonul doar in modul GSM (pe unele mai apare 2G only) si eventual cauta alt telefon mai bun. Insa daca operatorul in cauza de d**i nu prea ai ce face decat sa treci la altcineva.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    423
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hmm.. nu este niciuna din situatiile evocate de voi (@konstantine si @onutd).
    Inca ma roade chestia asta (asa ca principiu) si ma revolta, in acelasi timp.

    L.E. poate este, printre userii de aici, cineva care sa-mi explice daca este posibil asa ceva, din punct de vedere tehnic.

    Cheers BADE !



  5. #5
    Super Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,486
    Posts Thanks / Likes

    Default

    intreaba amicu daca are casa izolata si daca cumva a folosit plasa de sarma,sau daca e casa noua daca a folosit plasa "de buzau"in pereti
    cel mai proobabil e de la cusca faraday partiala constituita de armatura,am intilnit fenomenul si nu o data,de aia cind iese afara are semnal ok
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    423
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pff.. nu stiu ce sa zic in situatia asta. Dar daca luam apartamentele de bloc, din beton, care au armatura, nu jucarie?
    Mda, in fine, cred ca am sa incerc si varianta cu inlocuire a SIM-ului dar daca nici as anu rezolva problema atunci e vina la ei.

    Cheers BADE !



  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania, Cluj
    Posts
    688
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hai ca sticla nu e cu ecranare, sau nu ai geamuri la casä?
    “Imagine a world without the greed of the old”
    Pierce Brown

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vest
    Posts
    564
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vrajeli cum ca cartela sim se deterioreaza sau este defecta.Mie telekomul mi-a dezactivat o cartela veche frog valabila !

  9. #9
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    753
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1-Pentru zone rurale la limta de acoperire,router cu sim orange-vodafone cu comutator antena int-ext montat imediat sub tigla de la sura cu antena gsm cocotata 2-3m deasupra si cu cablu tras in casa pentru un telefon fix.2-router tl mr 2030 ori 3020 ca nu mai retin exact cu stick digi care da pe wireless netul.Valabil in masina ori pentru copii sa se feisbuceasca cu tablete simple fara sim.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    423
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc pentru solutiile oferite.
    Cand ajung la el, am sa-i inlocuiesc, mai intai, SIM-ul si, in functie de ce rezultat o sa avem, atunci trecem la solutia urmatoare.
    Ceea ce voiam sa evidentiez este faptul ca operatorul nu asigura un semnal decent pentru toti utilizatorii desi sunt practicate aceleasi preturi.
    Cam asta este.

    Cheers BADE !



  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    423
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by alf View Post
    Hai ca sticla nu e cu ecranare, sau nu ai geamuri la casä?
    Ca sa fiu sincer.. nu prea am inteles ce plus valoare aduci postului. Sau tu nu ai inteles ca este o problema serioasa de semnal. Daca nu aduci o contributie demna de a fi luata in seama, mai bine stai acolo cuminte.
    Poate ca a fost o recomandare subtila de proiectare si realizare a unor luminatoare la casa care sa ajute la intrarea semnalului in interior.

    Cheers BADE !



  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Probabil ,problema s-ar putea rezolva cu un repetor gsm...acum totul depinde de ce semnal primesti afara ,sau pe ce retea esti 3G/4G...2G...repetoare gasesti pe net destule...

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania, Cluj
    Posts
    688
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @tdy_sat

    Daca nu ai inteles, atunci citeste-ti propriul post cu ecranre in apartamente din blocuri de beton. Semnalul este ecranat NUMAI daca este complet cusca Faraday.
    La apartamente, case, ai GEAMURI unde nu este ecranare, deci observatia "apartamente din beton" nu isi are rostul.
    Semnalul este probabil slab in zona, si este atenuat si mai tare in interior.
    “Imagine a world without the greed of the old”
    Pierce Brown

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    423
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La aceasta concluzie am ajuns si eu. Semnalul este slab.
    Chiar si personalul unui magazin (dealer) Telekom mi-a confirmat faptul ca inlocuirea SIM-ului nu este o solutie.

    Cheers BADE !



 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top