Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Page 14 of 14 FirstFirst ... 4121314
Results 196 to 203 of 203
  1. #196
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    US of Europe
    Posts
    2,156
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt curios cat o sa dureze...la mine 2 luni jumate (dar nu la satmedia).--si asta cu interventii si protectia consumatorului--- uff
    Succes!

  2. #197
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,435
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by viasat
    ...Daca nu e neaparat nevoie de fbc,pentru cei interesati de experimente (feed-uri,blind scan etc) as recomanda achizitionarea lui cu un tuner Silabs...
    La fel as recomanda si eu acest tuner.FBC-ul nu-i pentru entuziasti.L-am verificat eu insumi la partea de receptie cu rezultate dezastruoase pentru mine,drept pentru care am cerut vinzatorului sa mi-l schimbe cu tunerul Si2166D,cel testat si de @Cristo4,cu rezultate incurajatoare.L-am si la 23.5E pe transponderii cu symbol rate-uri mici,sub 1000 Ks,unde colegul nostru a reusit sa inchida semnalul pe doi din cei patru ceruti de mine:12640 H,940,1/2 si 12642 H,477,1/2(#162).Cu imaginea originala a lui DM920 UHD,am izbutit ceva mai mult,am inchis semnalul si la 12644 V,557,7/8 si am memorat posturile de radio transmise pe acest transponder.Acum urma sa verific si symbol rate-ul cel mai mic,de 285,la distanta de 1MHz de ultima frecventa,12645 V,1489,3/4.Mi s-a parut promitator faptul ca imediat ce l-am introdus pe 285,Satfinder-ul a si sesizat semnalul,inchizindu-l .E adevarat ca aceasta frecventa are cel mai puternic semnal dintre toate care sint active pe Astra 3B. Din pacate,n-am reusit sa scanez si sa memorez postul de radio transmis aici.Era prea mult ca tunerul sa discrimineze atit de subtil o frecventa "inghesuita" si cu un parametru atit de pretentios,cum e acest symbol rate,la un receptor gindit sa ofere mai mult continut media decit o performanta de receptie?!



    Dar chiar si asa,aceste prime rezultate ma incuraja,cum altfel,sa incerc ceea ce doream ceea ce cerusem la #76 lui @mesteru222,si anume,receptia posturilor de radio(Vatican) de la 10.0E care au atit un simbol rate mic,de numai 256 Ks,dar sint plasate atit de aproape unul de altul,unii sub 1MHz distanta,incit,imi ziceam,ca ar fi cu adevarat o proba de excelenta pentru acest tuner Silab.Si ce sa vezi,cu imaginea originala dar si cu Open ATV,am resuit sa inchid,scanez si memorat citeva din aceste programe de radio!


  3. #198
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,435
    Posts Thanks / Likes

    Default



    Open ATV are avantajul ca scanarea transponderului se poate face direct din Satfinder,incit poti vedea semnalul daca este inchis sau nu!Cred ca cel care a gindit functia de scanare direct din satfinder stie ce importanta are partea de receptie pentru utilizator.Ceea ce n-am gasit la imaginea originala.Numai aceste doua imagini am testat pentru receptie.Nu stiu daca alte imagini au aceasta functie plasata la Satfinder?Poate ne spun cei care au instalate alte imagini(OpenPli,etc) pe receptorul lor.
    Si la 8.0W avem un symbol rate de 256 Ks,fara a intimpina nicio problema la inchidere si memorarea programului de radio(tot Vatican).De asta data semnalul a fost inchis rapid.Acelasi lucru pot spune si despre 12602 V,256,1/2 de la 12.5W(Eut 12 West).
    Insa cel mai mic symbol rate pe care l-am putut inchide cu acest tuner,este la 30.0W,11695 V,185,3/4.Doar numai atit am reusit.Mai mult n-am putut cu toate c-am incercat de mai multe ori.
    Frecventele(11070 H,11071 H,11072 H) cu simbol rate-uri de 334 Ks,la 16.0E(Eut 16A),unde avem citeva posturi de radio,se inchid usor si nu pun probleme de receptie,numai 11069 H,359,3/4 n-am putut sa-l receptionez.
    De asemenea tunerul s-a descurcat excelent,poate cel mai usor,cu transponderii(11555 H,11556 H,11557 H,11558 H) de la 42.0E(Turksat 3A/B),cu symbol rate-uri intre 395 si 410 Ks,mai putin unul,cel cu 390 Ks.Se pare ca tunarul "sacrifica" un transponder cind sint mai multi plasati unul linga altul?
    Deocamdata acestea au fost primele teste cu simbol rate-uri mici si,de ce sa nu recunosc,ca sint peste asteptarile mele,cind ma gindesc ca receptorul nu este unul profesional.Mai sint si alte caracteristici demn de luat in seama cind vorbim de receptie in functie de imaginea instalata.Pot sa confirm ceea ce spunea @viasat la #32 despre rolul pe care il are fabricantul in privinta driverelor dar si implicarea dezvoltatorilor ca functia de receptie a receptorului sa fie in primul rind stabila si,apoi, otimizata pentru ceea isi propun ultimii.Insa despre aceste aspecte se mai poate discuta chiar putin polemic,in functie de ce asteapta un utilizator oarecare,fie un entuziast,fie un consumator media.As zice,metaforic vorbind,ca DM920 are un motor de formula 1,dar este folosit pentru un circuit oarecare,dar totodata are si o caroserie(imagini) care iti ia fata,unde te poti pierde ca intr-un labirint.Desigur ca s-a pus accentul mai mult pentru ultima parte,caci,nu-i asa,Imaginea(la propriu si la figurat) este ceea ce cautam peste tot,de la toate dispozitivele ce le avem(mobile,etc)



    satelescu

  4. #199
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,010
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OpenPli are la fel partea cu satfinder.

  5. #200
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,435
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by viasat
    Quote Originally Posted by satelescu View Post
    Hi @viasat,

    Iti multumesc pentru prezentarea(in progress) pe care o faci lui DM920 UHD.Precum ti-ai dat seama pe mine ma intereseaza in mod deosebit partea de receptor,daca inzestrarea lui hardwares raspunde la diferite tipuri de semnale si cum,etc?
    Pentru verificarea mode 16apsk a lui 920,iata citeva frecvente deseori folosite la 8.0W:
    12506 V,4149,3/4,16APSK,
    12510 V,4149,3/4,16APSK,
    12515 V,4149,3/4,16APSK,
    12533 V,4149,3/4,16APSK.
    Mai sint si la alte pozitii transmisii de feeduri in 16APSK(24.5W,23.5E,etc).Daca dm920 stie blindscan,da Cautare la aceste pozitii.
    Si te mai rog sa verifici la 33.1E frec.12543 V,1703,5/6,8/16APSK,un feed italian-Sky24TG,cu un stream generic.Spune-mi daca poti vizualiza cursiv imagini,frinturi sau deloc?Iata cum arata acest stream italian cu un player dvbs.
    https://img15.hostingpics.net/pics/3...0716121046.png...

    satelescu

    ...
    Cu aceasta ocazie,vrand sa scanez manual,m-a frapat faptul ca nu aveam optiunea 16apsk la Modulation.
    Am trecut pe Blinsecan,unde la fel are doar Auto,unde aveam banuiala ca totusi scaneaza si 16 si 32 apsk.
    Chestia cu lipsa 16apsk din meniu nu imi dadea pace ,asa ca am postat nelamurirea mea pe forumul oficial,unde mi s-a confirmat ca la Auto scaneaza tot in mod blindscan.
    Un tip a fost amabil si a pus un printscreen cu frecventele cerute de tine.
    Aici e linkul https://dreambox.de/board/index.php?...-tuner-16apsk/ ...
    Am avut ocazie sa verific feedurile in mode 16apsk la 8.0W,cele mentionate de mine la #23,si cu ajutorul tunerului Silab 2166D pe imaginea OpenPli,acest mode,16APSK,dar si 32APSK,se poate alege la cautarea manuala-"Modulation" sau la Signal Finder.Desi semnalul este inchis de catre tunerul Silab(vezi poza),din pacate nu gaseste nimic.Si la cautarea auto astfel de feeduri sint detectate dar nu memoreaza nici un serviciu.Si alte imagini permit alegerea acestui mode dar cu acelasi rezultat.
    Am sa incerc si alte feeduri in 16apsk la 23.5E sau 24.5W,sau la alte pozitii,in momentul cind le voi gasi...
    @viasat,Daca ai tangenta cu dezvoltatorii de imagini,ti-as sugera sa le spui sa introduca la scanarea manuala si optiunea de adaugare piduri(video,audio,pcr)Probabil ca cu o astfel de posibilitate,s-ar putea scana si memora feedurile in modulatia 16apsk,dar,poate si pachetul bbc,la 27.5W, sa fie editat.Scaneaza si memoreaza pachetul dar fara pid-uri.Mersi.



    Hi @mesteru222,

    Am instalat mai multe imagini pentru DM920 UHD cu ajutorul lui Barry Allen.Procedura de instalarea cu acest plugin este usoara.
    Este prima data cind ma folosesc de BA.L-am instalat pe Dream Elite fara sa stiu ca aceasta imagine va fi Flash,adica 0,si apoi am instalat si pastrat celelalte imagini.
    Te rog sa-mi spui cum sa adaug sau schimba numele DreamElite in loc de Flash?Multumesc



    satelescu
    Last edited by satelescu; 31st July 2018 at 23:05.

  6. #201
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,435
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Recent,11674 V,874,3/4,Dvb-S2/8PSK,mode ACM,la 23.5E-Astra 3B,unde avem posturi de radio poloneze,s-a trecut acum la codul ACM,care pina acum nu l-am gasit folosit pentru transmisii radio.Din acest motiv,am dorit sa verific tunerul Si2166D daca poate inchide semnalul cu acest parametru.Din fericire n-a fost problema ca semnalul sa fie sesizat de tuner si apoi scanat,dupa care toate programele de radio sa fie memorate si redate de DM920 4K.M-am folosit de imaginea PurE2 pentru acest test.
    Tot la capitolul micilor performante ale lui Si2166D,adaug si faptul ca acest tuner vede,doar atit,semnalul la 12717 V,144,2/3 la 12.5W.Este cel mai mic symbol rate pe care acest tuner l-a captat, dar,cum spuneam,nu l-a putut inchide.





    satelescu

  7. #202
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,080
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E ok si pe mutant cu openpli
    GIGABLUE 800HD SE...GIGABLUE



  8. #203
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Arges
    Posts
    53
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma gandesc ca nu doar tunerul ajuta. Pe Vu zero 4k am acelasi tuner. Am reusit receptia frecventei cu radiourile de pe 23.5E dar n-am urma de semnal pe 12.5W. Receptorul meu nu arata semnalul in decibeli desi e setat in meniu. Softul poate mai are si el influenta. Antena e reglata corect. Eram interesat fiind uimit de receptia unui SR de 145 !

    Tunerul acesta nu e bun pentru blindscan. Rateaza multe frecvente. Am comparat de multe ori cu alte receptoare sau placi de calculator si nu e la inaltime.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top