TV 5 MONDE Europe lansează o nouă grilă de programe începând cu luna ianuarie 2006, conform unui comunicat de presă difuzat prin intermediul reprezentantului în România al televiziunii.

Noua grilă TV5 MONDE Europe se va adresa tuturor telespectatorilor de pe continentul european, încercând să se ia în calcul și diferențele geografice, pentru că zona europeană are pentru TV5 o importanță deosebită în termeni de audiență și distribuție.

Celelalte programe vor fi alcătuite din programe regulate, care se vor desfășura astfel: fiecare zi va avea un program special – un film subtitrat în fiecare zi; filme importante de cinema duminică, luni și joi; programe de divertisment marți și duminică seara; sport în week-end.

TV5MONDE lansează noi programe realizate de echipa editorială: un program transmis în direct de la Paris, cu o panoramă a evenimentelor care se petrec în lume: modă, politică, economie, gastronomie - Le monde de TV5 / Lumea TV5; o emisiune săptămânală de știri din toată lumea care cuprind știri din lumea întreagă și din țările francofone, știri culturale, evenimente sociale, lifestyle, sport etc. - 7 jours dans le monde / 7 zile în lume; o dezbatere săptămânală cu personalități din politică sau lumea afacerilor internaționale - Le Grand Rendez-vous TV5Monde/Europe 1 - Marea dezbatere TV5Monde/Europe 1, dar și Le jour de rugby / Ziua de rugby – o emisiune săptămânală care acoperă știrile din rugby și Cupa mondială care va avea loc în Franța în 2007; Terre de sports / Sporturile în lume: o prezentare a culturilor individuale din lume, explorarea și descoperirea sporturilor din diferite țări.

Orarele vor fi adaptate pentru o mai mare accesibilitate a programelor, prin crearea celor două perioade speciale de vizionare prime-time – prima la 19:30, iar a doua la 22:00.

TV5 este disponibil prin intermediul operatorilor de cablu din România și este un program specializat de limbă franceză care își propune raspândirea culturii franceze în lume. Reprezentantul în România TV 5 este Laura Mihaela Pană, Marketing & Communication Agent TV5, Independenta Film, Tel/Fax: +40 21 211 1126 .