Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 1 EUR (1%)
Donate to support this site...

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 73 of 73
  1. #61
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,960
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sä vedem dacä am inteles ceva.
    sistem HD-TVI
    dacä folosesc cablu coaxial RG59, NU mai am nevoie de sursä de curent extra ( mä refer la sursä de curent extra ca si la dreambox de ex. )
    ci folosesc
    Sursa 10A in comutatie cu protectie la scurt circuit
    PSS ZTS-1205-06F



    atunci nu mä mai ..... pe mine cu cablu UTP.

    cu cablurile de alimentare a camerelor, vin in cutia asta, iar cu coaxial in DVR, nu?

    la combinatia asta, ce video balun-uri imi trebe?

    revin tot aici,
    deabia am gäsit o pozä cu o camerä cu tot cu cablurile ei, sä am si eu o idee ce si cum




    practic nu as mai avea nevoie de video balun ci numai de mufe



  2. #62
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,960
    Posts Thanks / Likes

  3. #63
    SUBpedia Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    P'aci, p'acolo...
    Posts
    3,298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dacă nu pui cablu UTP ci COAXIAL, trebuiesc BNC-uri, 2 pentru fiecare telecameră.
    Cablul pe care l-ai ales, are alimentare, care o pui la mufa de la telecameră.
    Dacă are mufa aia din poză, îl prinzi cu şurubelniţa, dacă nu, îţi trebuie mufă de asta.
    Alimentarea la sursă cum o faci, direct cu cablu în ea sau o mufezi ?
    Eu aş pune o pereche mamă/tată, ca cea ce ţi-am linkat mai sus.

  4. #64
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,960
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dar in mare, e bine cum am configurat?

    Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk

  5. #65
    SUBpedia Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    P'aci, p'acolo...
    Posts
    3,298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, ai luat telecamere cu zoom, să te joci la ele

  6. #66
    FLEX-IBIL Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Mall d'Ovax
    Posts
    5,281
    Posts Thanks / Likes
    LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
    NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

    Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

  7. #67
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,606
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai grija cu cablul coaxial si mufele BNC.
    Cand belesti cablul sa scoti firele de alimentare ai sa gasesti in interior un cablu microcoaxial pentru care mufele tale BNC RG59 sunt degeaba. In functie de cablu poate ai nevoie de mufe BNC pentru cablu RG174 de exemplu (https://www.tme.eu/ro/details/bnc-106/conectori-bmc/) . In plus cumpara si mufe de alimentare camere cu fixare prin surub nu prin lipire.

    Deci mai bine cumperi cablul si vezi ce mufe-ti trebuie. (in general pe cablu scrie tipul Ex:2x075+RG174).
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  8. #68
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,606
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ca sa fiu mai clar:
    1. Cablu RG59 - contine 2 fire de alimentare si un cablu coaxial 50ohm RG174.





    2 Conexiuni la camera





    3. DVR cu racire fortata si distributie alimentare pentru camere DIY



    Sistemul l-am monta acum 3 luni la servici. Bineinteles ca si eu am luat initial mufe BNC RG59 dar am ramas cu ele. A trebuit sa cumpar altele pentru cablu RG174 care sunt putin mai greu de montat.
    In DVR am montat un HDD de 4TB iar sistemul se incingea extrem de tare asa ca i-am pus un ventilator dintr-o sursa PC . Pentru alimentarea camerelor am facut o distributie artizanala ca sa nu folosesc mai multe surse. O sursa de 3A duce fara probleme 7 camere.

    Initial am vrut sa instalez HDD intr-un NAS pe care l-am facut dintr-un microserver HP pe care rulez openmediavault. Problema este ca DVR-ul de la Hikvision solicita formatarea HDD-ului din NAS dar foloseste un format nerecunoscut de linux sau windows (FAT,NTFS, EXT etc). Daca formatez HDD in DVR nu pot sa-l mai montez in NAS; daca montez HDD in NAS , DVR-ul nu poate formata HDD. Asa ca e o problema . Ultima solutie a fost sa las HDD in DVR lucru care nu-mi place dar asta e.

    Ca sistem Hikvision este acceptabil. Eu am pus camere de 2Mp . Se vede bine fara interferente. Nu inregistreaza mai mult de 12 fps. Cea mai departata camera este la 40m si nu sunt probleme. Nu-mi place treaba ca nu pot folosi NAS. In schimb au softuri pentru vizionare si configurare de la distanta destul de bune.

    Dpdv costuri un sistem IP este apropape dublu.
    Pentru sistemul meu am cheltuit aproximativ:
    - DVR ~ 300 lei
    - Camere ~100 lei/buc x7 = 700 lei
    - cablu ~ 200 lei
    - mufe ~ 150 lei
    - Hdd WD purple 4TB ~ 800 lei
    - montare 2 oameni x 2zile (pozari de cablu , strapuneri zid, conexiuni, montat camere etc.
    Succes.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  9. #69
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,960
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am si eu o nedumerire,
    de ce, cei cu care am vorbit din Ro sä-mi facä oferte pt sistemul video, imi calculeazä preturi duble la fiecare produs?
    pentru faptul cä le zic la toti cä nu mä pricep la configurarea unui astfel de sistem?
    nu inteleg, dacä peste tot pe net, la orice magazin, o camerä costä 300Ron, de ce mi se calculeazä mie cu 550Ron.

    oferta de la BGS e o nesimtire, ei pe cablu UTP mi-au calculat 4Roni pe metru, unde metru e de la 0,75 la 2Ron.
    pe harddisk de 2GB mi-au calculat 750Ron, unde cu atit iau unu de 4GB.

    deci chiar asa de timpit nu is sä nu stiu sä folosesc goagälu.

    gäsesc o nesimtiresi o bätaie de joc din partea acestor firme ( mici bänuiesc )
    dacä esti o firmä normalä, tu oricum cumperi produsele care le ai la vinzare la niste preturi mult mai mici decit is pe piatä, un cistig ai oricum la ele, atunci dämi-o si mie tot cu 300Ron cit se vinde in orice magazin, gindesc eu.

    o sä-l cumpär singur si o sä-l montez singur, cu ajutorul vostru, bineinteles.

  10. #70
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,606
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Raspund tot eu

    Nu ai vazut niciodata un deviz defalcat ?

    Orice firma are cheltuieli indirecte in care intra cheltuieli cu utilitati (curent,telefoane), cheltuieli cu autorizatii, cheltuieli cu personal indirect productiv (secretare,soferi,gestionari,contabili ,ingineri )etc. Apoi sunt cheltuielile cu salarii ,impozite si contributii sociale.

    Pentru a fi acoperite aceste cheltuieli de obicei se aplica coeficient de aprovizionare 10%, cheltuieli indirecte 10-20% si un profit pentru firma 3-8%. La fel si la manopera.

    Per ansamblu platesti mult mai mult la o firma decat daca faci in regim propriu. Lucrand cu firma ar trebui sa ai garantie si o lucrare executata profesional.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  11. #71
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    21
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am de cativa ani cablu BNC la camere si nu am nici o problema cu el si cu mufele, cu toate ca sant chinezisme. In plus cablurile sant trase pe peretii exteriori, deci au parte din plin de soare, inghet, ploaie.

    [QUOTE=WebMan;1428712]Problema cu cablul NORMAL VIDEO e să se duce în timp BNC, n-am văzut nicio mufă să fie prinsă ca lumea...
    Prefer toată viaţa cablu UTP cu Balun (uşor de tras şi lucrat, chiar şi de înlocuit), până la 120 metri merge parfum şi în 4K... (UTP5).

  12. #72
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    TM
    Posts
    341
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am un sistem CRED EU mult mai simplu daca se foloseste pt acasa Xpenology (Synology)in un server virtual cu 4 ip cam de 50,150 euro in ita , 4 ip cam x110 eu in RO si 6 ip camera in DE toate legate de serverul din IT pt rec + ctrl .foarte simplu eficace.se pot pune alte 100 + ipcam daca mai e nevoie.are si aplicatie pe android .Eu am montat totul pe un dell r710 cu esxi 6.50 ....

  13. #73
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,960
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am cumpärat combinatia din postul 62, sper sä fie ceva bun.
    cam pe la mijlocul lui Ianuarie merg in Ro si le montez.

    mersi la toti de info, tre sä mentionez cä am invätat ceva de la voi toti care ati postat aici, mersi incä o datä.

    o sä mai vin sigur cu intrebäri

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top