Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8

Thread: receptor dvb-t2

  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    314
    Posts Thanks / Likes

    Default receptor dvb-t2

    Salutare

    As avea nevoie de o sugestie pentru un receptot dvb-t2:
    - sa stie dvb-t2 (stiu ca ma repet, dar sunt tot felul de oferte in care aspectul asta nu e prea clar)
    - sa aiba iesire scart cu toate firele (sa mearga RGB-ul, nu doar AV pe 2 fire)
    - sa il pot cumpara undeva online din Romania (e pentru taica-miu care sta in Gaesti)


    Intrebarea se adreseaza celor care au un astfel de receptor, pe net am cautat si eu, dar sunt usor nedumerit

    Multumesc,

    G
    grab

  2. #2
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    634
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Scart au toate receptoarele insa iesirea rgb nu stiu sa fie activa pe scart la receptorul meu.O sa consult manualul si o sa-ti spun.Mai nou se foloseste hdmi,are clar o rezolutie mai buna la redare.Cind alegi aparatul va trebuii sa ti cond mai mult de fiabilitatea receptorului si de sensibilitate decit de periferice.Sint destule probleme cu ele si asa.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    314
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mouse View Post
    Scart au toate receptoarele insa iesirea rgb nu stiu sa fie activa pe scart la receptorul meu.O sa consult manualul si o sa-ti spun.Mai nou se foloseste hdmi,are clar o rezolutie mai buna la redare.Cind alegi aparatul va trebuii sa ti cond mai mult de fiabilitatea receptorului si de sensibilitate decit de periferice.Sint destule probleme cu ele si asa.
    Salut,

    Nu chiar toate receptoarele dvb-t2 pe care le-am gasit au scart. Iar scart fara rgb nu ajuta la nimic fata de un AV pe doua fire.
    HDMI e clar mai bun, dar tv-ul la care urmeaza sa conectez receptorul nu are HDMI

    Poti sa-mi zici ce model de receptor folosesti? Mai departe studiez eu.

    Multumesc,

    G
    grab

  4. #4
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    634
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Conform cu manualul pe scart este disponibil atit rgb cit si cvbs+Av-ul clasic stereo.Daca mint chinezii in manual atunci mint si eu.Receptor Strong SRT 8201.Eu folosesc hdmi,am mai folosit scart doar pe monitorul portabil.

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Grab , întrebarea mea este daca tv-ul tau stie sa comute din AV in RGB
    Una este sa comuti din TV in AV si care stiu toate tv-urile , insa pt a folosi intrarile RGB iti trebuie o alta tensiune de comutare
    Pt comutarea din TV in AV se foloseste 10/12V , iar pt comutarea din AV in RGB se folseste o tensiune mai mica de 5V , parca ceva la 3V din cate imi aduc aminte
    Deci nu numai receptorul dvb-t2 trebuie sa aibă iesiri RGB , ci si tv-ul trebuie sa stie sa comute din AV in RGB , altfel.......

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    314
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    Grab , întrebarea mea este daca tv-ul tau stie sa comute din AV in RGB
    Una este sa comuti din TV in AV si care stiu toate tv-urile , insa pt a folosi intrarile RGB iti trebuie o alta tensiune de comutare
    Pt comutarea din TV in AV se foloseste 10/12V , iar pt comutarea din AV in RGB se folseste o tensiune mai mica de 5V , parca ceva la 3V din cate imi aduc aminte
    Deci nu numai receptorul dvb-t2 trebuie sa aibă iesiri RGB , ci si tv-ul trebuie sa stie sa comute din AV in RGB , altfel.......
    Buna intrebare....tv-ul e un crt vechi. Nici nu stiu ce model. Cum imi dau seama daca stie sa comute din av in rgb?
    grab

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    314
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mouse View Post
    Conform cu manualul pe scart este disponibil atit rgb cit si cvbs+Av-ul clasic stereo.Daca mint chinezii in manual atunci mint si eu.Receptor Strong SRT 8201.Eu folosesc hdmi,am mai folosit scart doar pe monitorul portabil.
    Multzam frumos. Pare sa fie ce caut. Acu ramane de vazut daca il gasesc online in Romania.
    grab

  8. #8
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Teoretic , din meniul de service sa cauti si eventual sa activezi si aceasta comutare ( daca o are )
    Practic , studiază de pe net si vezi pe care pin se aplica respectiva tensiune , pe 8 sau pe 16 si vezi exact ce tensiune trebuie
    ATENTIE! - Ai sanse sa arzi ceva din tv daca nu te informezi/stii sigur pe ce pin si ce tensiune trebuie sa aplici
    Totusi eu te-aș sfătui sa STAI CUMINTE in privinta comutare pe RGB , fiindca degeaba faci comutarea in cauza daca sursa/prg tv are o rezoluție mai mică de 720×576
    Fiind vorba de un tv crt vechi , chiar si prg tv hd tot la rezoluția de mai sus o sa le poti viziona
    Mai bine iti cumperi un tv de generatie mai noua ( 2016/2017 ) care sigur stiu de dvb-t2 si ai si rezoluția hd pt prg tv din dvb-t2

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top