Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    295
    Posts Thanks / Likes

    Default Cablu UPC in Bucuresti cu CI+ in loc de receptor

    Salut,

    Intentionez de cumpar un televizor 4K pentru dormitor.
    Am cablu de la UPC in Bucuresti.

    As vrea sa folosesc in loc de set-top-box-ul pe care il ofera cei de la UPC, CI+, modulul oferit de ei (http://www.upc.ro/televiziune/echipa...card-hd--ci--/).
    Pe website-ul lor este o lista lunga cu televizoare "certificate si compatibile". Din pacate modelele de televizoare pe care le consider eu nu se regasesc in lista respectiva (sunt mai noi si cred ca nu au avut vreme sa te testeze si sa le certifice).

    Intrebarea e cum pot fi sigur ca daca achizitionez un astfel de televizor (cu slot CI bineinteles) o sa functioneze cu modulul CI de la UPC?
    Are cineva experienta in privita asta?

    Multumesc,

    G
    grab

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    420
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dear G,

    Din experienta mea, un televizor "necertificat" nu-ti garanteaza disponibilitatea tuturor facilitatilor oferite de un STB dedicat, respectiv intocmirea de liste de programe favorite, schimbarea ordinii programelor in liste, actualizare automata a grilei de programe s.a.m.d.
    Eu am un televizor Blaupunkt care functioneaza cu modul CAM in CI+ fara prea mari probleme. A facut mofturi la instalare, n-a vrut sa "colaboreze" pina nu i-am spus ca sintem in Suedia - fals, din pacate.
    Altfel, e OK.
    Succes cu achizitia.
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + FocusSat [Total + Panonia]

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Titu,Dambovita
    Posts
    145
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut

    Cumpara fara sa te mai gandesti... nu vei avea absolut nici un fel de problema. Ce ofera UPC nu este vreun SF - este ceva absolut banal care functioneaza pe orice tv cu CI +. Asa ca nu-ti mai face probleme

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    561
    Posts Thanks / Likes

    Default

    recomand un stb cu inregistrare, are multe functii folositoare inaccesibile cu tv si ci

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    295
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mateda View Post
    Dear G,

    Din experienta mea, un televizor "necertificat" nu-ti garanteaza disponibilitatea tuturor facilitatilor oferite de un STB dedicat, respectiv intocmirea de liste de programe favorite, schimbarea ordinii programelor in liste, actualizare automata a grilei de programe s.a.m.d.
    Eu am un televizor Blaupunkt care functioneaza cu modul CAM in CI+ fara prea mari probleme. A facut mofturi la instalare, n-a vrut sa "colaboreze" pina nu i-am spus ca sintem in Suedia - fals, din pacate.
    Altfel, e OK.
    Succes cu achizitia.
    Suna bine - nu am mari asteptari la functii speciale. Vreau doar sa vad programele. Facilitatile speciale nu ma prea intereseaza. Cum se face ca nu a mers decat dupa ce i-ai spus ca esti in suedia? Era ci-ul suedez?
    grab

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    295
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Terra Mittica View Post
    Salut

    Cumpara fara sa te mai gandesti... nu vei avea absolut nici un fel de problema. Ce ofera UPC nu este vreun SF - este ceva absolut banal care functioneaza pe orice tv cu CI +. Asa ca nu-ti mai face probleme
    Asa sper si eu sa fie. Nu prea inteleg insa de ce se mai deranjeaza sa publice lista de televizoare certificate. Common Interface are trebui sa fie "common", adica standardizata.
    grab

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    295
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spectator View Post
    recomand un stb cu inregistrare, are multe functii folositoare inaccesibile cu tv si ci
    Ce ma intereseaza este tocmai absenta firelor, tv-ul o sa stea pe un perete si are prize de curent, cablu, retea chiar in spate. Un STB inseama o claie de fire in plus, praf etc. In plus ar trebui agatat in asa fel incat sa vada telecomanda, deci urat. Si nici emisiuni nu ma intereseaza sa inregistrez.
    Ce vreau e doar sa mearga ci-ul
    grab

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    561
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by grab View Post
    Ce ma intereseaza este tocmai absenta firelor, tv-ul o sa stea pe un perete si are prize de curent, cablu, retea chiar in spate. Un STB inseama o claie de fire in plus, praf etc. In plus ar trebui agatat in asa fel incat sa vada telecomanda, deci urat. Si nici emisiuni nu ma intereseaza sa inregistrez.
    Ce vreau e doar sa mearga ci-ul
    Cabluri in plus: alimentarea stb-ului si hdmi intre stb si tv. Aspectul stb-ului este remarcabil, cat despre struguri, n-ai gustat, crede-ma ca-s buni/de folos.

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    SMART TV cu USB conectat stie si inregistrare, deci n-ai pierdut nimic.

  10. #10
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,347
    Posts Thanks / Likes

    Default

    TV-urile fabricate inainte de 2010/2011 erau compatibile doar CI
    TV-urile dupa 2011 sunt compatibile CI+
    Daca e vreun model 2010/2011 cauta pe pagina fabricantului si vezi ce scrie el legat de CI , e simplu sau CI+ sau poate exista un upgrade fw a tv-ul pt CI+
    Sau scrie firma/modelul tv-ului la care ai vrea sa folosesti cam-ul CI+ de la upc si poate il mai detine careva de pe acest forum si iti poate raspunde concret/practic ce te intereseaza

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top