Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Armadilo
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default Problema alegere componente

    Sunt un neofit in domeniu, dar cu toate acestea nu vreau sa ma reped cu capul inainte si sa imi iau un stift de sistem ca sa am ce regreta mai tarziu. Chiar daca banii sunt o problema, exista o vorba care spune ca suntem prea saraci pentru lucruri ieftine.
    Sa va spun intai ce vreau: antena prime-focus de minim 1.80 Al cu montura polara (stau in Bucuresti) cu un LNB Invacom TWF-031 dual, actuator 18" (Strong cred), pozitioner V-Box II, Placa SkyStar 2.6T, receiver KAON CI-570.
    Cam asta m-am gandit sa cumpar, spuneti-mi daca am gresit undeva.
    Intrebarea mea este urmatoarea: am inteles ca cu ajutorul unui plug-in pot trimite comenzi DiSEqC1.2 catre pozitioner direct din ProgDVB. Ce legaturi trebuie sa fac, avand in vedere ca o iesire a LNB-ului se duce in receiver, cealalta in SkyStar, ca sa pot pozitiona antena de pe ambele (se afla in camere diferite)?
    Sau trebuie sa cumpar un LNB single si sa fac split dupa pozitioner? Sunt total in ceata, pls help!

  2. #2
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Problema alegere componente

    Quote Originally Posted by Armadilo
    Intrebarea mea este urmatoarea: am inteles ca cu ajutorul unui plug-in pot trimite comenzi DiSEqC1.2 catre pozitioner direct din ProgDVB. Ce legaturi trebuie sa fac, avand in vedere ca o iesire a LNB-ului se duce in receiver, cealalta in SkyStar, ca sa pot pozitiona antena de pe ambele (se afla in camere diferite)?
    Sau trebuie sa cumpar un LNB single si sa fac split dupa pozitioner? Sunt total in ceata, pls help!
    Folosesti un singur device care sa comande pozitionerul, de preferat ar fi receiveru (mai comod din punctul meu de vedere pentru ca tv si receiverul pornesc mai repede din stand by decat un computer si se manevreaza si mai usor din telecomenzi). Faza cu spliter de semnal pentru SS2 si receiver poti sa o uiti.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  3. #3
    Armadilo
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default Dar daca...

    Dar o solutie de genul LNB single -> Pozitioner -> Receiver -> SkyStar prin loop de la receiver este functionala? Mai pot trimite semnal DiSEqC1.2 de la SkyStar la Pozitioner prin receiver? Functioneaza?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cand pe unde
    Posts
    110
    Posts Thanks / Likes

    Default daca ar merge.....

    Dar o solutie de genul LNB single -> Pozitioner -> Receiver -> SkyStar prin loop de la receiver este functionala? Mai pot trimite semnal DiSEqC1.2 de la SkyStar la Pozitioner prin receiver? Functioneaza?
    pai daca ar merge si eu as fi interesat momentan stau pe varianta telecomanda

  5. #5
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Dar daca...

    Quote Originally Posted by Armadilo
    Dar o solutie de genul LNB single -> Pozitioner -> Receiver -> SkyStar prin loop de la receiver este functionala? Mai pot trimite semnal DiSEqC1.2 de la SkyStar la Pozitioner prin receiver? Functioneaza?
    teoretic DA, insa depinde cum se comporta loop out de la receiver. Daca se comporta ca cel de la DIGI nu ai nici o sansa decat daca il scoti din priza, daca in stand-by receiveru nu mai are nici o influenta atunci eu cred ca trebuie sa mearga.

    P.S. E doar o presupunere nu am testat decat cu receiverul DIGI in standby (receiver care alimenteaza LNB-ul si deci loop out se comporta ca slave) si SS2 si nu mergea decat daca opream receiveru. Posibil ca, KAON sa nu se comporte ca receiverul de la DIGI si sa mearga. Oricum pe loop out pierzi cam 5-10 % din semnal deci tot cu un LNB Twin cred ca e mai bine.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default loop

    Salut !
    In varianta cu Loop se pot folosi simultan cele doua receivere numai pe aceiasi polaritate (H / V ) si aceiasi banda ( Low /Hight) , deci tot mai bine twin
    S'auzim de bine !

  7. #7
    Armadilo
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default Multam fain

    Multumesc pentru sfaturi, am sa raman pana la urma la varianta Twin LNB, si vad eu cum reusesc sa le leg, KAON-ul o sa il iau mai tarziu, prioritar e SkyStarul.
    Acum as mai avea niste intrebari:
    LNB-ul Invacom TWF-031 Twin este Quad Band?
    La o palarie de 1.90 Al merita mai mult un actuator de 22"?

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut !
    Foloseste pozitioner diseq 1.2 (Vbox ) cu telecomanda astfel
    Camera I : Kaon -> Vbox -> LNB 1
    Camera II :Telecomanda Vbox -> ,, prelungitor telecomanda " -> Vbox
    SS2 - > LNB2
    Pentru prelungitor vezi elstar ( baner )
    Pentru dimensiune antena ia legatura cu @ISR2002 este din Bucuresti are 1,5 m si actuator de 12' ( poate ca nu merita antena chiar de 1,9 m unde este suficient 18 ' )
    LNB twin - 2 iesiri independente
    LNB quad - 4 iesiri independente
    LNB quatro - iesiei HL ; HH ; VL ; VH ( cele 4 semibenzi )

  9. #9
    Armadilo
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default Multumesc

    Multumesc de sfaturi, teoretic am rezolvat problema. Camerele sunt alaturate, si cand am zugravit in toamna am avut geniala idee de a trage prin zid un tub, pentru cabluri, mai ales ca TV-ul si calculatorul sunt spate-in-spate.
    Solutia pe care am ales-o e sa pun positionerul in dormitor, cu receiverul si TV-ul, calculatorul in sufragerie, cu placa DVB (traiasca monitoarele de 21"). O sa leg placa de potioner si apoi de prima iesire din LNB, si receiverul pe a doua iesire.
    Acum am o mare problma, dupa ce am instalat placa si dau restart imi blocheaza calculatorul in ecranul de log-in, dar pentru asta am mai deschis un topic in sectiunea Placi DVB.
    Va multumesc pentru sfaturi. Really helped!

    Topic Closed

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default componente

    Salut!
    Dupa ce ai receiverul ( Kaon !? ) sa comanzi pozitionerul direct din reciverver ( daca stie diseq 1.2 - vbox )
    Ai posibilitatea astel de a comanda din doua locatii deiferite pozitionerul
    S'auzim de bine !

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Timisoara
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu cred ca solutia ar fi urmatoarea daca tot spui ca ca sunt camere alaturate si doar un perete le desparte. Vi cu LNB Twin pe antena si aduci cablurile pana in zona calculatorului, unul il infigii in SS2 iar celalalt il infigi in V-Box si lasi V-Boxul langa comp. ca sa poti folosi TC si de acolo din V-box prin tubul pe care l-ai tras prin perete mergi in receptorul Kaon care va da comanda DiSEqC 1.2 prin cablu coaxial catre pozitioner iar rotirea in camera cu SS2 o faci din TC pozitionerului.
    TM-Ant. Kovosat 1.4M, LNB MTI 0.8dB, Echostar AD-3600-IP VIACCESS, FreeCAM 2-20, Season Interface, Digisat Pro, Satlook Micro+, etc.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vand componente PC
    By Andreas in forum Shop
    Replies: 2
    Last Post: 8th June 2006, 23:57
  2. vand componente de computer sau schimb...
    By frankie69 in forum Shop
    Replies: 3
    Last Post: 15th May 2006, 18:46
  3. Vand componente PC
    By MrMxyzptlk in forum Shop
    Replies: 1
    Last Post: 4th April 2006, 18:08
  4. Vind componente sistem socket A
    By ilav in forum Shop
    Replies: 0
    Last Post: 22nd March 2006, 15:05
  5. Vand calculatoare sau componente...
    By gepeto in forum Shop
    Replies: 4
    Last Post: 20th May 2005, 05:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top