Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 20 EUR (20%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default dimensiuni minime farfurie antena satelit Astra 19,2 E - Brasov

    Salut,

    Incerc sa ma conectez la satelitul Astra 19,2 E din brasov pentru a receptiona posturi TV in limba germana.
    Stie cineva care ar fi dimensiunea minima a farfuriei antenei pe care sa o pot folosi pentru a realiza acest lucru.
    Problema este ca stau la bloc si nu avem voie sa folosim antene ( estetic deranjeaza se pare) dar as vrea totusi sa o pun pe balcon deoarece am "teava" direct spre satelit fara obstacole si nu cred ca s-ar vedea prea mult.
    Daca puteti sa-mi recomandati si niste modele v-as fi foarte recunoscator.

    Va multumesc

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    83
    Posts Thanks / Likes

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi mult , pentru raspuns.
    Si exista sansa daca folosesti antena mai mare sa prinzi mai multe canale sau e ceva de genu ori le prinzi pe toate ori nu (de pe astra 19,2E)

  4. #4
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu cat e antena mai mare cu atat e semnalul mai bun si stabil la vreme rea.Merg canalele germane si cu antena de 38 cm tip camping.Se poate folosi si un selfsat plat dar e scump.

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    629
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by flojfg View Post
    Mersi mult , pentru raspuns.
    Si exista sansa daca folosesti antena mai mare sa prinzi mai multe canale sau e ceva de genu ori le prinzi pe toate ori nu (de pe astra 19,2E)
    Tot Astra 19 merge cu o antena de 60 cm:http://www.flysat-beams.com/astra19-beam.php

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si pentru canalele HD, daca televizorul meu suporta decodare HD este deajuns sa mearga sau mai am nevoie de un decodor special?
    Am un decodor HD de la digi pe acesta pot sa-l folosesc la ceva, cu aceasta antena?

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Karlsruhe- Arad
    Posts
    416
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @flojfg
    Eu unul ti asi indica Ant de 80 cm - ia vezi Aici http://www.satlex.de/de/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80
    Sii Programele nemzesti de HD , sau HD+, nu le poti vedea cu acel Rec Digi-

  8. #8
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by flojfg View Post
    Si pentru canalele HD, daca televizorul meu suporta decodare HD este deajuns sa mearga sau mai am nevoie de un decodor special?
    Am un decodor HD de la digi pe acesta pot sa-l folosesc la ceva, cu aceasta antena?
    Daca tvul are dvb s sau si mai bine dvb s2 nu mai ai nevoie de decodor.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    122
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Recomandat 80 cm ,antena de 60 intra semnal dar unele canale sunt la limita ,kika ,disney,....probat cu antena 60,lnb 0.2 la 10 km distanta Brasov.

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    629
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by flojfg View Post
    Si pentru canalele HD, daca televizorul meu suporta decodare HD este deajuns sa mearga sau mai am nevoie de un decodor special?
    Am un decodor HD de la digi pe acesta pot sa-l folosesc la ceva, cu aceasta antena?
    Pot sa verifici, daca televizorul tau are tuner de satelit DVB-S2, daca are mufa intrare gen ,,F", adica mufa, care se afla la toate receptoare de satelit.Daca nu gasest pe televizor mufa asta ,,F", inseamna ca trebuie sa folosesati un receptor satelit, de preferat HD, ca sa pot sa vezi programele HD de pe acest satelit (sunt multe, care sunt free)

  11. #11
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    800
    Posts Thanks / Likes

    Default

    60 cm e prea mica. Daca ploua, "bye bye wifi".

    Eu am in Brasov pe astra una de 90 cm, de Digi. Merge foarte OK.
    yada yada

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,674
    Posts Thanks / Likes

    Default

    una de orange , din aia patratoasa are testat cineva? am una prin magazie ... as pune-o pe hotbird/astra
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________
    www.armandproductions.ro /
    www.x-fm.ro /www.arminvanbuuren.ro / www.dvbnews.ro
    1,6M (53E -30W), 2 x VU+ UNO / 3 x TBS6205 / 2 x TBS6981 /
    1 x TBS6902 /1 x TBS5990 / 1 x TBS 2951 MoiPro AMD / CAS3 + Extra / Infinity USB


  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Ploiesti
    Posts
    45
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am testat-o eu in Ploiesti,merge destul de ok pt Astra.

  14. #14
    Junior Member Master
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Undeva...candva...
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ...pune antena de minim 80 de cm....e optimal asa ,atat pentru vreme proasta,,,,dar mai ales pentru calitatea semnalului de pe anumiti transporderi...care emit cu semnal mai sensibil.Daca tv ul tau are Dvb-s2 incorporat,vei vedea posturi Hd,ale televiziunii de stat germane,precum si regionale.De asemenea emite Hd la liber si canalul Arte,Sevus Tv,si mai sunt cateva....
    Sa traiti bine ! Bine ca traim !........................... 13´E +16´E +19´2E +1´W ...si ce-o fi pe terestru.......

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top