Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 37
  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default SSD versus HDD server

    Vreau sa știu si eu părerea voastră. Pentru un server dedicat care rulează Apache, MySQL postfix mail, si găzduiește maxim 10 site-URI ce este mai eficient din punct de vedere al performantei ci nu a costurilor.

    1) 2 ssd unul pentru sistem baze de date si unul pentru date la site-URI
    2) 2 sau mai multe HDD-URI de 7200 rpm puse in RAID 0

    Varianta pe care o am acum este: sistemul ssd + MySQL si date site-URI pe HDD 7200 rpm.

    A sosit momentul pentru un upgrade. Ce ma sfătuiți sa fac? Ssd sau HDD ?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #2
    Very Iritant Person Expert
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Wake up romanian city
    Posts
    4,599
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca vrei ssd e recomandat sa folosesti o varianta pentru server.
    e ideal daca folosesti raid 1 (mirror), e mai sigur in orice varianta de stocare folosesti.
    daca vrei neaparat viteza, ca pret ssd sunt de cateva ori mai scumpe decat hdd.
    ca idee, vezi modelul DC S3510 de la Intel, astea sunt pentru servere (DC vine de la data center).

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Repet. Ma intereseaza viteza, performanța. Back-up il fac pe un alt server unde folosesc HDD-URI cu raid 1.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #4
    Very Iritant Person Expert
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Wake up romanian city
    Posts
    4,599
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai daca vrei viteza iei ssd, ce rost are sa mai intrebi?
    uite aici specificatii de rata de transfer, cu hdd niciodata nu vei avea asa ceva.

    ca pret incepi de la 300 usd pe bucata de 480 gb.
    in functie de cate bagi, multiplici valoarea serverului

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Singura soluție pe care am găsit-o este sa cumpăr doua ssd-URI si sa le pun in raid 1. Pentru stabilitate.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. #6
    SUBpedia Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    P'aci, p'acolo...
    Posts
    3,285
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu ştiu ct de "important" e să faci un RAID din SSD, cel mai bine pui unul singur cu un backup imagine la cteva ore.
    De cnd au ieşit SSD-urile, n-am văzut niciunul crăpat, daor "consumat" de viaţă (adică ajuns pe la 97%), n rest nicio problemă...
    Am server pe SSD de vreo 3 ani, fără RAID, cu O&O DriveImage activ la 4 ore, super merg...

  7. #7
    Very Iritant Person Expert
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Wake up romanian city
    Posts
    4,599
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am vazut eu crapate fara nici un simptom prealabil, astea crapa in special la caderi de tensiune.
    si e mult mai nashpa sa scoti datele decat de pe un hdd.
    daca la hdd e ruleta ruseasca sa nu folosesti raid la server, la ssd e de-a dreptul "sport extrem".

  8. #8
    SUBpedia Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    P'aci, p'acolo...
    Posts
    3,285
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La vreo 1000 cate am vndut eu, + cte am mai instalat, n-am văzut UNUL crăpat

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    L'amerique du nord
    Posts
    1,028
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai nu le-ai vazut ca tu doar le-ai vandut. Are dreptate @ntire2000..sa nu pui RAID pe server...nu se face.
    Cand pica, pica toate...recuperezi paula...

    Cea mai buna varianta e sa pui - OS pe SSD asta in caz ca pica curentu sa-i dai reboot si sa porneasca repede
    Baza de date deobicei o partajezi pe mai multe raiduri daca spui ca e de-a devaratelea importanta.
    Si sa nu va jucati cu magneti in jurul serverelor cu HDD clasic ca ...

    Vedeti ca a aparut ceva hibrid ii spune SSHD. Cica merita.

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am crapat eu 2 de 120 pana acum ... ambele aveau rata mica de transfer [ cca 2-3 Mb / s ] dupa 1 ani de functionare
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am ajuns la concluzia următoare:
    1) pe un ssd de 120 gb pun sistemul
    2) pe alt ssd pun datele
    3) si mai pun un HDD de 1 tb pentru back-up.
    Il setez sa facă backup odată la 24 de ore la baza de date si fișiere pe HDD si o data pe săptămana pe un nas extern. Asta e soluția viabila cnd N-am mai mult de 20 gb de fișiere.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    L'amerique du nord
    Posts
    1,028
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Scary - pune RAID peste tot - e lege.
    Chestiile alea cu backup-ul la server sint gen casa pionierilor...sa fim seriosi.
    In minutul in care pica hardiskul configureaza-l sa-ti trimita email astfel in cel putin cateva ore sa
    ai la dispozitie hardisk de rezerva pe care sa-l pui sa poata sa-si refaca raidul. Nu vei regreta.

    Cunosc pe cineva care si-a pierdut munca de jumatate de an facand backup saptamanal pe flash drive.
    Flashul a fost imposibil de recuperat iar la hardisk a reusit cu greu sa mute platanele pe alt controller.

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la ora actuala asa am. Primesc mail de fiecare data cand pica, cand isi face back-up etc... Nu am avut probleme. Dar cum ziceam mai sus am doar un singur ssd unde am instalat sistemul. restul sunt pe HDD-uri. Vreau sa renunt la HDD-uri sa trec pe SSD si bazele de date si datele site-urilor.
    Cred ca am sa iau doua SSD-uri si am sa le pun in RAID 1 cu imagine in oglinda.

    Am mare incredere in HDD-uri pentru ca se pot recupera datele fata de SSD-uri unde lasa de dorit.

  14. #14
    Very Iritant Person Expert
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Wake up romanian city
    Posts
    4,599
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai daca ai date putine de stocat, cu 2 ssd de 240 de server iesi ieftin, in jur de 400 de dolari.
    le configurezi in raid 1 pui si sistemul si datele pe acest raid si pe cel de 1 tb poti face backup.
    in momentul in care pica unul din raid ai optiunea de rebuild a matricii prin simpla inlocuire a celui defect.
    eu am schimbat un raid 1 cu totul prin inlocuirea succesiva a hdd-urilor componente (am inlocuit unul, am dat rebuild si apoi l-am schimbat si pe al doilea tot urmat de un rebuild).
    crede-ma, folosind mirror ai o relaxare pe care altii nu o pot avea, e de nepretuit.

  15. #15
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma gndeam la ssd-Urile astea de la samsung Solid State Drive (SSD) Samsung 850 EVO, 2.5", 500GB, SATA III
    http://www.emag.ro/solid-state-drive.../pd/DLJ9BMBBM/


    Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top