Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 16 EUR (16%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
 1. #1
  Junior Member Master
  Join Date
  Mar 2010
  Posts
  60
  Posts Thanks / Likes

  Default RCS & RDS testează LTE pe 2100 Mhz

  RCS & RDS testează LTE pe 2100 Mhz la Pitești ?

  RCS & RDS testează in mod experimental tehnologia LTE pe 2100 Mhz la Pitești, conform colegilor de hobby de pe Forumul Softpedia, care au publicat si imaginile de mai jos: Sursa teste si imagini: Forumul Softpedia Implementarea unei astfel de tehnologii LTE* ar permite viteze sporite, aproximativ similare cu cele oferite de 4G, pentru o mai larga gama de telefoane in banda I ( majoritatea telefoanelor de acest tip produse in ultimii ani ). RCS & RDS a cstigat prin licitatie in anul 2006 un spectru de frecventa in banda de 2100 MHz, dar pe care a utilizat-o doar pentru 3G. In prezent, abonatii Digi Mobil au nevoie de un telefon compatibil 4G in reteaua TDD de 2600 MHz, banda 38. Există relativ o gamă limitată de modele de telefoane ce opereaza in aceasta frecventa, de aceea o utlizare LTE in reteaua Digi Mobil de 2100 Mhz la nivel national al constitui un avantaj major. Pe baza principiul neutralităţii tehnologiei ( stabilită de UE ), RCS & RDS solicitase de la ANCOM, ncă din noiembrie 2012, permisiunea de a oferi 4G LTE prin banda de frecvenţe de 2100 MHz, pentru a putea sa concureze cu Vodafone, Cosmote ( actualul Telekom ) si Orange. Insa la acel moment ANCOM a raspuns că RCS & RDS a prezentat o solicitare ce se bazeaza pe nenţelegerea cadrului legal, această armonizare fiind statuată prin alte acte legislative. E posibil ca pozitia ANCOM sa fie alta in prezent, deoarece conform "Strategiei ANCOM pentru comunicațiile digitale 2020" ( publicată ieri ), aceasta autoritate a precizat că se va axa intre anii 2016 - 2020 pe cresterea beneficiilor utilizatorilor de telecomunicatii din tara noastra, concentrandu-se pe promovarea competitivitații rețelelor și tarifelor de comunicații, dar si a inovarii și performanței tehnologice la nivel de infrastructurii de comunicații. Presedintele ANCOM a precizat tot ieri că retelele mai eficiente si mai performante tehnic vor putea concura mai bine daca vor ncorpora inovația, furnizand n zone geografice mai extinse servicii mai competitive. *LTE este de obicei comercializat ca 4G LTE, dar aceasta nu ndeplinește criteriile tehnice ale unui serviciu 4G, astfel cum se specifică n documentatia 3GPP 8 și 9 pentru LTE Advanced. Cu toate acestea, gratie progreselor semnificative pe care LTE le aduce tehnologiile originale 3G, ITU a decis mai trziu că LTE poate fi numită tehnologie 4G.

  https://hdsatelit.blogspot.ro/2016/08/rcs-rds-testeaza-lte-pe-2100-mhz-la.html?spref=fb

  Daca nu ma gasiti la paine, cautati~ma la oua

 2. #2
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2010
  Location
  192.168.0.1
  Posts
  1,228
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Confirm informatia. In perioada aceea am avut purtatoare 4G in 2100 Mhz in zona Pitesti dar viteza reala era de 3G.
  Culmea este ca responsabilii 3G locali nu stiau de teste

  Putin probabil sa acopere in 2100 pe 4G zona AG deoarece toate site-urile noi facute (Berevoiesti, Godeni, Domnesti, Harsesti, Valea Uleiului) sunt pe 900 Mhz.

 3. #3
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  479
  Posts Thanks / Likes

  Default

  E oficial, din 20 octombrie in Pitesti si Oradea se da drumul la 4G, urmand si restul oraselor. Ieri era si in Bucuresti 4G, dar nu stiu calitatea, putea sa fie doar o purtatoare si semnal 3g.

 4. #4
  member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Kronstadt
  Posts
  1,746
  Posts Thanks / Likes 5. #5
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  479
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Testat azi pe sony 5 si merge perfect in Bucuresti.Download 30 M si up 20M.Am si poze pt dovezi.Ce este dubios ca merge doar pe acest telefon. Am incercat pe S6, si pe inca 3 telefoane si nu merge.Azi e 11, si ei au zis ca lanseaza pe 20 in Pitesti si Oradea.Cum oare merge pe un model de telefon si pe celelalte nu ? Toate au fost frecate la setari la sange.

 6. #6
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  479
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cred ca am gasit explicatia.Z5 are banda 38, dar ca sa functioneze trebuia activata cartela la *111#. Parese ca au activat toate cartelele de cateva zile si atunci Z5 a intrat pe B38.Posesorul tf nu activase, deci nu benefecia de 4g. De 1 an habar nu avea ca tf lui merge pe 4G.Brusc merge pe 4G. Cred ca asta e explicatia

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top