Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  20,186
  Posts Thanks / Likes

  Default TVR 2 se transforma in post de stiri

  TVR 2 se transforma in post de stiri; fondul de salarii va fi limitat la 35% din buget - surse

  Consiliul de Adminstratie al Televiziunii Romane a votat, in ultima sedinta, sa limiteze fondul de salarii la 35% din buget si sa transforme postul TVR 2 in canal de stiri, decizie votata de opt dintre cei 13 membri ai Consiliului, inregistrandu-se trei voturi impotriva si doua abtineri, potrivit surselor News.ro. TVR 3 va deveni, potrivit deciziei, post cultural si regional.

  Nu s-a stabilit, inca, de cand vor intra in vigoare aceste modificari, una dintre variantele discutate fiind luna ianuarie 2017.

  La inceputul lunii iunie, dupa ce a fost votata de plenul Parlamentului in functia de presedinte-director general al TVR, Irina Radu a prezentat angajatilor un proiect, in care mentiona datorii la bugetul de stat de aproximativ 100 de milioane de euro, carora li se adauga cele la partenerii comerciali, alte aproape 50 de milioane de euro, audienta de pozitia opt sau chiar 10, dar salariul mediu brut de aproximativ 6.300 de lei si aproape jumatate din platile din 2015 destinate salariilor.

  Documentul, intitulat* "Principii de reconstructie si functionare a SRTV", propunea, sub forma de concluzie, "in vederea definitivarii analizei situatiei SRTV si a Planului de redresare economica si de repozittonare a SRTV pe piata media" "constituirea unui grup de lucru - compus din membrii CA, CD si specialisti".

  Datele de context conturau tabloul unei institutii cu datorii: "TVR are datorii la stat de cca 100 mil. Euro; TVR are datorii la parteneri comerciali de cca 50 mil. Euro". Mai mult, se reaminteste ca TVR are aceeasi taxa din anul 2003 (4 lei), cea mai mica din UE, dar si cea mai scazuta audienta/share dintre televiziunile EBU.

  Dintre cele 2.500 de posturi, 2.423 erau ocupate in 31 mai 2016, cand TVR se afla in proces cu 2.100 de salariati in vederea acordarii indicelui de inflatie. 1.728 de persoane au castigat procesele cu hotarare definitiva, precizeaza documentul, iar 1.100 de persoane au executat silit conturile televiziunii. Media de varsta in TVR este de 46 de ani, iar salariul mediu brut de aproximativ 6.300 lei, potrivit documentului.

  Una dintre masurile concrete propuse de Irina Radu este redefinirea clara a fiecarui canal: "un canal generalist cu emisiuni care au aria maxima de adresabilitate (divertisment, filme, seriale, emisiuni sociale, anchete, reportaje, maxim trei-patru buletine de stiri), un canal de informatii si actualitate (cu o grila bazata pe stiri, talk-show, documentare, interviuri cu personalitatile momentului, emisiuni economice, date meteo, date financiare, materialele fiind furnizate de Bucuresti si de toate studiourile teritoriale), un canal cultural-educativ (cu o grila care sa prezinte de dimineata pana la ora 18.00 emisiuni culturale realizate de cele cinci studiouri teritoriale, emisiuni de cultura si traditii ale minoritatilor si dupa ora 18.00 - jurnale cu stiri culturale, filme, talkshow-uri de cultura, dezbateri pe temele zilei din cultura romaneasca, europeana si internationala)".
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!


 2. #2
  master of master Teacher
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Terra
  Posts
  110
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Mare pacat de TVR NEWS era un program pe cinste...
  40W--115E

 3. #3
  Very Iritant Person Expert
  Join Date
  Dec 2003
  Location
  Wake up romanian city
  Posts
  4,631
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by tornado View Post
  ..... iar salariul mediu brut de aproximativ 6.300 lei, potrivit documentului.
  si cam ce fac de banii aia?
  din partea mea pot sa inchida cu data de 1 toate posturile si sa-i lase sa-si dovedeasca profesionalismul în media privata.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top