Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Master
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    82
    Posts Thanks / Likes

    Default Portare Romtelecom-Digi fix

    Salutare,

    Intampin o problema cu portarea unui numar de fix din reteaua Romtelecom in reteaua Digi Fix.
    Portarea s-a realizat vineri 24.06, insa partial! Numarul de digi fix existent nu mai este functional, numarul de romtelecom a trecut in reteaua digi, dar telefonul fix, cu numarul portat nu functioneaza
    Am sunat la relatii cu clientii si de 4 zile sunt fara telefon fix, in asteptarea portarii...
    A mai avut cineva o situatie asemanatoare? Ce e de facut?

    Multumesc!
    VU+DUO2,VU+DUO,VU Zero,DM500,H-H

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    intre 3 rauri si un lac
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    aparatul telefonic e compatibil cu reteaua digi ?
    Ca romanu' nu-i nici unu', unde-s multi putea fi unu

  3. #3
    Junior Member Master
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    82
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Desigur! A fost functional cu numarul de digi pana in momentul "portarii".

  4. #4
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai la telefonia mobila in cazul portarii intre retele/operatori nu sunt prb legate de numarul portat
    Insa in cazul telefoniei fixe cred ca apar prb din cauza numarului portat si asta fiindca :
    - romtelecomul foloseste numere fixe cu 021....... sau prefixul + numar de telefon
    - digi foloseste numere fixe cu 031....... sau prefixul + numar de telefon
    Deci in cazul tau ai avut numar fix cu 021........ si la rcs ar trebui sa ai numar de fix cu 031......
    Dupa cum vezi sunt doua categorii distincte de numere fixe
    Cred ca cel mai bine este sa ceri mai multe info la unul dintre pct rcs , sau cel mai bine acolo unde ai facut/incheiat portarea la rcs
    Eu unul nu am vazut/avut pana acum numar de fix in reteaua rcs-ului cu 021.......si cred ca e valabil si in cazul rtc-ului sa nu foloseasca numere de fix cu 031......

  5. #5
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai de aia e portare sa iti pastrezi numarul exact in aceiasi forma cu tot cu prefix... altfel de ce dracu te mai portezi ca sa ai alt prefix? Ca doar si la telefonia mobila ai un prefix 07xx pe care il pastrezi la portare. Am eu la firma un numar care incepe cu 025x si nu este in reteaua RTC este la Prime Telekom dar e adevarat ca nu apare ca fiind portat.

    Pe http://www.portabilitate.ro/ro-678-%...83ri-frecvente scrie asa

    2. Dacă schimb reţeaua, îmi păstrez „prefixul” actual al numărului meu de telefon?Numărul de telefon este format din 10 cifre şi îşi păstrează integral forma în cazul portării.

    Deci nu are legatura cu 02xx sau 03xx
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  6. #6
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK , da-mi exemple de numere care incep cu 021..... si sunt in reteaua digi

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut
    am portat eu , un numar de telefon fix ,
    de pe TELEKOM pe UPC

    s a pastrat prefix ul + numarul .

    noroc .

  8. #8
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Uite aici numar cu 02xx care nu este in reteaua romtelefon

    http://www.portabilitate.ro/ro-no-0256692004

    Cu 021... nu stiu dar oricum nu conteaza din moment ce un nr care este incepe cu 02 este in alta retea. Si ti-a spus su sandu22 ca a portat de la rtc la upc si a pastrat numarul cu tot cu prefix. De aia faci portare ca sa iti pastrezi numarul intreg, altfel ziceau numerele fixe nu se pot porta si cu asta basta.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania, Cluj
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    OK , da-mi exemple de numere care incep cu 021..... si sunt in reteaua digi
    Poftim un nr de Bukale: 021-317.11.00 Agentia Nationala a Medicamentului Portat din TELEKOM IN RCS/RDS
    http://portabilitate.ro/ro-no-0213171100.
    Institutie Publica.

  10. #10
    Junior Member Master
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    82
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc pentru pareri si sugestii.
    Se pare ca ieri seara, ora 19:00 s-a realizat portarea, telefonul de digi functioneaza cu numarul portat din Romtelecom 02xxxxxxxxx, dar mai este o mica ciudatenie....
    Daca scot cablul romtelecomului din telefonul de romtelecom, nu mai functioneaza digi)))
    Oare de ce? Sa nu se fi finalizat portarea?
    Telefonul de Romtelecom inca are ton, dar nu se mai poate apela..
    VU+DUO2,VU+DUO,VU Zero,DM500,H-H

  11. #11
    Junior Member Master
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    82
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am elemente noi cu referire la portarea descrisa mai sus.
    Portarea nu s-a realizat inca in totalitate nici acum
    Atentie mare celor care doresc portarea in digi, o luna cel putin, nu veti primi nici un apel pe numarul ce-l treceti in reteaua lor Minunat!
    Profesionisti, ce sa mai...
    Inca astept si promit "sa tin la curent" pe cei interesati de acest subiect...

    Quote Originally Posted by minu View Post
    Va multumesc pentru pareri si sugestii.
    Se pare ca ieri seara, ora 19:00 s-a realizat portarea, telefonul de digi functioneaza cu numarul portat din Romtelecom 02xxxxxxxxx, dar mai este o mica ciudatenie....
    Daca scot cablul romtelecomului din telefonul de romtelecom, nu mai functioneaza digi)))
    Oare de ce? Sa nu se fi finalizat portarea?
    Telefonul de Romtelecom inca are ton, dar nu se mai poate apela..
    VU+DUO2,VU+DUO,VU Zero,DM500,H-H

  12. #12
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Candva odata stiam ca telefoanele fixe aveau un comutator - TONE - PULSE
    Ai asa ceva ?
    Din pacate dupa cum se vede portarea unui numar fix , nu e la fel ca la portarea unui numar mobil
    Portarea unui numar mobil nu neesita o luna , ca in cazul de mai sus

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2010
    Posts
    266
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu ca sa imi portez numerele de fix de pe telekom(germania) pe kabelbw a trebuit sa astept 3 luni....
    O luna mi se pare parfum

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top