Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2006
  Location
  bucuresti
  Posts
  2,482
  Posts Thanks / Likes

  Default CINETHRONIX Prima televiziune de film documentar românesc

  Cinethronix a inceput emisia in data de 20 iunie 2016, ora 8:00. Este singurului post TV de filme documentare produse integral in Romania

  Grila de programe va cuprinde, în afara filmelor difuzate de sine stătător sau în serial (26 de minute per episod), documentare tematice care vor fi inserate în cadrul unor emisiuni generice, precum: "Cadre de memorie" (cu specific memorialistic şi turistic), "Dacica" (etnogeneza poporului român), "Călătorie în timp" (despre evenimentele istorice naţionale cu importanţă socială şi culturală), "Scurt Metraj" (eseuri cinematografice pe teme ştiinţifice, istorice, culturale), "Retronom" (o trecere în revistă a unor conflagraţii autohtone sau europene, cu impact major în evoluţia istorică naţională şi continentală), "Vintage" (monografii ale unor localităţi, teatre, cinematografe celebre), "Selfie PTV" (o serie de scurtmetraje cu oameni care la prima vedere par simpli, dar au pasiuni extraordinare sau perfomanţe în domenii inedite), "Edificii", "Artefacte", "Portret în pixeli" (biografii ale unor personalităţi autohtone), "Lecţie deschisă" şi "After school" (programe dedicate elevilor şi liceenilor elaborate pe baza programei şcolare şi care vine ca o completare în imagini a informaţiilor predate la cursuri), "Premiera de sâmbătă/ duminică" (filme documentare din diverse domenii, difuzate în premieră), a precizat pentru HD Satelit directorul Cinethronix, Cosmin Nicolescu, Membru al Academiei Europene de Film ( EFA Berlin) si membru laureat al Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din România ( APTR).

  Pe 8 martie 2016, CNA a acordat Licenta Audiovizuală nr. TV-C 807/08.03.2016 televiziunii CINETHRONIX, prima televiziune de film documentar românesc. Aria de emisie a televiziunii CINETHRONIX este natională. Licenta acordata de CNA este una regionala, pentru Municipiul Bucuresti si judetele Constanta, Ilfov, Ialomita, Buzau, Dambotiva si Teleorman. Postul Cinethronix poate fi retransmis de toti operatorii de cablu de pe teritoriul Romaniei. De asemenea, CINETHRONIX detine si o licenta internatională pentru Bulgaria, în zonele cu vorbitori de limba romana, care va fi extinsa pentru întreaga diaspora.

  Sursa - http://www.cinethronix.ro/

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2008
  Posts
  484
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Frumos... Insa puteau sa puna si ei un stream pe pagina ca sa se uite si „muritorii de rand” la emisiunile lor. Sau au si nu l-am vazut eu din cauza caniculei ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top