Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Oradea, RO
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default Dreambox 800 using USALS

    Buna ziua, am un receptor DM800 HD,original, setat pentru cautare manuala de canale,non usals. Problema apare cand il comut pe cautare automata, la satfinder apare cum gaseste un anumit satelit,dar trece de acesta putin, semnalul devenind iar zero. Am incercat sa mai ajustez putin coordonatele locatiei,eu fiind din Oradea, dar fara rezultat.Nu-mi gaseste absolut nimic. Am trecuta la coordonate 47.049N, respectiv 21.900E. Din ce motiv nu-mi opreste antena pe pozitia corespunzatoare?

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ardeal
    Posts
    872
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai reglat corect H-H ?Sa ai vizibilitate,stalpul perfect in boloboc,pune motorul pe zero,aliniaza motor-antena,treci in receptor coordonatele geografice a locatiei tale,cauta sa ai semnal bun pe satelitul de reglaj al locatiei tale.Cand aici ai semnal bun,strange suruburile,ar trebui ca motorul sa "te asculte".

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Oradea, RO
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antena este pusa pe acoperisul blocului, nimic in jur si montata de un instalator. Din soft nu se poate regla?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu poti regla din soft daca antena iti trece de pozitia satelitului. Nu este instalata corect antena. Pozitia 0 pentru locatia ta este satelitul Eutelsat 9B (9E). Pune motorul pe 0 si cauta acest satelit prin ajustarea motorului pe suportul pe care este montat.

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ardeal
    Posts
    872
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bun,dar acel instalalator nu-ti facu proba,chiar spre curiozitatea lui,cu H-H cat si cum receptioneaza din vest in est ?
    Poate ai fi gasit vreunul specialist in DTH-uri,ala stie doar antene fixe.O antena fixa o faci sa aiba semnal acceptabil instalata si in prun,altele sunt pretentile la un H-H sau montura polara.
    Nu stiu eu exact ce ai tu acolo,dar inclin sa cred ca antena nu-i reglata bine.

  6. #6
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Clar nu e pusa la "0" dupa spusele lui ca "prinde" semnal si apoi nimic, inclin sa cred ca trebuie putin ajustata. Daca ai noroc, ajunstarea poti s-o faci singur ( invarti stanga sau dreapta pe axa) pana prinzi semnal , asta in cazul in care nu trebuie sa umbli la ambele setari ( azimut + elevatie). Eu zic sa-l chemi inapoi pe acel instalator sa-ti faca o proba pe 2 sateliti macar
    baFTA
    un server cteva receivere si ceva pasiune...

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok... de la capat @gipe Nu poti regla din soft daca antena iti trece de pozitia satelitului. Nu este instalata corect antena. Pozitia 0 pentru locatia ta este satelitul Eutelsat 9B (9E). Pune motorul pe 0 si cauta acest satelit prin ajustarea motorului pe suportul pe care este montat. =GRESIT TU NU ESTI IN TUNISIA ESTI IN ROMANIA.

    Avand in vedere ca stati prost cu geografia , ia studiati ce paralela trece prin Romania , 2 la mana cel mai apropiat punct " zero" fara de noi ar trebui sa fie Astra 3A/3B & Thor 2 at 23.5E , sau mai la sud chiar Badr 4/5/6 at 26.0E , in cazul de fata chiar Eutelsat 21B at 21.5E , dar nu cred sa aiba semnal pe Romania .

    Recomandarea mea este setarea elevatiei undeva la 36 grade si chiar daca va tinde un pic spre dreapta , cautarea Astra 3A/3B & Thor 2 at 23.5E .

    ca aici. http://www.satlex.de/en/azel_calc-pa...w=90&diam_h=90



  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @sinangel - amesteci paralelele cu meridianele. Pentru Oradea punctul 0 (zero) este satelitul aflat la 21 de grade est, dar cum acesta nu prea are semnal pentru zona lui se foloseste fie satelitul aflat la 19 grd est fie cel de la 23,5 est cu ajustarile de rigoare. P.s. in Romania si cel de la Suceava si cel de la Bucuresti va avea acelasi punct 0 si anume satelitul aflat la 26 grade est. Difera doar elevatia. P.p.s.: ar fi putut fi si in Germania, Danemarca, etc, nu doar in Tunisia. @arpi - instalatorul ti-a reglat antena folosind ca punct de reper unul din cei 2 sateliti apropiati (19 sau 23,5 est), dar n-a mai facut si ajustarea necesara punctului 0 din orasul tau. Ar fi trebuit sa mai roteasca suportul cu 2 grade fie spre est, fie spre vest (in functie de satelitul ales initial ca punct 0).

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,590
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incaerca sa pui 21.8 21.7 sau 22 .Daca ai joc in motor o sa mearga cind se misca de la est la vest,dar cind se va intoarce nu mai opreste corect.
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @zappaf iti doresc sa ai atata experienta in teren cat am io , atatea antene montate in usals cate am io , si atati sateliti cat prind io cu a mea :P) si cand o sa fie tate asa cum am zis io o sa il indrumi pe om pe 23 de grade ca macar ala are semnal. cand o sa iti dai tu print screen la 21 grade cu semnal operational peste 60 % o sa iti admit inteligenta asupra Astra 3 A 23.5 est. Pana atunci nu pune omu sa caute nuci.

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @sinangel: te superi degeaba; are dreptate, ai gresit cu 9 est.

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Oradea, RO
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi pentru raspunsuri, voi jongla putin cu coordonatele, daca nu merge, chem instalatorul inapoi.

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @isr2002 nu m-am suparat br0 , dar re-citeste te rog:P) oricum e case-closed tre sa revina omu sa o puna la loc....

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @sinangel - mai citeste inca o data ce am scris.

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce tot o dati de gard e in poza sau nu e ca in poza ?

    http://www.satlex.de/en/azel_calc-pa...w=90&diam_h=90

    sa stiu daca ii jumulesc pe astia de pe satlex pt 15 ani de activitate....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top