Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default problema pozitioner

    Buna tuturor,


    Folosesc o solutie compusa din tuner TBS5925 + positioner Moteck V-Box II + antena prim focar 1.5 motorizata 30w - 42e.
    Am urmatoarea problema legata de controlul diseqc al pozitiei antenei cu care sper sa ma puteti ajuta: desi din telecomanda pozitionerului pot sa plimb fara probleme antena est-vest, comenzile similare transmise din tuner sunt inregistrate doar intermitent - doar una din 2-3 incercari este reusita.


    Initial am crezut ca este o problema cu pozitionerul si l-am inlocuit - cu noul dispozitiv comenzile diseqc merg insa si mai prost - pot sa transmit si de 20 de ori o comanda pana cand este inregistrata de pozitioner. Am observat ca daca deconectez cablul care duce catre LNB comenzile sunt preluate instantaneu, insa in secunda in care am reconectat coaxialul comenzile nu se mai inregistreaza.


    Sumarizand, situatia este in felul urmator:
    - comanda din butoane pozitioner, cablu LNB deconectat - OK
    - comanda din butoane pozitioner, cablu LNB conectat - OK
    - comanda din calculator, cablu LNB deconectat - OK
    - comanda din calculator, cablu LNB conectat - NOK


    Ce am incercat pana acum si nu am vazut nicio imbunatatire:
    - inlocuire cablu tuner - pozitioner
    - schimbare sursa tuner 2A -> 4A
    - schimbare driver tuner (nativ / BDA)


    Care credeti ca ar putea fi cauza? Tuner-ul, pozitioner-ul sau poate LNB-ul? As vrea sa inteleg natura problemei inainte de a mai face investitii inutile in echipamente...


    Multumesc anticipat!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2008
    Location
    Suceava
    Posts
    479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Probabil consumul LNB-ului este prea mare, fata decat poate duce placa, cauta alt lnb cu consumul cat mai mic.
    Triax TDA110, LNB Inverto black ultra 0,2dB, H-H Optibox DM 3800S, NEO-095 & Conrad rotor, DM800 HD PVR, Optibox Raptor, Amiko 8800, Optibox CX PVR, General Satellite VA-7200, 90E-30W!

  3. #3
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    unele receivere au posibilitatea, din meniu, de a ridica tensiunea cu 1V, in unele cazuri ajuta

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    unele receivere au posibilitatea, din meniu, de a ridica tensiunea cu 1V, in unele cazuri ajuta
    Multumesc pentru pont, am incercat cu optiunea "Voltage boost", dar nu s-a imbunatit nimic (poate nu functioneaza cu tuner-ul meu).
    In conditiile astea banuiesc ca raman cu varianta de a schimba LNB-ul. Acum folosesc un Inverto dual cu flansa. O sugestie pentru o alternativa care sa consume mai putin?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Mures
    Posts
    157
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu ai facut din greseala o setare de limita Est-West ? Intreb si eu poate nu e asa.
    Vu+ Duo 2

  6. #6
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pentru pont, am incercat cu optiunea "Voltage boost", dar nu s-a imbunatit nimic (poate nu functioneaza cu tuner-ul meu).
    un aparat de masura poate clarifica dilema

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    un aparat de masura poate clarifica dilema
    Ce anume ar trebui sa masor, si unde? Voltajul la intrarea in LNB? Care ar fi o toleranta acceptata fata de 12v?
    Oricum, explicatia e clara - daca dezactivez "LNB power" pot sa trimit comenzi diseqc, dar nu se mai actualizeaza semnalul in timp real - trebuie retuning dupa fiecare comanda. E posibil ca tuner-ul sa furnizeze un voltaj prea mic si sa nu poata duce si pozitioner-ul si lnb-ul simultan?

    Multumesc

  8. #8
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    tensiunea la intrarea in lnb cu ambele posibilitati, normal si voltage boost in ideea de avedea daca este vreo diferenta
    cablul tuner-lnb, ce virsta are ? daca e vechi inainte de a incerca altceva ar trebui sa-l schimbi cu unul de cea mai buna calitate

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ca sa nu mai deschid si eu un topic, ca problema e cam tot pe acolo.
    Am si eu un pozitioner Moteck V-Box II si un actuator Strong si o antena de 1,5 m Al. Precizez ca sistemul asta il am de vreo 10 ani.
    Problema pe care o am e ca nu mai pot misca antena. In momentul de fata antena e pozitionata la maxim spre west (erorr 2). O pun in pozitia asta cand e vant puternic afara, deoarece vantul sa actioneze asupra unei suprafete cat mai mici din antena.
    Cand apas telecomanda se aude sunetul de cuplaj dar nu porneste motorul. Am verificat firele sunt legate bine, atat la pozitioner cat si la actuator.
    Ce am observat ca pozitionerul se incalzeste foarte tare, probabil ca si pana acum se incalzea posibil la fel, deoarece e pus pe un dulap unde nu am acces la el in mod curent.
    Orice idee sau sfat e bine venit.
    Multumesc
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  10. #10
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    releele reed ?

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    tensiunea la intrarea in lnb cu ambele posibilitati, normal si voltage boost in ideea de avedea daca este vreo diferenta
    cablul tuner-lnb, ce virsta are ? daca e vechi inainte de a incerca altceva ar trebui sa-l schimbi cu unul de cea mai buna calitate
    Cablul e relativ nou (pana in 2 ani) si pe el scrie digiline rg6. Am masurat voltajul la iesirea din pozitioner (nu am acces la LNB) si parea sa fie in zona 17.9 - 18.4 V. Am facut insa un test si cu un tuner mai vechi (TT S2-4600), care dadea o tensiune ceva mai mica, dar (culmea!) functiona perfect cu pozitioner + LNB... nu mai inteleg nimic, daca e o problema cu tuner-ul TBS, in ce consta ea? Care ar putea sa fie diferenta intre cele 2 tunere?

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    inverseaza cablurile reed, cunosc problema, asemanatoare, Error 2 zice daca Reedul e invers, deci inversezi cele doua fire de Reed la positionierer.
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca nu-i reed cablu invers incearca ceva sa modifici pulsurile diseqc si delayul, si pentru a positiona normal ar trebui pus pe diseqc 1.1
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stai, la V-Box II e asa, ca acuma i-mi amintesc, memorezi satelliti pe V-Box si din ProgDVB sau ce folosesti, ii dai comanda sa mearga 1, 2, 3 etc, numaru de pozitie ce ai memorat pe V-Box. Atunci ar trebui sa mearga, fiindca atunci da V-Box II comanda unde sa o mute, nu TBS, TBS da atunci comanda la V-Box pe ce pozitie sa o mute.
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu am comanda antena din receptor. Am numai din telecomanda pozitionerului.
    Am memorat satelitii la semnalul maxim (1-10) si cand vreau sa pun un satelit apas pe telecomanda numarul memorat pt satelitul respectiv si antena se muta .
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top