Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28
  1. #1
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    300
    Posts Thanks / Likes

    Default Astra 19.2 E in Bucuresti pe 80cm (putere si calitate semnal etc)

    In cinstea Copei America am pus antenuta pe 19.2 e, am reglat-o la sange si rezultatul este ca nu prea trec de putere semnal 83-84 pe nici un transponder. Calitatea e intre 73 si 84 in functie de transponder. Au intrat o gramada de posturi HD si majoritatea merg bine, dar pe Arte HD (unde am 76 stabil la calitate) apar ocazional momente in care sunetul intra slab si cu baraituri.

    Sunt si cateva tp-uri pe care a dat fail la cautare, de pilda 12.285 nu intra deloc.

    Am ajuns la limitele unei asemenea antene sau mai are rost s-o gadil? E pusa direct pe suport nu pe motor, cu lnb skew reglat bine samd.. Multumesc pentru sugestii.

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    posibil sa trebuiasca antena de 100 ....in rest observ ca e ok ...

  3. #3
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    300
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu antena de 100 reglata pe 19.2 e cam ce putere/calitate se obtin in Bucuresti?

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am antena de 06 pe montura hh si intra toate transponderele pe 19,2 ,calitate intre 70-82% si putere 90-92% pe un clarke tech hd

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    87.5 - 108
    Posts
    2,404
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce antena de 100? Nu e reglata bine cea de 80!

    Eu am o antena de 80cm (multifeed) fixata la 10E, si am semnal garla pe Astra, chiar daca sunt 9 grade diferenta.

    Trimis de pe al meu Redmi Note 3 folosind Tapatalk
    5W-4W-3,1E-5E-9E-10E-13E-16E-19.2E-39E-42E-45E-46E-52E

    Digi Cablu/Digi Satelit Extra complet/Tivusat/UPC Optim HD
    ATX-91 + LNA177
    Yagi 3elemente vertical + dipol deschis orizontal @10m 87.5-108.0 FM
    My Youtube channel

  6. #6
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    300
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Semnal garla adica putere semnal cat, calitate semnal cat? Sa zicem pe 12545Mhz. (cel cu kabel eins, unde eu am putere semnal 83 si calitate 75)

    Ma gandesc sa nu fi prins Astra intr-un focar secundar sau ceva de genul asta.

    Daca setez ca satelit Hotbird in televizor imi arata putere semnal 84% si calitate oscilanta 65-71% pe 11862Mhz iar pe 11785Mhz am 84% putere cu 72-73% calitate, dar daca dau scan intra tot posturi de pe Astra
    Last edited by bungabunga; 9th June 2016 at 13:47.

  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    87.5 - 108
    Posts
    2,404
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E si normal, atat timp cat ai antena pe Astra, orice satelit ai alege din televizor, daca are frecvente comune cu cele de pe astra, tot programele alea le salveaza. Din pacate, decodorul actual nu afiseaza corect puterea semnalului, dar fostul decodor SD(un opticum, arata informatiile reale, nu umflate de soft) imi indica pe frecventa asta intensitate 75, calitate 85-88% (maximul de calitate fiind 99%), iar limita de receptie era la 43% calitate, dupa apareau macroblocuri.
    Actualul decodor imi afiseaza Nivel 99% calitate 90%, ceea ce corespunde undeva intre 80 si 90% calitate pe un decodor ce afiseaza cat de cat corect. Limita de semnal e undeva la 61% calitate pe acest decodor, deci semnal este, si chiar destul.

    La tine ramane de vazut la cat % apar macroblocuri, ca sa stabilim limita minima de semnal. N-am decat 70km pana la Bucuresti, deci situatia nu are cum sa se schimbe asa mult, mie imi intra toate tp-urile de pe Astra si repet, antena o am pozitionata la 10E. Probabil tu ai ceva obstacole ce te mai incurca, orice e posibil, dar iti spun ca o antena de 80 reglata calumea, ajunge pentru ce vrei tu.

    Trimis de pe al meu Redmi Note 3 folosind Tapatalk
    5W-4W-3,1E-5E-9E-10E-13E-16E-19.2E-39E-42E-45E-46E-52E

    Digi Cablu/Digi Satelit Extra complet/Tivusat/UPC Optim HD
    ATX-91 + LNA177
    Yagi 3elemente vertical + dipol deschis orizontal @10m 87.5-108.0 FM
    My Youtube channel

  8. #8
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    300
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pentru precizari.

    Nu am obstacole dar vreo 6 metri de cablu merg pe langa un burlan de tabla, ma gandesc sa nu contribuie si asta la cresterea atenuarii. O sa incerc diseara sa trag o bucata de cablu 'pe direct' sa incerc sa elimin din ecuatie si aceasta posibilitate.

    Antena eu zic ca am reglat-o f bine (miscata mm cu mm si la stanga si la dreapta fata de punctul in care este acum -fiind usoara merge bibilita fara probleme). E posibil sa fi prins intr-un focar secundar la nivelul asta de putere (83) si calitate (76)?

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    87.5 - 108
    Posts
    2,404
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sincer, nu prea ai cum sa prinzi in focar secundar, atat timp cat lnb-ul este in focar principal. Nici deasupra antenei nu ai nimic? Poti incerca si cum zici tu cu cablul, cu toate ca nu cred ca are vreo treaba. Totusi, ai cumva si un alt lnb de proba? Poate si lnb-ul sa fie de vina, cine stie..

    Trimis de pe al meu Redmi Note 3 folosind Tapatalk
    5W-4W-3,1E-5E-9E-10E-13E-16E-19.2E-39E-42E-45E-46E-52E

    Digi Cablu/Digi Satelit Extra complet/Tivusat/UPC Optim HD
    ATX-91 + LNA177
    Yagi 3elemente vertical + dipol deschis orizontal @10m 87.5-108.0 FM
    My Youtube channel

  10. #10
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    300
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai am unul dar e pe antena de telekom . Mi-e mai comod sa incerc intai cu cablul, daca nu apare nici o diferenta incerc si LNB-ul. Ar mai fi o chestie, in setari am by default LNB power pe on (logic) si apoi e o setare numita 'low power' care este enabled. Mi-a fost cam tarsala sa dau pe disable de frica sa nu prajesc LNB-ul si nu gasesc nicaieri explicat ce face.

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Setarile auxiliare ale LNB-ului sunt de mai multe feluri: Low Power inseamna ca receiverul in St-by nu mai trimite tensiune catre LNB (setarea lui pe off ar insemna sa alimentezi tot timpul LNB-ul, folositor iarna cand sunt temperaturi foarte scazute si tine LNB-ul "cald" sa nu devieze in frecventa). Alta setare ar fi low/high voltage, adica 13V/18V pentru "low" si 14V/19V pentru "high". 14/19 se foloseste cand ai cablul foarte lung si trebuie compensate caderile de tensiune pe cablu. Dar oricum alegi setarile, nu poti afecta in nici un chip LNB-ul, adica nu poti sa-l strici.

  12. #12
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    300
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc, e un post f util Setarea aia cu low/high voltage n-o vad prin meniu, merita incercata si aia pentru ca am reusit sa ma intind cu vreo 20 de metri de cablu prin jurul casei.

    N-am apucat sa trag cablul pe direct, dar suspectez ca de acolo e problema.

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Setarea cu low/high voltage nu o au toate receiverele, la fel ca si cea cu power in st-by. Depinde de model.

  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    87.5 - 108
    Posts
    2,404
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bungabunga View Post
    Multumesc, e un post f util Setarea aia cu low/high voltage n-o vad prin meniu, merita incercata si aia pentru ca am reusit sa ma intind cu vreo 20 de metri de cablu prin jurul casei.

    N-am apucat sa trag cablul pe direct, dar suspectez ca de acolo e problema.
    Daca ai cablul bun, dintr-o bucata, sanatos, te poti intinde si 50 de metri, am testat eu asta. O sa pierzi foarte putin din intensitatea semnalului, depinde de frecventa, dar nu te va afecta cu nimic la receptie, calitatea ramanand aceeasi.

    Trimis de pe al meu Redmi Note 3 folosind Tapatalk
    5W-4W-3,1E-5E-9E-10E-13E-16E-19.2E-39E-42E-45E-46E-52E

    Digi Cablu/Digi Satelit Extra complet/Tivusat/UPC Optim HD
    ATX-91 + LNA177
    Yagi 3elemente vertical + dipol deschis orizontal @10m 87.5-108.0 FM
    My Youtube channel

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Latitude: 47.2359 Longitude: 24.2389
    Posts
    130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pe frecventa cu Sport 1 de pe Astra 19 de cativa ani imi intra imagine si dintr-o data dispare.am un cablu de 30 de m legat de unul de vreo 25.De cateva zile se intampla la fel -doar in timpul zilei-pe Eutelsat 16 est la 12644/V/13200

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top