Iată cât de simplu este să îţi cureţi casa în mod natural cu aceste trucuri!


Este adevărat că foarte multe produse de curățare, detergenți și alte consumabile de uz casnic fac mai mult rău decât bine. Este imposibil însă să se retragă complet utilizarea chimicalelor de uz casnic, însă poţi încerca să reduci utilizarea acestora.
Iată aici câteva trucuri care te vor ajuta să îţi cureţi locuinţa doar cu produse naturale.
Gresia din baie
Vei avea nevoie:
1/4 pahar de apă oxigenată
1 lingură de săpun lichid
1/2 pahar de apă

Amestecă toate ingredientele. Pune lichidul pe un burete și şterge bine gresia, apoi spală cu apă întreaga suprafața.
În cazul în care murdăria este mai groasă lasă timp de 10 minute să se înmoaie, va fi mult mai uşor de curăţat ulterior.
Dacă vrei că baia ta să rămână curată pentru o lungă perioadă de timp, foloseşte următoarea tehnică: amestecă apă și oțet în rația de 1 la 1 și pulverizează gresia de două ori pe săptămână.
Un cuptor cu gaz
Vei avea nevoie:
Un burete
Periuţa de dinţi veche
Cateva picături amoniac

Scufundă în picăturile de amoniac buretele şi freacă petele unsuroase. Pentru a curăța unsoarea înrădăcinată, foloseşte o periuta de dinți. Mereu foloseşte mănuşi pentru a-ți proteja mâinile și pielea.
Filtrele hotei de bucătărie
Vei avea nevoie:
1/2 cană bicarbonat de sodiu
1/2 sticluţă amoniac
Sifon
Apă fiartă

Se fierbe apa într-o oală mare. Încet toarnă sifon în apă, folosind o linguriță. Pune filtrele în apa clocotită. Grăsimea și murdăria vor începe imediat sa se dizolve. Dacă filtrele sunt foarte murdare, repetă procesul cu o sursă proaspătă de apă.
Dacă unsoarea nu se curăța complet, pune filtrele în apă fierbinte cu amoniac (1/2 pahar de amoniac pentru 3,5 l de apă).
O saltea
Vei avea nevoie:
235 ml 3% peroxid de hidrogen
3 linguri de bicarbonat de sodiu
O picătură de săpun lichid

Fă amestecul chiar atunci când ai de gând să cureți o saltea pentru că este mai eficient în acest fel.
Se amestecă bicarbonatul de sodiu și peroxidul într-o sticlă cu pulverizator. Când se dizolvă soda, pune o picură de săpun lichid. Agită flaconul şi pulverizează pe locul cu pricina.
Lasă-l timp de 5-10 minute. Curăța resturile de bicarbonat de sodiu cu un aspirator.
Cuptorul
Vei avea nevoie:
Amoniac


Pune nişte amoniac într-un castron mic și lasă-l în cuptorul oprit pentru o noapte. Aeriseşte bine bucătăria dimineața și spală cuptorul, unsoarea se va desprinde cu ușurință. Singurul dezavantaj la această metodă este mirosul, așa că nu uita să lucrezi cu mănuși și cu geamurile deschise.
Fierbătorul
Vei avea nevoie:
Oţet

Pentru a scăpa de murdăria de pe ceainic, umple fierbătorul până la jumătate sau trei sferturi cu părți egale de apă și oțet. Fierbe amestecul şi apoi spală bine ibricul.
Vase greu de curăţat
Vei avea nevoie:
Muștar uscat
Bicarbonatul de sodiu

Cel mai bun amestec pentru spălarea vaselor este bicarbonatul de sodiu și muștarul uscat în rația de 1 la 3. Amestecă ambele pulberi și pune-le într-o sticlă cu găuri în capac.
Toaleta
Vei avea nevoie:
Oţet

Pentru a curăța toaleta poţi folosi oțet pur. Este, de asemenea un foarte bun dezinfectant!
Tapiţeria unei canapele
Vei avea nevoie:
Un burete
O sticlă de alcool izopropilic
O perie
Praf de copt

Pune nişte alcool izopropilic pe un burete şi curăţă locurile murdare. Pentru a elimina mirosul poţi pune niște bicarbonat de sodiu.
Frigiderul
Vei avea nevoie:
Bicarbonat de sodiu

Dizolvă 2 linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și curăța interiorul frigiderului. Apoi șterge cu o cârpă moale.
Pentru a elimina mirosurile neplăcute, nu trebuie să cumperi absorbanți speciale. Poți plasa câteva produse alimentare şi acestea vor face o treabă remarcabilă. Iată aici o listă a acestor produse:
Bucăți de pâine neagră
Bicarbonat de sodiu
Felii de lămâie