Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default Receptor si TV fara curent

    Stimati colegi,

    Astazi cand am venit acasa de la servici receptorul de satelit si TV-ul conectat la el nu mai mergeau.
    Cu o seara inainte mergeau fara probleme.
    Pur si simplu nu ma primeau curent.
    La receptor am schimbat sursa si tot nu merge.
    Prizele sunt bune, le-am incercat cu o lampa de control.
    Am introdus receptorul in alta priza dar tot nimic.
    Nu mai stiu ce sa mai fac inafara de a le deschide.
    Amandoua(TV si receptorul) sunt in garantie si nu m-as risca.
    Oricum cunostintele mele in domeniul electronicii tind spre zero.
    Eventual daca au vreo siguranta interna care probabil s-a ars as putea sa o schimb dar in rest nu ma bag.
    Daca nu reusesc cu ajutorul vostru sa rezolv problema, trimit aparatele la garantie, desi as face asta ca ultima sansa de rezolvare.

    Multumesc
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  2. #2
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca receptorul e cu sursa externa nu vad cum s ar fi ars doar daca ar fi intrat tensiune dinspre tv .

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si receptorul si TV-ul au sursa externa.
    Singura legatura intre ele ar fi cablul HDMI.
    Nu stiu daca acest cablu poate provoca aceasta problema.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    S-au dus sursele , altele .
    DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

  5. #5
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mariust5 View Post
    S-au dus sursele , altele .
    Pai cica s a probat cu alta sursa,inseamna ca e ceva intern

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La receptor am probat cu o alta sursa de 3A si nu merge.
    La tv nu am cum, deoarece sursa e de 19 V (tv Sony) .
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca a fost soc de tensiune in retea adio garantie.


    Sent from my iPhone 6
    using Tapatalk

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum se demonstreaza ca a fost soc de tensiune ?
    Pentru orice defectiune service-ul poate zice ca a fost soc de tensiune.
    Daca s-ar fi intamplat asa ceva nu ar trebui sa se arda sursa ?
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    C-ta
    Posts
    133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Singura solutie rezolvabil ar fi asta :
    Mergi cu aparatele la garantie , folosesti metoda ( nu stie stanga ce face dreapta ) , le spui oamenilor ca in timp ce vizionai un program TV'ul s'a oprit . In cealalta camera ai un alt TV care este functional . Sony'ul nu mai vrea , deci varf de tensiune n'a fost , fiindca ambele functionau in acelasi timp.
    Service nu prea are cum sa demonstreze c'a fost varf de tensiune , daca tu iti sustii cauza , sunt piese de'o mai slaba calitate care pica . )
    Acelasi lucru spui si despre rec....
    Exista autoritati competente ( O.P.C ) in sprijinul consumatorului care au obligatia sa ia masuri in urma sesizarilor , asa ca pune'ti punctul de vedere .

    Succeeesssssssssssssssssssss !

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    C-ta
    Posts
    133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK , am inteles ca ai dus aparatele la doctor , si ca ptr TV ai primit o foto in care aparea un circuit afumat , ai fost de fata cand ti'au desfacut TV'ul ?
    Pe acea placa apare seria TV , ceva care sa demonstreze ca este din TV'ul tau .
    M'am cam saturat de " oameni neseriosi " , inclin sa cred ca nu'i tocmai cum spun ei , romanul este o natie indoielnica , cand este vb. de ciupit , n'are mama , n'are tata .
    Cere'le cat mai multe dovezi , apoi le spui ca varf n'avea de unde sa apara fiindca celalalt TV este inca functional , la varf de tensiune nu scapa cine apuca ....acolo pica tot .
    Dupa care spui ca faci plangere la O.P.C. , fiindca TV'ul cumparat nu s'a situat la nivelul asteptarilor tale .

    Succeeessssss !

  11. #11
    master of master Teacher
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Terra
    Posts
    106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut, varfurile de curent sunt produse de sursele becurilor cu led in combinatie cu becuri cu filament sau descarcare in gaz . Daca nu ai filtre EMI montate in casa pe fiecare circuit de sigurante ai asemenea probleme . Nu spune nimeni unde si cum sa le montezi dar nici nu poti contesta virfurile de tensiune aparute in reteaua ta.
    40W--115E

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    C-ta
    Posts
    133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    " don Pedro " ce ai rezolvat cu mortaciunile ?
    N-ai dat nici'un semn , este OK ...... sau n'ai gasit clementa din partea unitatilor service ?

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    85
    Posts Thanks / Likes

    Default Dannyro28

    Pentru @DANNYRO28

    Cauzele principale ale unor astfel de perturbatii sunt în general
    urmatoarele :
    - comutarile instalatiilor de forta
    - reconfigurarile din mers ale unor subsisteme energetice
    - schimbarea în regim de lucru a prizelor transformatoarelor
    - functionarea cu socuri de sarcina a motoarelor electrice de actionare de putere
    medie si mare
    - socurile de curent specifice arcurilor electrice (instalatii de sudura, cuptoare cu
    arc electric etc.)
    - comutarile on- off ale sarcinilor inductive si capacitive importante (cum sunt de
    exemplu instalatiile mixte de filtrare- compensare)
    - scurtcircuitele accidentale
    - supratensiuni datorate descarcarilor electrice atmosferice
    - variatiile rapide ale amplitudinii si frecventei tensiunii de alimentare peste
    limitele admise de constructorii echipamentelor ca urmare a supraîncarcarii
    retelei, comutarii instalatiilor energetice, scurtcircuite, etc.

    PS :Nu mai scrie TAMPENII

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top