Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Gold Member Expert
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  prin gropile capitalei
  Posts
  3,604
  Posts Thanks / Likes

  Default Acţiunile Renault prăbuşire istorică de 20%

  Emoţii pentru uzina Dacia Renault..


  "Prăbuşire istorică de nu mai puţin de 20% la acţiunile Renault pe bursa de la Paris, după ce, potrivit presei britanice, s-au efectuat o serie de percheziţii.
  Pe surse se vorbeşte despre fraude la sistemul de emisii auto, după modelul Volkswagen, ntruct cercetări ar fi avut loc n special la centrele unde au loc verificări ale noxelor.
  Sindicatul Renault spune că au fost confiscate computerele unor directori de la mai multe sedii ale companiei.

  Compania Renault susţine, nsă, că n urma verificărilor, pe care le confirmă, nu s-ar fi găsit probleme la sistemul de emisii de noxe.
  Căderea pe bursă, nsă, a acţiunilor Renault este spectaculoasă. Practic, nici n 20 de ani nu s-a nregistrat o asemenea depreciere. Se vorbeşte, pe de o parte, despre ,,maşinaţiuni urte pe bursă, nsă cea mai creditată ipoteză este aceea că cei ce deţin acţiuni au mai multe informaţii dect se cunosc public la acest moment, şi au reacţionat n consecinţă.
  Potrivit jurnalistului auto Vlad Varză, n urmă cu patru luni s-ar fi efectuat cercetări la mai multe mărci şi s-ar fi arătat cu degetul nu doar către Volkswagen, ci şi către mărci ale Renault sau Volvo.
  Fireşte că o asemenea veste a provocat transpiraţii reci n Romnia, la reprezentanţa Dacia de la Mioveni.
  ,,Dacă s-ar ajunge foarte departe, la amenzi de cteva miliarde de euro, Renault ar putea renunţa la anumite investiţii. Dar aici deja privim peste şapte-opt paşi... Oricum, ar fi rău şi pentru Romnia să se afle că nişte ilegaliăţi s-ar fi făcut şi aici. a comentat Vlad Barză, jurnalist auto, pentru Digi24.
  Nu doar acţiunile Renault ar fi căzut dramatic. Pe bursa de la Milano, acţiunile Fiat Chrysler au scăzut cu 10%, după ce producătorul italo-american a fost acuzat că ar fi dat bani pentru ca n America să se fi raportat vnzări mai mari.
  Potrivit editorului AutoPro, Dan Vardie, această depreciere bruscă vine ntr-un context mai larg.
  ,,Deja de cteva zile se vorbeşte de o situaţie generală de căderea la bursă a producătorilor auto, generată de faptul că n China vnzările au scăzut mult, iar America e la maximum de activitate, cu mult peste cererea de pe piaţă. Pe de altă parte, investitorii au nceput să devină foarte sensibili la subiecte gen Volksvagen, pentru că nimeni nu mai are ncredere că mai există producători care să spună şi adevărul. Este puţin probabil că Renault se află ntr-o situaţie similară Volkswagen. Cert este, nsă, că investitorii devin foarte-foarte sensibili. Legat de Fiat Chrysler, faptul că grupul s-a mutat la Londra e posibil să fi fost sancţionat pe bursa de la Milano. Practic, motorul economiei italiene s-a mutat din Italia şi e normal să declanşeze o serie de nemulţumiri acest lucru. a declarat Dan Vardie.
  Potrivit acestuia, e greu de crezut că Dacia Renault va resimţi această cădere pe bursă sau alte repercusiuni care ar putea veni n urma cercetărilor care au loc n Franţa, la grupul-mamă.
  ,,Ne dorim cu toţii ca efectele să nu se simtă n Romnia. Acum e prematur să spunem că se va ntmpla ceva, inclusiv la nivelul Renault. Dacia nu e afectată direct, pentru că nu e listată n Romnia, dar investitorii Renault, dacă deprecierea va continua, vor avea ceva de spus. Dacia e principala maşină eficientă şi de imagine a Renault şi cred că investitorii vor face presiune pentru a se păstra ceea ce este eficient şi aduce profit. a mai declarat Dan Vardie, pentru Digi24. "

  http://www.bitpress.ro/economic/acti...enault-1243807
  Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
  Problema e ca trece si batranetea...

 2. #2
  Gold Member Expert
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  prin gropile capitalei
  Posts
  3,604
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Actiunile Fiat Chrysler Automobiles se prabusesc cu peste 10% dupa acuzatii privind falsificarea numarului de masini vandute in SUA..

  http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-20727653-actiunile-fiat-chrysler-automobiles-prabusesc-peste-10-dupa-acuzatii-privind-falsificarea-numarului-masini-vandute-sua.htm
  Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
  Problema e ca trece si batranetea...

 3. #3
  Gold Member Expert
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  prin gropile capitalei
  Posts
  3,604
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ooops, si Mitsubishi Motors recunoaste ca a manipulat teste de emisie

  http://economie.hotnews.ro/stiri-aut...ste-emisie.htm
  Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
  Problema e ca trece si batranetea...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top