Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    940
    Posts Thanks / Likes

    Default Intrebare pt meseriasi!

    Salut,

    Am un reciver linux(Iqoon 100, echvalentul Technomate TM-Twin-OE) la care nu mai pot folosi telecomanda si displayul este mort.
    Deci nu mai primeste comenzi din telecomanda si nici din tastele pe care la are.

    Ce poate sa aiba?



    Din OpenWebif pot da orice comanda.

    Multumesc mult.

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    L'amerique du nord
    Posts
    1,028
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Front-controller kaput. Deobicei un cablu panglica leaga panoul frontal unde se gaseste IR receiver ( tip VFD sau LCD) de placa de baza, poti verifica sa nu fie desfacut.
    Poti inlocui sau incerca cu o tastatura sau telecomnda wireless/infrared - care sa fie suportate de enigma.

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    United Kingdom
    Posts
    650
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Inainte de toate eu cred ca este altceva acolo nu este hard ci soft
    Nu mai retin exact dar stiu sigur ca pt receiverul Technomate TM-Twin-OE se pot folosi mai multe modele de telecomenzi (Tm single, tm nano oe,.....) parca daca apasai de sase ori la rand butonul meniu se schimba frecventa si puteai folosi alt model de telecomanda . Daca nu reusesti rescriei softul din nou si treaba rezolvata.
    Bafta si un an nou cu bine

    watch tv for free

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    L'amerique du nord
    Posts
    1,028
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci eu nu te cred...
    Omu spunea ca displayul e mort. Prin deductie matematica si regula de trei simpla => frontpanel sau controller kaput.
    Daca se rezolva doar cu o resoftare lucru de la sine inteles - pe care presupun ca robi22 l-a incercat deja inainte de a se adresa "meseriasilor"

    In alte tari o problema de acest gen se rezolva prin aruncarea receptorului la cosul de gunoi.

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    940
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,

    pai cu soft nou nu prea am cum pt ca nu merge nimic...ma refer la taste..si trebuie apasat ok..pt soft update.
    Reciverul e aproape nou..nu am dat bani..dar nici nu l-as arunca.
    O sa incerc dupa ce termin cu ,,sarbatorile" sa pun imagine prin cablu..sper sa gasesc imagine..dar cred ca este a aplicatie care transforma imagine .usb in .nfi.
    oricum multumesc pt sfaturi.
    Un An nou plin de impliniri! Numai bine

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    940
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,

    Revin cu o intrebare..
    Am luat legatura cu producatorul si mi-a spus ca sursa de curent ar fi defecta si nu duce curent la Display(problema cunoscuta de ei)

    Sursa se afla pe mainboard..se poate schimba? la ce parametri trebuie sa fiu atent?

    Multumesc

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Oradea
    Posts
    315
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai daca e o problema cunoscuta de ei inseamna ca tot ei ar trebui sa o remedieze nu?e ca in cazul producatorilor de autovehicule care cheama in service masinile pentru remedierea anumitor defecte de fabricatie.

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    940
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by raoull1983 View Post
    Pai daca e o problema cunoscuta de ei inseamna ca tot ei ar trebui sa o remedieze nu?e ca in cazul producatorilor de autovehicule care cheama in service masinile pentru remedierea anumitor defecte de fabricatie.

    Salut,

    Nu mai e garantie..si e si in Elvetia..ma costa cat nu face doar transportul.

    Astept pareri.

    Multumesc

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    L'amerique du nord
    Posts
    1,028
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by robi22 View Post
    Salut,

    Revin cu o intrebare..
    Am luat legatura cu producatorul si mi-a spus ca sursa de curent ar fi defecta si nu duce curent la Display(problema cunoscuta de ei)

    Sursa se afla pe mainboard..se poate schimba? la ce parametri trebuie sa fiu atent?

    Multumesc
    Greu de spus fara sa studiezi schema aparatului sau a placii de baza. Daca ei spun ca sursa e dusa ai putea sa incepi cu condensatorii de filtrare, deobicei
    se pun condesatori mai slabi electrolitici in loc de condensatori cu tantal care in timp degradeaza etajul de alimentare din cauza fenomenului de hysterezis
    Apoi daca sint cumva IC tip sursa sa masori output la pini si sa compari cu datasheet de pe siteul producatorilor. Asa poti sa gasesti unde acele valori sint sub valorile indicate
    si in consecinta sa incerci inlocuirea componentelor. Dar este o incercare care nu garanteaza ca aparatul va mai functiona vreodata

  10. #10
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    99% condensatorii electrolitici terminati.Cauta un electronist si schimba-i.



  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    940
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc mult

    Asta ar fi reciverul..este si o poza cu interiorul...

    http://linux-tv.com/receiver/iqon-ios-100-hd/

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    521
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am un receptor HD, YU-MA-TU, high-definition,cu usb si placa ethernet. As vrea sa stiu unde gasesc soft pentru el si daca se preteaza la share ( eventual client, il folosesc temporar).
    Multumesc

  13. #13
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Victor64 View Post
    Am un receptor HD, YU-MA-TU, high-definition,cu usb si placa ethernet. As vrea sa stiu unde gasesc soft pentru el si daca se preteaza la share ( eventual client, il folosesc temporar).
    Multumesc
    Daca e model Ali hd ca merge fara probleme ca si client .
    Parca pe ,,sat planet" sunt softuript yumatu ali hd ca

  14. #14
    Lenes din nastere Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Pe langa Oltet la vale
    Posts
    413
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Victor64 View Post
    Am un receptor HD, YU-MA-TU, high-definition,cu usb si placa ethernet. As vrea sa stiu unde gasesc soft pentru el si daca se preteaza la share ( eventual client, il folosesc temporar).
    Multumesc
    Vezi la receptor la informatii despre acesta ca nu cumva sa i-i introduci alt soft.Spune concret ce model este.E o cifra (ex.06030500),care corespunde pentru ALI 3602 .In principiu da,se preteaza si la asemenea activitati.

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    521
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc pentru sfaturi....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top