Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default Receptor cu iesire NTSC la digi

    Hello,

    Am luat un TV din state LG 42LH9000-ZA si merge impecabil pe hdmi cu un laptop, m-am gandit ca daca il leg la receptorul meu DIGI-C HD prin cablu hdmi o sa mearga direct, dar primesc o eroare "Invalid Format" ma gandesc ca e o problema de PAL/NTSC. Acum intrebarea mea este cum pot sa ma bucur de TV prin cablu de la rds?

    1. Exista un receptor Digi care sa aibe iesire NTSC? Nu ma intereseaza sa fie hd.
    2. Sa cumpar un convertor NTSC/PAL si sa il pun pe iesirea de la decodor?
    3. Sa iau un Tuner care stie si PAL si iesire NTSC?

    Multumiri!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2014
    Location
    undeva pe pamant
    Posts
    162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    intra in meniu la receptorul de digi si seteaza rezolutuia pe 720p . tot acolo gasesti si formatul Pal sau NTSC si iti va merge. televizorul tau este compatibil cu receptorul de digi HD sau se poate spune si invers Succes si sarbatori fericite !

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niscu View Post
    intra in meniu la receptorul de digi si seteaza rezolutuia pe 720p si iti va merge. Succes si sarbatori fericite !
    nu gasesc rezolutie nicaieri in meniu. Se poate sa nu aiba receptorul meu?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2014
    Location
    undeva pe pamant
    Posts
    162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da-mi un nr de tel in privat

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Aqualife View Post
    nu gasesc rezolutie nicaieri in meniu. Se poate sa nu aiba receptorul meu?
    Sau se poate sa fie de la frecventa?

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    L'amerique du nord
    Posts
    1,028
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa cum ai intuit, televizorul probabil ca supporta "numai" 720p sau 1080p la 60Hz.
    Pe cand in Europa receptoarele HD merg la 50Hz si asta probabil se poate "fixa" numai din softul receptorului.
    Incearca un receptor enigma2 si vei putea sa te joci cu aceste setari si pe cablu HDMI.
    Daca receptorul digi nu permite aceste setari, un upgrade la receptor este binevenit si astfel televizorul
    se poate folosi in mod HD.Parerea mea este ca nu merita sa investesti intr-un convertor.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pop_eye View Post
    Dupa cum ai intuit, televizorul probabil ca supporta "numai" 720p sau 1080p la 60Hz.
    Pe cand in Europa receptoarele HD merg la 50Hz si asta probabil se poate "fixa" numai din softul receptorului.
    Incearca un receptor enigma2 si vei putea sa te joci cu aceste setari si pe cablu HDMI.
    Daca receptorul digi nu permite aceste setari, un upgrade la receptor este binevenit si astfel televizorul
    se poate folosi in mod HD.Parerea mea este ca nu merita sa investesti intr-un convertor.
    Multumesc de raspuns. Am incercat cu un laptop si mergea perfect. Laptopul stie si 60 si 50hz?

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    L'amerique du nord
    Posts
    1,028
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Aqualife View Post
    Multumesc de raspuns. Am incercat cu un laptop si mergea perfect. Laptopul stie si 60 si 50hz?
    Depinde de drivere, dar in general la placile video se permit setari care acopera intreaga gama de posibilitati.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pop_eye View Post
    Depinde de drivere, dar in general la placile video se permit setari care acopera intreaga gama de posibilitati.
    Ok, atunci o sa raman pe receiverul SD si imi iau un convertor PAL/NTSC si ar trebui sa fie suficient. Nu am nevoie de hd.
    Aveti idee unde gasesc in tara un convertor de genul asta bun?

    Sau daca exista un receptor digi care sa stie 60hz ... ?

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Aqualife View Post
    Ok, atunci o sa raman pe receiverul SD si imi iau un convertor PAL/NTSC si ar trebui sa fie suficient. Nu am nevoie de hd.
    Aveti idee unde gasesc in tara un convertor de genul asta bun?

    Sau daca exista un receptor digi care sa stie 60hz ... ?
    Cu care din urmatoarele 3 credeti ca as avea mai multe sanse de reusita? (legat la un receptor sd digi)

    1. AV2HDMI
    http://eud.dx.com/pr...16#.VoJuYvl97q4
    2. AV HDMI converter
    http://eud.dx.com/pr...23#.VoJubPl97q4
    3. PAL/NTSC converter
    http://www.dx.com/p/...05#.VoJtn_l97q4

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Televizorul nu stie DVB-C ? Sa scanezi direct cablul ? Iar daca ai nevoie de digital, inchiriaza un CAM de la rds si imperecheaza cartela cu CAM-ul, iar receptorul poti sa-l inapoiezi la rds.


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt în scop experimental şi educaţional !

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In cazul in care mai intereseaza pe cineva:

    Decodorul HD DCD 4304 iRR are o setare din meniul lui la AV settings de modificare din 50Hz in 60Hz pe HDMI din PAL in NTSC.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top