Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default Semnal slab la Digi Satelit

    Salut..mi-am improvizat sa zic asa un mic set de receptie format din receptor amiko impuls sat si antena de 80cm cu lnb inverto
    nu sunt specialist in domeniu..dar mi-am reglat singur antena in jdemii de pozitii plecand de la 30W unde obtineam semnal 85% calitate
    pe cei mai puternici transponderi pana la Hot Bird...insa de cand m-am decis sa ma mut pe 1W am numai probleme in sensul ca Focus Sat
    si canalele HD inclusiv pachetul Discovery merg foarte bine cu 50-60 % calitate semnal iar transponderele digi pauza receptionez doar 1-2 foarte bine restu
    am la calitate 18-21% atunci cand antena e reglata pe maxim de semnal..recent am schimbat actualul Inverto Red Extend de 0,3 dbi cu un monobloc de 3gr tot de la inverto 0,2 dbi cu THOR in focar principal..pozitia 2...si AMOS 4W in secundar..merg ambele excelent pe focar secundar imi intra chiar si Eutelsat 5W,, iar pe THOR imi intra toate frecventele de digi pe unele gen unde este UTV si Speranta TV FTA am semnal acceptabil de 37-44% restu 18-21% am facut tot felul de tweakuri la lnb in speranta sa mai urc putin semnalul dar nu reusesc.. e antena prea mica ptr Digi? ori gresesc eu la un detaliu..din cate stiu antenele alea DTH de Digi au tot 80cm..sau 90cm?

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buna seara,
    In primul rand ar trebui sa ne spui in ce zona,geografic vorbind,se afla antena.Apoi ar trebui sa vezi ce semnal poti obtine regland foarte fin skew-ul lnb-ului single .Pentru canalele hd de la digi asta e f important.ar mai trebui sa verifici cablul ,mufele si poate imaginea de pe Amiko.Dupa asta numai o antena mai mare poate fi solutia definitiva.

    Succes la verificari.

  3. #3
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    depinde si cum indica de corect Amiko calitatea semnalului dar 50 - 60 % mi se pare putin pentru focus , atit ar trebui sa ai la digi iar focus inspre 80 - 90

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by raks67 View Post
    depinde si cum indica de corect Amiko calitatea semnalului dar 50 - 60 % mi se pare putin pentru focus , atit ar trebui sa ai la digi iar focus inspre 80 - 90
    Da depinde...dar asta nu face neaparat diferenta..hai sa-ti dau un exemplu de exemplu pe Romania TV care este FTA pe amiko am 58-60% calitate
    pe un skybox f5s imi arata 73%..pe Speranta TV FTA de la digi am 53% iar pe amiko 43% tot timpul cu vreo 10 procente in plus...dar alea slabe de digi pe orice receptor as pune ne le vede sau macroblocheaza.

  5. #5
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MunteanuRO View Post
    dar alea slabe de digi pe orice receptor as pune ne le vede sau macroblocheaza.
    vezi la instalatia de antena: LNB, Mufe, Cablu, reglaj fin

  6. #6
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    receiverul de la gigi arata semnal 99% pentru ca au minarit softul. un receiver nu e aparat de masura. cauta pe cineva cu un aparat de masura pentru a regla corect antena si verifica instalatia.
    daca vrei varianta low cost, televizor si receiver linga antena. in prima faza , fara a slabi suruburile impingi de antena stinga/dreapta apoi jos/sus si stai cu ochii pe signal. unele receivere au viteza de reactie mai mica, dupa fiecare miscare astepti citeva secunde si observi ce se intimpla. cind ai inteles in ce directie trebuie modificata pozitia slabesti putin suruburile si faci corectia. cin stringi suruburile stat cu ochii pe signal sa nu fuga antena in directia gresita.
    pozitia lnb-ului stind in spatele antenei trebuie sa fie la ora 5( ma refer la mufa ).
    capisci ?

  7. #7
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MunteanuRO
    ...iar pe THOR imi intra toate frecventele de digi pe unele gen unde este UTV si Speranta TV FTA am semnal acceptabil de 37-44% restu 18-21% am facut tot felul de tweakuri la lnb in speranta sa mai urc putin semnalul dar nu reusesc.. e antena prea mica ptr Digi? ori gresesc eu la un detaliu..din cate stiu antenele alea DTH de Digi au tot 80cm..sau 90cm?
    "Antenele alea de Digi" au fost gindite a fi de DTH,dar partea proasta e ca semnalul de la Digi TV nu-i de DTH!.
    Dar despre receptia acestui semnal s-a scris mult,chiar pe acest forum,de-a lungul anilor,atit pro,cit si si contra(vezi arhiva).In primii ani,dupa lansarea lui Digi TV,in decembrie 2004,eram printre cei care am sustinut ca e suficienta o farfurie de 70/80 pentru receptia lui.Atunci si inca un an si ceva,cind Digi TV transmitea numai pentru consumatorul roman de pe citiva transponderi inchiriati(patru la numar),toate pe polaritatea orizontala,n-au fost probleme de receptie cu acele antene,si in unele cazuri chiar si mai mici.Din pacate,situatia s-a schimbat in rau odata cu folosirea polaritatii verticale de pe aceasi transponderi(cu pol Orizontala)pentru consumatorii externi,adica pentru cei din tarile central-europeane(Ungaria,etc) si inchirierea altora de pe Intelsat 10-02.Daca inainte,dupa lansarea lui Digi TV,aveam,sa zicem,pe 12644 H semnal calitate in jur de 75/80 %,deci un semnal stabil si pe vreme rea,odata cu utilizarea si a polaritatii verticale,semnalul a scazut semnificativ,in jur de 65/70 %.Cine a avut rabdarea sa urmareasca cum crestea si scadea semnalul pe acelasi transponder in interval de citeva ore,sau zi/noapte,pe ambele polaritati,O/V,si-a putut da seama in ce incurcatura a intrat Digi TV odata ce s-a extins atit ca numar de transponderi folositi,dar in special a zonei de receptie.Atunci s-a putut constata,cine a vrut sa vada,ca focarul principal de pe Intelsat nu acopera Romania!.
    Digi TV a pornit ieftin cind a inchiriat sloturile de la Intelsat,dar cu si primele receptoare Huydai pe care le-a cumparat pentru abonati.Succesul lui s-a datorat atunci fiindca era primul operator roman care avea o oferta bogata de programe TV la un pret accesibil.Mai tirziu a dorit sa mai corecteze din greselile de inceput dar,din pacate,in privinta semnalului de pe Intelsat n-a mai putut face nimic.Acum ca sint mai multi operatori romani care au acelasi public tinta de la noi,care intre timp a devenit mai pretentios,Digi TV este obligat sa investeasca in calitatea tehnica a transmisiilor,dar si in cea a continutului.
    Nu e cazul sa reiau argumentele pe care le-am adus in ultimii ani,de asta data,contra,ca semnalul de la Digi TV nu este de DTH.E suficient sa te uiti pe harta de acoperire a satelitului pe zona noastra,Romania,sa vezi ca focarul central e mai la vest de tara noastra,pe Ungaria,Austria,Italia si altele.Din pacate cel mai bun test pe care-l fac abonatii lui Digi Tv,fie ca vor sau nu,e atunci cind ploua.Pe multe antene,unele si de 90 cm,semnalul de pe Intelsat de la 1.0W e la limita,in multe cazuri nici nu e receptionabil.Si nu vorbesc numai de cazul antenelor instalate de mintuiala,ci si de cele corect reglate.Si mai este un amanunt,nu lipsit de importanta,care dupa mine explica de ce Digi TV a facut tirgul(ieftin) pentru semnal cu Intelsat:nici un operator european nu foloseste un satelit Intelsat pentru transmisia pachetelor tv pentru obonatii lui.Numai operatorul roman face exceptie.Intelsat-urile sint folositi in Europa pentru transmisia in banda C,iar in banda Ku mai mult pentru feeduri.Cum e cazul si acestui Intelsat 10-02 de la 1.0W.
    Sint convins ca operatorul nostru cunoaste problema aceasta pe care o au abonatii,multi,putini,n-am de unde stii,si nu cred ca o mai pot corecta atita vreme cit inca sint sub contract cu Intelsat pentru sloturile inchiriate.Ramine speranta,pe care si-o pun majoritatea abonatilor care au probleme de semnal,ca Digi TV sa treaca pe Thor-uri,cu acoperire foarte buna pe zona noastra,cu adevarat de DTH.
    Deci,daca sursa de semnal este slaba,numai o antena mare poate compesa o miscare gresita de strategie a operatorului noastru.Sa nu ne imbatam cu apa rece,tweak-urile la lnb-uri sau "imbunatatiri" tehnice pentru un semnal mai bun nu pot indrepta tot timpul un rau gindit/facut inca de la inceput.

    satelescu

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate in ceasul al 12-lea.., se desteapta si Digi si fac simulcrypt cu focus pt canalele comune, cum au la cateva de altfel..

    culmea prostiei, sa fii pe acelasi satelit si sa nu profiiti de semnalul mai puternic de la alt operator..
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    87.5 - 108
    Posts
    2,404
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @munteanu, la tine problema e vizibilitatea, nu antena. Gresesc sau ne-am mai intalnit si pe un alt forum?
    5W-4W-3,1E-5E-9E-10E-13E-16E-19.2E-39E-42E-45E-46E-52E

    Digi Cablu/Digi Satelit Extra complet/Tivusat/UPC Optim HD
    ATX-91 + LNA177
    Yagi 3elemente vertical + dipol deschis orizontal @10m 87.5-108.0 FM
    My Youtube channel

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top