Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14

Thread: freesat oscam

  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy/Cluj
    Posts
    440
    Posts Thanks / Likes

    Post freesat oscam

    Buna seara

    Pana mai ceva timp in urma vedeam freesat cu oscam, Azi am incercat si nu mai merge.Credeam ca este pt ca nu am folosit de mult timp asa ca am pus in Cam Viacces si surprisa a plecat imediat.Intrebarea mea de ce nu merge cu oscam ce mergea inainte?
    In oscam server pt citire am asa
    [reader]
    label = TvrFreesat
    protocol = internal
    device = /dev/sci1
    caid = 0500
    detect = cd
    mhz = 357
    ident = 0500:025900,000000
    group = 1
    auprovid = 025900
    Unde este gresiala?Sau au schimbat ceva si nu am fost pe faza.
    Ms la totti pt raspuns
    Ilusion.Clarke-Tech 2100/2500/3100/5100,Ilusion,Vantage,AbIpBox,Unixbox,Doulabs importator ,cas3 ,etc....

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    531
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce spune oscam.log ? Nu cumva doreste oscam sa deschida dintr-un card 0b02/Conax ? Te poti juca in dvbapi:

    I: 0b02:000000:0001 1
    I: 0b02:000000:0002 1
    I: 0b02:000000:000f 1
    I: 0b02:000000:0005 1
    I: 0b02:000000:0007 1
    I: 0b02:000000:0008 1
    I: 0b02:000000:0003 1
    I: 0b02:000000:0004 1
    I: 0b02:000000:0006 1
    I: 0b02:000000:3644 1


    P: 0500:025900:0001 1
    P: 0500:025900:0002 1
    P: 0500:025900:000f 1
    P: 0500:025900:0005 1
    P: 0500:025900:0007 1
    P: 0500:025900:0008 1
    P: 0500:025900:0003 1
    P: 0500:025900:0004 1
    P: 0500:025900:0006 1
    P: 0500:025900:3644 1

    P: 0b02:000000 ##Focus sa pui mai jos in lista

    Bafta

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Romanik-SatLand
    Posts
    277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca asta:
    [reader]
    label = Freesat
    description = freesat
    protocol = internal
    device = /dev/sci0
    services = tvr_hd
    caid = 0500
    detect = cd
    mhz = 500
    cardmhz = 318
    ident = 0500:FFF720,025900,025910
    group = 1
    emmcache = 1,3,2
    lb_weight = 300

    bafta


  4. #4
    MICROCHIP Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cardu e activ ?
    ....Nu e orfan cel fara tata si fara mama, ci cel fara invatatura......

    Possiamo perdonare un bambino che ha paura del buio.
    La vera tragedia della vita č quando gli uomini hanno paura della luce.


  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am setarile astea si merge fara probleme cu update cu tot

    [reader]
    label = FreeSAT
    protocol = internal
    device = /dev/sci1
    services = tvrfreesat
    lb_whitelist_services = tvrfreesat
    caid = 0500
    ecmwhitelist = 2F,6B,64,61
    detect = cd
    mhz = 450
    cardmhz = 2700
    group = 2
    emmcache = 1,3,2,0
    lb_weight = 1000
    cccreshare = 1
    auprovid = 025900
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy/Cluj
    Posts
    440
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buna si multumesc pt raspunsuri
    Am incercat toate variantele voastre dar nimic. Mentionez faftul ca am oscam cu cititor pt focus si freesat si cccam .
    Focus merge nu am probleme ---problemele sunt la freesat ca nu mai reusesc cu oscam sa deschid de ceva timp.Acum nu inteleg daca configuratiile ce a-ti pus sunt bune si am o greseala cind trimit catre N cccam.
    Configuratia pt oscam user este asa:
    [account]
    user = tvr
    pwd = tvr
    group = 1
    hostname = 127.0.0.1
    au = 1
    caid = 0500
    ident = 0500:000000
    Ilusion.Clarke-Tech 2100/2500/3100/5100,Ilusion,Vantage,AbIpBox,Unixbox,Doulabs importator ,cas3 ,etc....

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    531
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa cum am scris mai sus, ce zice oscam in log, cand esti pe un canal freesat ? Sau cand muti de pe Focus pe Freesat, ce ati scrie in log ?
    Ident este deja fals, daca te uiti ce scriu colegii mai sus la ident in oscam.server.

    Bafta

  8. #8
    master of master Teacher
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Terra
    Posts
    106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumim Armandino cu mici adaptari locale functioneaza din prima . Pina acum nu am putut urmari canalele de la Antena Group , in rest Freesat functiona. Timpul de raspuns este acum de 85ms .

    [reader]
    label = FREESAT2
    protocol = smargo
    device = /dev/ttyUSB0
    autospeed = 0
    caid = 0500
    ecmwhitelist = 2F,6B,64,61
    detect = cd
    mhz = 450
    cardmhz = 2700
    group = 2
    emmcache = 1,3,2,0
    lb_weight = 1000
    cccreshare = 1
    auprovid = 025900
    40W--115E

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy/Cluj
    Posts
    440
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am pus doar oscam simplu si surpriza ca merge ok. Problema e de ce nu-mi deschide cu N in cccam.
    Aici va pun exact cum am in oscam atat server cat si user. Folosesc 2 card unul de focus si unul de freesat.
    Oscam server:
    [reader]
    label = focus
    protocol = internal
    device = /dev/sci0
    #cardmhz = 357
    caid = 0b02
    detect = cd
    ident = 0b02:000000
    group = 1

    [reader]
    label = TvrFreesat
    protocol = internal
    device = /dev/sci1
    caid = 0500
    detect = cd
    mhz = 357
    ident = 0500:025900,000000
    group = 1
    auprovid = 025900

    Oscam user:

    [account]
    user = focus
    pwd = focus
    group = 1
    hostname = 127.0.0.1
    monlevel = 4
    au = 1
    caid = 0B02
    ident = 0B02:000000

    [account]
    user = tvr
    pwd = tvr
    group = 1
    hostname = 127.0.0.1
    au = 1
    caid = 0500
    ident = 0500:000000

    Iar in cccam am asa:

    N: 127.0.0.1 16000 focus focus 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 256
    N: 127.0.0.1 17000 tvr tvr 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 256

    Oscam conf.

    [global]
    logfile = /tmp/oscam.log
    logduplicatelines = 1
    maxlogsize = 500
    preferlocalcards = 1
    saveinithistory = 1
    lb_mode = 1
    lb_nbest_readers = 2
    ecmfmt = c:d:s:l
    ecmwhitelist = 0500:2F,61
    class = 0a,1e

    [dvbapi]
    enabled = 1
    au = 1
    pmt_mode = 4
    user = dvbapi
    boxtype = dreambox

    [webif]
    httpport = 8888
    httpuser = root
    httppwd = rob
    httprefresh = 10
    httpallowed = 127.0.0.1,192.168.0.0-192.168.255.255

    [newcamd]
    key = 0102030405060708091011121314
    port = [email protected]:000000;[email protected]:025900

    Cu configurarea asta pana acum vreo luna mergea totul ok.Acum merge doar focus si freescat nu.Unde e
    este greseala va rog sa ma ajutati.
    Cu oscam simplu cu configuratia asta merge .

    [reader]
    label = TvrFreesat
    protocol = internal
    device = /dev/sci0
    caid = 0500
    detect = cd
    mhz = 357
    ident = 0500:025900,000000
    group = 1
    auprovid = 025900
    Ilusion.Clarke-Tech 2100/2500/3100/5100,Ilusion,Vantage,AbIpBox,Unixbox,Doulabs importator ,cas3 ,etc....

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    192
    Posts Thanks / Likes

    Default

    problema e la group-uri foloseste cate un grup pentru fiecare card apoi cate un user pentru fiecare card si grupul lui.
    in oscam.conf nu au ce cauta
    ecmfmt = c:d:s:l
    ecmwhitelist = 0500:2F,61
    class = 0a,1e

    astea se adauga la readerul TVRFREESAT.
    Userul dvbapi trebuie sa fie diferit de celalalte pentru linii si sa ai au
    la oscam.dvbapi
    addauga asta
    M: 0500:000000:000F 0500:025900
    M: 0500:000000:0001 0500:025900
    M: 0500:000000:0002 0500:025900
    M: 0500:000000:0003 0500:025900
    M: 0500:000000:0004 0500:025900
    M: 0500:000000:0005 0500:025900
    M: 0500:000000:0006 0500:025900
    M: 0500:000000:0007 0500:025900
    M: 0500:000000:0008 0500:025900
    M: 0500:000000:000f 0500:025900
    M: 0500:000000:000a 0500:025900
    P:0B02 1
    P:0500 1

    Am adaugat si oscam.service pentru ambele aduse la zi

    [Focussat]
    caid=0B02
    provid=000000
    srvid=778a,76c4,0d48,0b60,7735,7857,778c,77f0,77fc ,427a,0ee7,1b69,106b,76cc,76c1,78c5,79eb,772a,7603 ,778e,2afb,2b08,2afc,2afe,2afd,2afa,2b07,7789,2b0f ,772d,78c3,7738,0bbc,77f6,7852,7795,7794,78b9,773a ,77f5,78c2,7734,772c,79e3,01f8,03f1,01f7,7664,7731 ,0415,7597,759a,791a,7922,75fe,07db,79e9,79e4,79e6 ,785c,78b7,1006,785b,7791,77f2,7800,77fa,77ff,77ef ,0d7a,785f,76ca,2b0e,03ef,7853,7862,7919,78c4,7608 ,760a,7725,7660,7604,0dc0,7667,78b5,07df,77fe,07e0 ,0bb9,77ed,785a,772e,76c9,7736,78c0,75fb,760d,765d ,766e,0d70,75f9,760b,760c,7609,772b,03f4,76cb,7663 ,76cf,76c5,03ee,765f,1771,03f2,2b0d,7595,77f1,0d98 ,75fa,791d,07e1,7797,7730,7790,785e,106e,106a,7855 ,2b00,03fd,766f,7662,03f3,77ee,77fd,78c1,76d0,0d84 ,0dde,7733,778d,0fc8,778f,7726,77f4,791e,0da2,03f5 ,7851,7863,7607,76cd,7665,7605,0bc0,0bbd,01fd,01fa ,03f0,01fc,79f0,01ff,79ef,778b,7854,77f7,1c46,12c5 ,03fc,78bc,0db6,07e2,0de8,03ea,03ed,03eb,01f9,7920 ,7596,791b,75fc,791c,2b11,7668,01f5,03e9,7669,766a ,759d,76c6,79e7,78bd,766b,766c,78be,0ffa,79ea,0414 ,0419,76c7,7732,0416,79ed,79f2,79ec,79f1,7601,7728 ,2b04,2b12,2b13,77f9,03ff,79ee,77f8,7666,766d,76ce ,7598,765e,7727,75fd,7606,7729,7739,78bf,0bba,7860 ,785d,7798,791f,78bb,75a1,0d34,0bc2,0bc1,78b6,0029 ,0bbb,7737,7858,0424,1c21,0d8e,7602,79e8,7600,759e ,75ff,07e4,759b,7661,75a0,03ec,76c2,76c3,7792,2b03 ,2b01,0066,77f3,01fb,01fe,79e2,77fb,78b8,7856,01f6 ,2b10,7793


    [TvrFreesat]
    caid=0500
    provid=FFF720,025900,025910,000000
    srvid=0007,0004,0002,0003,0001,0008,0005,000a,0006 ,000f
    Fiecare card cu servid-urile lui astea se bifeaza la reader si se neaga celalalte , precum si bifarea LB_Whitelist_Services(asta pentru a nu bloca balancerul cererea catre un program)
    Sper sa-ti fie de ajutor

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    CCcam nu recunoaste id-ul 025900 folosit de tvr/freesat, asa ca te poti chinui cat vrei cu linii N,L sau de oricare alt fel ca nu iti va deschide vreodata freesat/tvr cu cccam.
    A doua chestie e legata de dvb-api si anume daca folosesti oscam cu dvb-api activ si pe langa el mai pornesti si cccam cu dvb-api activ totul se va da peste cap si nu iti va mai merge nimic cum trebuie.
    In concluzie ori folosesti simplu oscam atat pentru citirea cardurilor si decodarea directa a canalelor, ori folosesti combinatia oscam/cccam in care oscam e doar cardserver si cccam e dvb-api (dar aceasta varianta nu e buna pentru freesat/tvr).

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    subscriu la ce a zis ovidiu. am acelasi setup ca ala tau ... focus si freeesat pe vu+ uno,
    la mine oscam e decoder si server restrans pt cativa useri 100% trusted.

    nu merge freesat via cccam, cu 256-le tau cu tot,, in cel mai rau caz o sa ii deschida lu vreunu cu oscam simplu.
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy/Cluj
    Posts
    440
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ms de raspunsuri ...intrebarea mea e de ce acum 2 luni mergea si acum nu cu ce setari am postat mai sus?
    Asta nu inteleg?
    Ps ;armandino si eu am VuUno cu oscam/cccam
    Ilusion.Clarke-Tech 2100/2500/3100/5100,Ilusion,Vantage,AbIpBox,Unixbox,Doulabs importator ,cas3 ,etc....

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    531
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @stelrob

    Probabil s-a activat/dezactivat ceva la freesat, ce nu a fost, cum ar fi Ident=000000. Cel putin la mine, cardul nu ami arata deloc acest "000000". Sau de cand au aparut cardurile freesat/conax, oscam ia mai repede din conax, cine stie. Ai schimbat ceva la oscam ? Oscam > Cccam > Oscam, deschide, daca sunt clienti pe oscam.
    Aceeasi chestie am avut-o si eu in August. Dupa un dvbapi scris mai detaliat, a functionat din nou.

    La canalele freesat scrie asa la CAID + PROVID :
    2015/12/21 13:18:37 1D574A76 c (dvbapi) Demuxer 0 ecmpid 0 CAID: 0500 ECM_PID: 03FE PROVID: 051300
    2015/12/21 13:18:37 1D574A76 c (dvbapi) Demuxer 0 ecmpid 1 CAID: 0500 ECM_PID: 0500 PROVID: 000000
    2015/12/21 13:18:37 1D574A76 c (dvbapi) Demuxer 0 ecmpid 2 CAID: 0B02 ECM_PID: 0B02 PROVID: 000000

    2015/12/21 13:48:49 1D574A76 c (ecm) local ([email protected]/08E2/0005/2F:35AE653668057A2709B4A81404636570): found (75 ms) by camd35c (P/1/2/5) - Pro TV

    Aici ar mai fi de remarcat ca in oscam log scrie Provid: 000000, dar la cardul meu arata doar 025900,025910,FFF720. Oare sunt carduri care au si PROVID: 000000 active ? Sau oscam arata ceva ce nu e 100% OK ?

    La canalele freesat care vin de la Antene... :
    2015/12/21 13:20:55 1D574A76 c (dvbapi) Demuxer 0 ecmpid 0 CAID: 0B00 ECM_PID: 0066 PROVID: 000000
    2015/12/21 13:20:55 1D574A76 c (dvbapi) Demuxer 0 ecmpid 1 CAID: 0500 ECM_PID: 0086 PROVID: 000000
    2015/12/21 13:20:55 1D574A76 c (dvbapi) Demuxer 0 ecmpid 2 CAID: 0B02 ECM_PID: 0090 PROVID: 000000

    Asta doar ca info, ca am impresia ca se face o greseala cu acest CAID = 0b02, care dupa cum se stie, este si la Focussat activ.

    Numai bine

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top