Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Master
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    fi-pi-li
    Posts
    71
    Posts Thanks / Likes

    Default solutia cea mai simpla

    salut , se da o camera de zi , cu decoder digi + dm500hd , cu terasa aferenta unde este si antena multifeed. pe partea opusa a apartamentului este bucataria , unde am un lcd non smart ...intrebarea este ,care ar fi cea mai simpla-ieftina-rapida metoda de a vedea canalele romanesti la acest tv? de tras cablu dintr-o parte in alta , iese din discutie...as fi facut-o daca se putea , luand al doilea decoder digi. multumesc

  2. #2
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa te abonezi la un provider de cablu din zona unde locuiesti
    Altfel ce faci :
    - Te duci in camera de zi unde ai receivere sa comanzi/schimbi prg. tv pe care vrei sa le vezi pe tv-ul din bucatarie ?
    Ideea cu al doilea receptor de la digi era ceea mai ''ieftina'' si ''dedicata'' pt. tv-ul din bucatarie , asa insa.....
    Sau poti pastra unul dintre receptoare in camera de zi si celalalt in bucatarie conectat la tv-ul in cauza
    Ai doar un singur cablu de tras de la iesirea '' lnb loop'' a unuia dintre receptoarele detinute la intrarea ''lnb in'' a receptorului din bucatarie/cel de al doilea receptor detinut

  3. #3
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    chiar daca nu este solutia cea mai ieftina, s-ar putea sa fie o solutie un Emitator/Receptor de semnale Video/Audio care sa-ti transmita semnalul Video/Audio de la receptor la televizorul din cealalta camera (daca distanta sau materialele din care sunt construiti peretii o permit) fara a mai avea nevoie de vre-un cablu de tras. evident ca urmaresti la TV programul pe care este pus decodorul din camera alaturata sau opusa cum ai scris. schimbarea canalelor se poate face si din camera unde-i TVul cu pricina.

  4. #4
    Junior Member Master
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    fi-pi-li
    Posts
    71
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumesc...am uitat un mic amanunt: sunt in afara tarii . repet , toata instalatia antena+decodere se afla intr-o parte a apartamentului( in jur de 150 mp) , iar tv din bucatarie se afla pe partea opusa, trecerea unui cablu sau mai multe dint-o parte in alta a apartamentului este exclusa, chestii de estetica ,pereti cu tapet , instalatii vechi, samd...acum ceva timp luasem un AVsender(sau cum s-o numi) dar se vedea f.rau

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,273
    Posts Thanks / Likes

  6. #6
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    iti dau dreptate daca Video senderul era de generatie veche si eu am folosit unul acu vo 10 ani si nu am fost multumit dar am vazut la cineva un Philips de generatie noua, tocmai pt a vedea pe alt Tv Digi din sufragerie si era cu totul diferit ca sa nu spun ca era f bun si performant.
    sistemul de transmisie este diferit de cel vechi acum se face prin CPL adica direct prin firele de curent electric.

  7. #7
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sistemul de transmisie este diferit de cel vechi acum se face prin CPL adica direct prin firele de curent electric - Daca tot l-ai vazut la cineva , nu poti sa ne spui si noua modelul exact de av sender de la Philips
    Mai ales ca scrii ca transmisia se face prin ''instalatia electrica'' , in acest av sender se intra cu semnal audio/video complex si el la iesirea lui tot semnal audio/video complex scoate ?
    Daca scoate doar semnal audio/video complex atunci nu prea ai cum sa comuti prg. tv din tv ( aici tv-ul din bucatarie ) ci doar asa cum am scris si eu , doar din camera de zi acolo unde se afla cele doua receptoare mentionate
    Ca sa poti comuta prg. tv din tv-ul de la bucatarie obligatoriu av sender-ul ar trebui sa aibă si un modulator care sa scoata semnal rf pt. antena
    Si inca un modulator de banda larga ca sa poata converti toate frecventele folosite de cele doua receptoare

  8. #8
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cand am sa merg la el am sa ma uit ce tip este, dar pana atunci uita-te la ASTA , sau pe youtube AICI ca este aceiasi chestie si ai sa intelegi mai bine sistemul

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top