Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24

Thread: Router FritzBox

  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Question Router FritzBox

    Salut,
    Am primit un router FritzBox din Germania, ADSL. Intentionez s il folosesc pe ADSL de la Romtelecom.
    Problema e urmatoarea : Din priza imi pleaca mufa RJ11 iar intrarea in router este RJ45. Am incercat tot felul de combinatii intre fire , normal cele 2 fire din mufa RJ11 trebuie sa ajunga pe pinii 4 si 5 din RJ45. NU merge nicicum, routerul nu vede semnalul ADSL. Am cautat pe net adaptoare RJ11 la RJ45 dar fara succes aici in Romania.
    S-a lovit cineva de aceasta problema?
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  2. #2
    Wind of change Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Pretutindeni si nicaieri
    Posts
    1,477
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce model de FritzBox ai primit ?
    ...Traieste viata asa cum este, pt ca ti s-a dat fara sa o fi cerut, si ti se va lua fara sa fii intrebat...

  3. #3
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poate t ajuta asta sa-ti faci un cablu:

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    FRITZ!Box Fon WLAN 7390

    Eu am doar 2 fire pe RJ11, pinii 3 si 4 pe care le-am dus , ca si in schema ta , pe pinii 4 si 5 de la rj45
    In Germania a functionat dintr-o priza Telekom cu iesire RJ45 doar cu 2 fire plecare , pinii 4 si 5 si intrare tot pe pinii 4 si 5 in router
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  5. #5
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    normal este bine cum ai legat daca ai doar 2 fire si sa stii ca defapt o fise tata RJ11 se poate baga direct intr-o mufa mama RJ 45 la locul unde trebuie pt contacte

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by antenutze View Post
    normal este bine cum ai legat daca ai doar 2 fire si sa stii ca defapt o fise tata RJ11 se poate baga direct intr-o mufa mama RJ 45 la locul unde trebuie pt contacte
    Normal da, sunt bune legaturile dar nu vede semnalul...Imi palpaie LED ul de ADSL si atat...dupa ce configurez setarile de la ADSL si salvez imi spune sa verific cablul.
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  7. #7
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu cumva folosesti si linia tel fixa pe acel cablu rj11 (poate inainte de a ajunge-n router sau vo deviatie cumva) ca atunci iti trebuie un spliter sau filtru inainte sa trimiti semnalul la router

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by antenutze View Post
    nu cumva folosesti si linia tel fixa pe acel cablu rj11 (poate inainte de a ajunge-n router sau vo deviatie cumva) ca atunci iti trebuie un spliter sau filtru inainte sa trimiti semnalul la router
    Nu , am spliter , iesirea de tel nu o folosesc iar cea de adsl e functionala de 8 ani pe alt router
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,590
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai incercat sa il pui in bridge?si sa vezi starea led?si dupa el un router clasic cu pppoe
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

  10. #10
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca sa dai un reset total la router sa nu tina cumva in memorie vo configuratie anterioara, vezi ca trebuie sa aiba v-un buton mic pe undeva pe care apesi cu o scobitoare cateva secunde cu ruterul alimentat la curent dupa care stingi si o iei de la capat sa vezi daca e OK

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by antenutze View Post
    incearca sa dai un reset total la router sa nu tina cumva in memorie vo configuratie anterioara, vezi ca trebuie sa aiba v-un buton mic pe undeva pe care apesi cu o scobitoare cateva secunde cu ruterul alimentat la curent dupa care stingi si o iei de la capat sa vezi daca e OK
    Acum 2 sapt l-am trimis inapoi in Germania sa ii faca update online la ultima ver de firmware.
    O sa incerc si varianta cu resetul, cu toate ca nu are nici o configuratie salvata...indiferent de setarile providerului de net LED adsl trebuia sa nu mai clipaceasca cand simtea semnalul in router
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by yo3fuu3 View Post
    ai incercat sa il pui in bridge?si sa vezi starea led?si dupa el un router clasic cu pppoe
    Aha, pai in mod bridge nu inseamna sa il pun dupa un router ? sa il conectez prin cablu de retea la unul din porturi ? Folosesc deja asa un router in mod bridge doar pt wireless legat de routerul principal
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  13. #13
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dar dupa ce l-ai resetat si ai bagat cablul rj 11 ai incercat sa-l configurezi cum scrie AICI ?

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, exact cum scrie acolo. Romtelecomul autohton nu se regaseste in lista din router
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  15. #15
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,
    am si eu un fritzbox 7360, mi-a fost livrat cu un cablu adaptor RJ11-RJ45 .
    RJ11 intra in splitter si RJ45 in router.
    In principiu, aia e schema si ar trebui sa-ti mearga. La mine merge
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top