Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema cu o antena si 2 receivere...

    Se da o antena fixa (pe 0.8 W) cu un lnb universal cu o singura iesire ( nu este posibilitatea de a aduce inca un cablu) care ajunge intr-un punct in care se desparte in 2 cabluri care ajung la 2 receivere (in 2 camere diferite).
    Receiverele functioneaza independent fara nicio problema, dar in momentul in care le leg cu un switch ( sau un splitter) apar problemele la canalele cu polarizare diferita ( e normal).
    Intrebare: exista vreo posibilitate ( vreun device sau vreun switch minune) ca sa nu se mai blocheze semnalul in momentul in care cele 2 receivere sunt pe canale cu polarizare diferita?
    Ideea e ca in momentul in care se intampla asta, nu mai am semnal deloc pe niciunul din ele si trebuie resetate ( hard boot) ca semnalul sa revina.
    Receiverele sunt setate pe single lnb cu un singur satelit ( exista posibilitati multiple de setare ) .
    Nu m-ar deranja daca nu receptionez simultan 2 canale diferite ca polarizare ( un receptor se poate pune in stand-by) dar intervine blocajul chiar daca unul din receptoare e in stand-by in momentul in care pornesc al doilea receptor pe alt canal.
    Solutii?
    Multumesc
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    botosani/canicatti-sicilia
    Posts
    134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Lnb dublu cred ca e cea mai ieftina solutie.
    DM 7020s---GEMENI 4.7
    DM 500-----GEMENI 4.7

    DM500HD---Openpli 4
    DM800Se---Openpli 4
    Vusolo----OpenAtv 5.1

  3. #3
    BISS friend Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Ro
    Posts
    313
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut @cristinel! Ai iesire loop la vreun receptor? Daca raspunsul este DA, atunci aduci cablul principal in receptorul care are si iesire loop, si de acolo pleci cu alt cablu catre receptorul 2. Am avut combinatia asta cu un Alien2 - recpetorul1, si din el scoateam semnal pentru receptorul 2. Daca receptorul1 este in standby ( e nevoie sa fie sub tensiune), atunci cu receptorul2 ai acces la ambele polaritati. Daca receptorul 1 este pornit pe H, pe rec 2 vei vedea tot H, la fel si cu V. La mine nu a fost nevoie vreodata de reboot, chiar daca schimbam pe rec1 in V si celalalt ramanea in H. Rec 2 nu avea semnal pe H, dar puteam schimba pe orice canal din verticala. O zi frumoasa!
    -=<SS2 FUN>=- Oscam sh4, mips, raspi
    DVBSky T9580,Alien2+,Emme Esse 115cm AL, IBU, DM3800, 100.5E-45W,Dm500S, CubeRevo250, Raspi, Asus Wl500GPv2 ...

  4. #4
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristinel View Post
    Se da o antena fixa (pe 0.8 W) cu un lnb universal cu o singura iesire ( nu este posibilitatea de a aduce inca un cablu) care ajunge intr-un punct in care se desparte in 2 cabluri care ajung la 2 receivere (in 2 camere diferite).
    Receiverele functioneaza independent fara nicio problema, dar in momentul in care le leg cu un switch ( sau un splitter) apar problemele la canalele cu polarizare diferita ( e normal).
    Intrebare: exista vreo posibilitate ( vreun device sau vreun switch minune) ca sa nu se mai blocheze semnalul in momentul in care cele 2 receivere sunt pe canale cu polarizare diferita?
    Ideea e ca in momentul in care se intampla asta, nu mai am semnal deloc pe niciunul din ele si trebuie resetate ( hard boot) ca semnalul sa revina.
    Receiverele sunt setate pe single lnb cu un singur satelit ( exista posibilitati multiple de setare ) .
    Nu m-ar deranja daca nu receptionez simultan 2 canale diferite ca polarizare ( un receptor se poate pune in stand-by) dar intervine blocajul chiar daca unul din receptoare e in stand-by in momentul in care pornesc al doilea receptor pe alt canal.
    Solutii?
    Multumesc
    singura solutie (scumpa +-90€) in cazul tau pt ca decodoarele sa functioneze total independent este Stacker- De_Stacker vezi explicatia AICI

  5. #5
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Rely: receptoarele sunt un VU+duo 2 si un dreambox 800 HD SE V2, daca imi amintesc bine VU+ are loop ( nu pot verifica acum, receptoarele sunt in alta locatie ), ar fi o solutie daca functioneaza, o sa încerc varianta asta, multumesc de raspuns
    @Antenutze: costurile suplimentare chiar nu sunt o problema, persoana a investit deja 1000 euro in echipament si nu mai conteaza inca 100, dar din explicatiile de acolo inteleg ca aparatul respectiv functioneaza pe un receptor, nu sunt sigur ca merge varianta cu 2 receptoare si nici nu stiu cum as avea posibilitatea sa probez fara sa cumpar respctivul aparat. Ai incercat varianta asta sau stii din sursa sigura ca functioneaza?
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  6. #6
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @antenutze
    Am mai cautat pe net si am mai gasit o varianta si anume:
    LNB duo + stacker + 1 coax + destacker + 2 coax = 2 pvr
    Nu sunt sigur ca functioneaza varianta, poate confirma cineva ?
    merci
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  7. #7
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stacker - De-Stacker functioneaza sigur pt asta a fost construit sa foloseasca un singur cablu coax in loc de 2

    PS. pai ce inseamna PVR pe un receptor in exemplul dat? inseamna 2 tunere separate adica la unul te uiti si cu altul inregistrezi alt program, deci inseamna 2 receptoare, nu?

  8. #8
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am comandat deja unul, multumesc de interventie
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    70
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ar mai fi fost varianta cu priority switch (practic un splitter cu powerpass, unde o iesire e master si cealalta e slave). In momentul cand se porneste receiverul conectat la "Master" el decide polarizarea si banda, cel conectat la "Slave" putand vedea doar ce vede in acel moment "Master"-ul. Cand se opreste receiverul conectat la "Master" cel conectat la "Slave" preia comanda. Costa undeva la 10 euro pe amazon.de

  10. #10
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iti mai trebuie si un LNB TWIN, dar aia banuiesc ca te-ai prins deja
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu sunt sigur dar cred ca decoderele tale ar trebui sa stie sistem unicable.daca da,atunci trebuie doar configurate pentru unicable si schimbat lnb-ul cu unul de acest tip.se pot lega asa usor 4 decodere care sa functioneze total independent

  12. #12
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mmm1967 View Post
    nu sunt sigur dar cred ca decoderele tale ar trebui sa stie sistem unicable.daca da,atunci trebuie doar configurate pentru unicable si schimbat lnb-ul cu unul de acest tip.se pot lega asa usor 4 decodere care sa functioneze total independent
    Dupa ce se vede din lista STBurilor care au implementat in soft sistemul Unicable de AICI decodoarele lui nu figureaza printre cele din aceasta lista. Totusi asta se poate vedea din Meniu - Reglajul Antenei - LNB TYPE si aici daca are Unicable inseamna ca se poate configura acest sistem.
    Totodata cred ca nu ai spus tot ce trebuie pt acest sistem asa ca ar trebui sa dezvolti putin subiectul despre materialele folosite si costurile acestora, cu toate ca nu este folositor celui care a intrebat deoarece scria ca a comandat deja sistemul Stacker- Destacker.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    101
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De ce n-ar merge doar cu un LNB dublu ?

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merge cu lnb dublu dar cablul trebuie sa fie si el dublu,si cum a precizat ca nu poate trage alt cablu...Dar daca mai trage inca 3 rezolva cu un multiswitch toate decoderele.dar cum zicea ca nu poate ramane varianta stacker...destacker.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Ploiesti
    Posts
    168
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pot exista 2 rezolvari rezonabile pentru tine:
    1. un LNB dual care iti da semnal la 2 receptoare(si variant cea mai ieftina)
    2 un LNB cu 4 iesiri independente si un multiswitch si pori folosii de la 4 la 16 iesiri in functie de multiswitch.


    ragli

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top