Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 40
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457
    Posts Thanks / Likes

    Default problema receptie satelit

    miam achizitionat un amiko hd 8150 si ieri cand am vrut sa il pun pe astra 19 este cu o antena de 60 cm nu a vrut deloc nu prinde nici un semnal,antena e pusa pe un suport de perete care este prins de o scara de lemn dar este pus la boloboc si inainte am receptionat fara nici o problema,am pus alt lnb gandinduma ca sa stricat cel pe care il foloseam dar la fel nu intra nici un semnal am verificat cablul si elevatia antenei si toate sunt ok,care ar putea fi cauza?si o chestie care mi sa parut ciudata ested ca la nivelul semnalului este 0 si la calitate 5 tot timpul fara a observa vreo schimbare,la receiverele pe care eam mai avut imi arat cel putin la nivel tot timpul cate ceva...

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by istrate01 View Post
    miam achizitionat un amiko hd 8150 si ieri cand am vrut sa il pun pe astra 19 este cu o antena de 60 cm nu a vrut deloc nu prinde nici un semnal,antena e pusa pe un suport de perete care este prins de o scara de lemn dar este pus la boloboc si inainte am receptionat fara nici o problema,am pus alt lnb gandinduma ca sa stricat cel pe care il foloseam dar la fel nu intra nici un semnal am verificat cablul si elevatia antenei si toate sunt ok,care ar putea fi cauza?si o chestie care mi sa parut ciudata ested ca la nivelul semnalului este 0 si la calitate 5 tot timpul fara a observa vreo schimbare,la receiverele pe care eam mai avut imi arat cel putin la nivel tot timpul cate ceva...
    Daca nu e deranjata antena ,incearca sa i schimbi softul si poate va merge.Am patit cu un 8140 si s a rezolvat prin resoftare

  3. #3
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poate o mufa de la cablu nu e bine pusa

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am vb cu cei de la firma de unde am luat receiverul si miau spus sa i dau factory reset si sa incerc din nou si dac tot nu merge sa il trimit inapoi la ei,nu mas baga sai schimb softul p[tr ca pierd garantia,ideal ar fi sa gasedsc la cineva care are ntena care stiu ca este functionala si sa probez

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vest
    Posts
    548
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by istrate01 View Post
    miam achizitionat un amiko hd 8150 si ieri cand am vrut sa il pun pe astra 19 este cu o antena de 60 cm nu a vrut deloc nu prinde nici un semnal,antena e pusa pe un suport de perete care este prins de o scara de lemn dar este pus la boloboc si inainte am receptionat fara nici o problema,am pus alt lnb gandinduma ca sa stricat cel pe care il foloseam dar la fel nu intra nici un semnal am verificat cablul si elevatia antenei si toate sunt ok,care ar putea fi cauza?si o chestie care mi sa parut ciudata ested ca la nivelul semnalului este 0 si la calitate 5 tot timpul fara a observa vreo schimbare,la receiverele pe care eam mai avut imi arat cel putin la nivel tot timpul cate ceva...
    poi da, e nivelul lnb-ului.trebuie sa ai 80-90%.

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu ai precizat daca pe alt satelit ai semnal.ai incercat pe hot bird?

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da nici pe hotbird nu intra nu intra pe nimic

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu ai alt decoder sa verifici antena?

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu am asta e problema si pana acum nu am gasit pe cineva care are digi dolce etc ca sa verific,raman la ideea cu softu,cat am miscat de anterna nivle 0 si calitate 5 dar asa aramas non stop normal si daca nu prindea semnal tot fluctua asa aveam la alte rec

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vest
    Posts
    548
    Posts Thanks / Likes

    Default

    verifica in receptor la setari antena->alimentare lnb,poate e pe oprit/off

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457
    Posts Thanks / Likes

    Default

    este pe on nu acolo e problema

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai intai trebuie sa specifici locul in care te afli. Apoi spui ca antena era pe 19°E? De unde stii, ai avut un alt receiver care a functionat sau ai instalat pentru prima oara antena si ai conectat receiverul Amiko?
    PS. Acum am citit mai atent, spui ca inainte ai receptionat fara probleme. Nu mai ai receiverul vechi?

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai pe cel vechi lam vandut,antena era pe 19 est lasata de la reciverul dar cand am conectat acest rec nu e semnal deloc am incercat sa reglez dar nu merge deloc am verificat tot,mufe cablu,am mai luat un lnb ca am crezut ca este de la el dar nu vrea deloc

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am o antena de 1,5 m si pe Astra si in momentul de fata imi intra cu macroblocuri canalele SD isr cele HD nu intra de loc.
    Nu am avut problele pana anul asta, cand cu toate ca, am o antena cu un diametru acceptabil(1,5 m) si locatia e Cluj-Napoca imi intra semnalul cand foarte bine 90-92% cand aproape deloc.
    S-ar putea sa fie dereglata putin antena dar la acest diametru si la semnalul de pe Astra ar trebui sa am cateva canale care sa mearga cursiv.
    Mentionez ca problema e la fel si pe receptor si pe TV (cu tuner S2).
    De obicei pe Thor 0,7 aveam probleme vara, cand semnalul scadea brusc de la 95-98% la 80-82% pe DIGI si UPC iar pe nordici si mai mult. Problema se rezolva iarna cand semnalul revenea la normal.
    Acest fenomen nu-l pot explica.
    O explicatie partiala ar fi ca in fata antenei la vreo 15 m se gaseste un copac la care iarna ii cad frunzele si astfel semnalul creste, dar dupa mine explica partial problema, si asta pe Thor, pe Astra nu ar trebui sa fie probleme.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  15. #15
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @don pedro sa stii ca problema ta e: COPACUL din fata antenei cel mai probabil
    incearca sa tai crengile din partea de sus daca e copacul tau, daca pana anul asta nu ai avut probleme inseamna ca antena a fost reglata bine , dar si copacul nu era asa de mare, acum daca a mai crescut se poate ca ramurile din partea de sus sa dea aceste fluctuatii de semnal

    defapt poate sa fie si alta problema si anume reglarea antenei, mai ales LNB-ul, poate trebuie sa fie rasucit putin stanga sau dreapta si calitatea semnalului sa revina la normal
    Calitatea semnalului venit de la satelit poate fi deteriorata si din alte cauze==> buruiaj de la aparatele de detectare radar sau antiradar de pe masini sau poate de la un obstacol aparut in fata antenei==> cazul tau -copacul care a crescut sau uneori un bloc sau cladire care s-a construit in fata sau poate chiar bratul unei macarale.
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top