Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28
  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Question Extindere retea WI FI

    Vreau sa acopar un spatiu de vreo 300 metri patrati. Folosesc doua acces pointuri de la ubnt. Ambele acces pointuri sunt conectate la acelasi switch, in aceeasi retea. Sunt conectate in bridge mode deci fac parte din aceeasi retea ambele.

    Ce vreau eu sa fac este sa nu am doua retele wi fi, 2 sid-uri ci unul singur. Am incercat variantele sa le dau acelasi nume la retea dar nu prea imi convine pentru ca dispozitivele mobile, raman agatate si nu sar in reteaua care are semnal mai puternic decat dupa o perioada destul de mare circa 5 secunde.
    Cum fac sa am o retea wifi cu doua acces pointuri sau mai multe... Folosesc foarte mult skype, facetime video iar cand se plimba cu tableta dintr-o parte in cealalta se intrerupe pana cand se schimba reteaua...
    Aceasli sid, aceeasi frecventa, aceeas encriptare, accelasi ip, acealasi mac de retea, etc..

    A mai facut cineva extinere wifi? Daca da, cum/.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ""tehnologia stabilitatea evită în mod automat conflictele"" mai precis ce face: imi copiaza sidul, criptarea se pune bridge cu ap si are grija sa nu fie pe acelasi canal?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    141
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca AP-urile sunt conectate in acelasi switch atunci trebuie sa faci in felul urmator: pui acelasi SID pe ambele cu encriptare identica, pui doar canale diferite (obligatoriu) si cat mai indeparate ch1 cu ch13 sa zicem, ca sa nu faci overlapping (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels), acu depinde si ce vecini ai in zona, si ce e liber. Apoi pozitionezi AP-urile in spatiu in asa fel incat zona de intercalare a semnalului sa nu fie foarte mare, pentru asta poti pune pe telefon sau tableta o aplicatie ca sa vezi nivelul de semnal in zona de intercalare, eu folosesc wifi overview 360 pro pe Andorid pentru asta. Suplimentar mai poti sa umli si la Beacon Interval (eu il tin la 50) si DTIM Interval (eu il tin la 1) in AP-uri. Pozitionarea AP-urilor in spatiu e foarte importanta, iar AP-urile trebuie sa aiba mac-uri diferite. In functie de cat de destept e chipul+driver-ul de wireless de pe client intreruperea este mai scurta sau lunga (http://www.intel.com/support/wireles.../CS-030101.htm). Clientii trebuie sa aiba mereu acelasi IP (fix de preferat ca sa nu mai faca renew sau alocat acelasi IP din DHCP, daca ii duci si in alte retele). AP-urile fiind legate in aceiasi retea prin sarma nu trebuie puse in bridge, le pui in AP-mode.

  5. #5
    Junior Member Master
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce iti trebuie tie este un range extender sau mai simplu un repeater in mod transparent care sa repete semnalul de la un singur AP mai departe; acest repeater se pune in locul in care semnalul AP-ului principal incepe sa scada, adica in cel mai indepartat punct dar in acelasi timp cu semnal stabil; apoi repeaterul CU 2 ANTENE 2T2R (2 transmit 2 receive) nu face decat sa ia de la AP 1T1R si sa dea mai departe tot 1T1R, deci practic un router cu standard N de 300MB/s l-ai putea folosi in mod repeater la jumate de banda din capacitatea lui maxima adica 150 MB/s; sunt bune toate routerele care sunt compatibile cu DD-WRT sau OpenWRT dar in special cu GARGOYLE pt. ca acesta are interfata cel mai usor de configurat in mod repeater transparent (adica pe acelasi subnet); sunt o droaie de tp-linkuri ieftine compatibile cu gargoyle care isi fac treaba cu brio
    Daca nu ma gasiti la paine, cautati~ma la oua

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    exact aşa le am acum. Ambele ap-uri sunt puse in bridge in switch. unul este pe canalul 1 altul pe 13. Au aceeasi criptare, acelasi sid. Nu am retele wi fi in zona. Este undeva izolat, la tara. Problema este ca sunt AP+uri puternice, inainte le foloseam sa fac un link la vreo 8 km si aveam 1 mega transfer intre ele. Iar acum le folosesc sa acopar maxim 300 metri patrati prin cladiri, si am observat ca semnalul ajunge dar telefonul nu cred ca are putere sa transmita inapoi.

    AP-urile fiind legate in aceiasi retea prin sarma nu trebuie puse in bridge, le pui in AP-mode.

    nu am inteles ce ai vrut sa zici. Ap-ul e conectat prin sarma si se poate conecta la router switch in doua moduri: ROUTER SI BRIDGE.

    P.S. ap+urile astea le folosesc. Am doua acelasi model.
    https://www.senetic.ro/product/NSM2

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tehparadox View Post
    ce iti trebuie tie este un range extender sau mai simplu un repeater in mod transparent care sa repete semnalul de la un singur AP mai departe; acest repeater se pune in locul in care semnalul AP-ului principal incepe sa scada, adica in cel mai indepartat punct dar in acelasi timp cu semnal stabil; apoi repeaterul CU 2 ANTENE 2T2R (2 transmit 2 receive) nu face decat sa ia de la AP 1T1R si sa dea mai departe tot 1T1R, deci practic un router cu standard N de 300MB/s l-ai putea folosi in mod repeater la jumate de banda din capacitatea lui maxima adica 150 MB/s; sunt bune toate routerele care sunt compatibile cu DD-WRT sau OpenWRT dar in special cu GARGOYLE pt. ca acesta are interfata cel mai usor de configurat in mod repeater transparent (adica pe acelasi subnet); sunt o droaie de tp-linkuri ieftine compatibile cu gargoyle care isi fac treaba cu brio
    varianta asta mi se pare una prosta. La concluzia asta am ajuns. Acel dispozitiv numit repeater trebuie se alimenteaza cu net de la reteaua WIFI care are semnal slab si mi-l amplifica cu aceleasi setari de retea, (pe care le pot seta si eu in AP) mai departe.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    141
    Posts Thanks / Likes

    Default

    din primul post am inteles ca AP-urile sunt legate fizic in acelasi switch, corect? deci nu trebuie sa faci nici un BRIDGE, ca ele deja sunt conectate in aceiasi retea, bridge pui cand sunt in switch-uri separate si vrei sa legi cele doua retele intre ele. Ele trebuie sa mearga ca simple AP-uri cu aceiasi criptare pe acelasi SSID, dar pe canale diferite
    m-am uitat nitel la manual lor si cred ca ar trebui sa faci asa:
    In pagina de Wireless pui la Wireless Mode "Access Point", in pagina de network alegi la Network Mode "Bridge Mode" si e indicat sa legi sarmele care vin de la switch in portul marcat LAN. Bridge mode asta se refera la cele doua porturi ethernet.
    Ar fi indicat sa pui IP fix la clienti.
    Last edited by bigbear; 28th October 2015 at 17:13.

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    fix asa am. Clientii sunt dispozitivele mobile. Toate dispozitivele fixe sunt conectate prin sarma. Ideea este ca tableta ramane agatata pe primul Ap si nu se conecteaza pe cel de-al doilea unde semnalul e puternic. Daca opresc un AP, si ramane doar unul singur, acela are puterea de a acoperi ce vreau eu, doar ca am viteza de transfer foarte mica, ceea ce me deranjeaza. Nu pot face video streaming.

    Pentru asta folosesc al doilea AP. Raza primului AP se interesecteaza cu Raza celui de-al doilea AP.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    141
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pune DTIM si Beacon cum ti-am zis
    eventual mai umbla la puterea AP-urilor, da-o mai mica, sa micsorezi zona de intercalare
    vezi si cu pozitionarea lor fizica.

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am umblat la ACK TIMEOUT. L-am pus pe distanta 0 KM. si Timeout 21.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    141
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce versiune de airOS ai? ca eu ma uit pe o documentatie de 5.6 si e cam diferita
    ai incercat cu scaderea puterii?

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Firmware version XS2.ar2316.v4.0.3.5058.130328.1054 la ambele

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    141
    Posts Thanks / Likes

    Default

    baga un ochi aici si vezi poate te ajuta http://www.tp-link.com/en/faq-592.html

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    UK
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default Wifi roamung

    WIFI roaming greu sau imposibil de facut cu scule obisnuite. Trebuie program client sa ruleze incontinuu pe clienti.
    Dați o geană aici: http://www.hometoys.com/article/2012...mistakes/1812/

    PS si in technologie GSM care mult inaintea wifi-ului client-ul tinde sa rămînă " agățat" pe ultima cell deși @ mai are " în mînecă" alte 2-3 cu semnal mai bun acolo scanează încontinuu.

    PS2 ma gîndeam:
    1. Reteaua la liber
    2. Hidden , sa nu trimita SSID
    3. Ip fix , oprit dhcp'u autentificare pe MAC la clienti
    4.AP -urile să fie in mod de dhcp forwarder ca la ddwrt
    5. Canale diferite
    6 etc

    Nu e o solutie perfectă dar o să comute mult mai repede fără autentificare. (Roaming perfect fară intreruperi tot nu o să facă).
    succes
    jocher

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top