Televiziunea The Medical Channel, deţinută de compania britanică Limeclip Ltd., se va lansa pe piaţa audiovizualului romnesc, fiind disponibilă n următoarea perioadă pe platforma AKTA, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX Anda Mnza, directorul de distribuţie al acestui post n Romnia.

The Medical Channel, o televiziune care şi propune să aducă medicina mai aproape de oameni, a fost lansată n 2014 n Slovenia, fiind distribuită ulterior n Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Croaţia şi, recent, n Bulgaria, potrivit Andei Mnza.

"Este un canal care abordează medicina ca pe un mediu de educaţie, n sensul că ei (realizatorii programelor, n.r.) vor să educe telespectatorii n domeniul medicinei, să i nveţe să nţeleagă bolile, să nveţe să le prevină şi ce acţiuni documentate să ia n cazul unor afecţiuni", a spus Anda Mnza.

Ea a precizat că n programele difuzate de The Medical Channel vor fi oferite sfaturi din partea unor experiţi, "nu după ureche". De asemenea, n programele televiziunii vor fi prezentate opinii ale unor pacienţi care s-au vindecat de anumite boli sau care trăiesc cu anumite maladii.

Aceste programe sunt deja realizate şi vor fi difuzate cu subtitrare n limba romnă. "Sunt multe din Anglia, din SUA, dar şi producţii din Slovenia, Croaţia, unde emite deja televiziunea", a precizat Anda Mnza.

Ea a mai spus că televiziunea The Medical Channel emite pe o licenţă din Marea Britanie, primită de la Ofcom, fapt pentru care se va supune legislaţiei audiovizualului din ţara n care este licenţiată.

n Romnia, The Medical Channel va fi disponibilă pentru nceput, n aproximativ două-trei săptămni, pentru abonaţii platformei AKTA a companiei de telecomunicaţii Digital Cable Systems, după cum a precizat Anda Mnza.

Aceasta caută n prezent n Romnia şi alţi operatori de cablu interesaţi să distribuie televiziunea The Medical Channel.

n acest sens, Anda Mnza a făcut o prezentare a The Medical Channel, luni, la cea de-a treia ediţie a Convenţiei Naţionale de Comunicaţii Electronice, care este organizată la Bucureşti de Asociaţia de Comunicaţii Electronice din Romnia. La acest eveniment participă, luni şi marţi, reprezentanţi ai mai multor companii din piaţa de cablu şi televiziune din Romnia, ntre care Discovery Networks, Diva, HBO, Turner, AXN, Travel Channel, SES Astra Romnia, TVsat 2002, Teleste etc.

Limeclip Ltd., care deţine televiziunea The Medical Channel, este o companie independentă de media din Marea Britanie, cu sediul central la Londra.

Anda Mnza este cunoscută pentru activitatea sa n domeniul distribuţiei de televiziuni străine n Romnia. Pnă n toamna anului 2013, ea a fost Country Manager al Chello Central Europe n Romnia. n prezent, Anda Mnza distribuie n Romnia şi televiziunea Da Vinci Learning.

Sursa: Mediafax