Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Timisoara
    Posts
    756
    Posts Thanks / Likes

    Post distanta lmb si receptor

    salut am o antena 1,15 cu motor hh este la distanta de 70 m de receptor , semnalu este bun dar problema este ca nu prea merge rotirea la el , ramane pe un satelit si nu mai pleaca cind ii dau comanda pe altul , va rog sa imi spuneti trebue un amplificator de curent ceva la cablu sau alt cabul mai bun , ma gindesc ca nu are curent destul sa o rotesca , am testat cu aparatu cabulu la 1 m de antena si acolo merge fara probleme , ceci care ar fii solutia , mersi

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in principiu ar fi nevoie de un cablu mai bun.
    in unele cazuri este posibil ca din receptor sa se poata ridica tensiunea cu 1V lucru care ar rezolva problema.

  3. #3
    Junior Member Master
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    88
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O antena de 1.5 m este cam grea pentru un pozitioner H-H si este corect ca sa nu poate duce antena, se opinteste dar nu are puterea necesara. Ce motor H-H ai si ce antena, ce greutate cu montura cu tot? Daca ai motor Amiko DM 3800 degeaba mai vorbim, nici o sansa sa mute satisfacator o antena peste 15 kg, chiar daca in reclama sau pe youtube vezi altceva. Marind putin voltajul se va opinti mai tare si efectul va fi vizibil in 2-3 luni, in functie de vant zonal si greutate ( adica se va rupe negresit)

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ardeal
    Posts
    872
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut am o antena 1,15 cu motor hh este la distanta de 70 m de receptor

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Timisoara
    Posts
    756
    Posts Thanks / Likes

    Red face qmtena

    antena este de 1,15m nu de 1,5 m ,cred ca ai intelrd gresit

  6. #6
    Junior Member Master
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    88
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca antena este 1.15m ar trebui sa mearga daca totul este in regula. poate doar receiverul sa nu asigure cei 450-500 mA necesari pentru motor ca sa mearga usor, pentru ca 70m este totusi o distanta si trebuie curent putin mai mare. nu neaparat voltajul trebuie marit, ci amperajul cu 50-100 mA. ca o solutie poti folosi positioner suplimentar care sa asigure curentul necesar, in caz ca receiverul nu face fatza. Eu am folosit un positioner STRONG SRT DIGIBOX pentru un tuner PC DVB care nu putea sa asigure curentul necesar. Cu positionerul nu am mai avut probleme, dar erau cam 15-20 metri pana la motor.

    http://www.mondoplast.ro/eng/Interfa...BOX-pg_ft-1487

  7. #7
    master of master Teacher
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Terra
    Posts
    106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by liviusco View Post
    antena este de 1,15m
    Salut, pune cablu F11 si ai problema rezolvata . Este cea mai ieftina solutie . Testat la 60m.
    40W--115E

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    101
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De cele mai multe ori alimentarea receptorului nu poate sustine si alimentarea motorului H-H. Daca poti, schimba sursa de alimentare a receptorului.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Arges
    Posts
    36
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mie mi s-a blocat motorul de cand a venit frig. Am un Amiko 3800. Zic blocaj pentru ca nu-mi schimba satelitii. Daca ma duc la el si apas manual est-vest merge doar pas cu pas. Daca tin apasat nu-i pasa si tot primul pas il face si apoi nimic. Am mai avut in trecut problema asta. Nu ar fi prima iarna cand imi face asa. Iernile trecute l-am dat jos si stiu ca nu invartea nici chiar legat langa receptor. Am zis ca e clar ca nu e din receptor, din lungimea cablului sau stiu eu ce. Nu inteleg de ce merge pas cu pas. Pe vreme buna merge fara probleme.

    Am 30 metri de cablu RG6 pana la receptor. Mi s-a parut din prima zi ca e ceva mai slab semnalul fata de pozitia anterioara ( 10 metri fata de antena ) dar am ramas asa. Astazi am montat un amplificator pe cablu dar nu stiu unde se monteaza. L-am pus langa antena , apoi langa receptor fara rezultat. Defapt e dezastru. Odata montat amplificatorul mai receptionez doar canalele cu semnal foarte puternic. Amplificatorul l-am montat si in sensul invers dar nu mai merge absolut nimic. E aiurea amplificatorul ? Am modelul de aici

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    427
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pot sa confirm ca merge pe 70m cablu cu motor hh, cablul conectat pe un receptor Vu+ Ultimo.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    101
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca poti, testeaza un cablu mai bun.

  12. #12
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate ai învelit motorul intr-o punga de plastic și s-a făcut condens care a înghețat

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Arges
    Posts
    36
    Posts Thanks / Likes

    Default

    L-am lasat liber motorul. Nu am pus punga sau ceva. Punga am pus anii trecuti cand cu toata punga mea a avut acelasi rezultat : inghetat. Cum vine vreme mai buna motorul meu merge fara probleme. Acum iarna nu stiu ce are. Cablul nu este de vina pentru ca e probat cu un cablu de 1 metru si el tot nu se misca decat un pas. Face un pas si ramane acolo. Daca mai apas o data , iar mai face unu si atat. Din pas in pas pot sa-l mut oricat dar doar un pas. Niciodata nu face mai mult de 1pas.

    Am vazut o idee mai sus ca nu ar fi suficient curent si ar trebui incercat cu o sursa mai buna. Am incercat cu o sursa de putere mai mare fara rezultat. Tin sa mentionez ca anii trecuti l-am desfacut de pe suport si am dat comenzi cu receptorul la 1 metru de el. Nu a mers. A intervenit atunci ceva si a trebuit sa ma uit la el a doua zi. A doua zi mergea perfect. Vremea se mai incalzise. L-am pus la loc si a mers apoi. Pana nu vine gerul nu da niciun rateu. Merge perfect.

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incalzeste-l bine cu fönul si daca isi da drumul, inseamna ca intra pe undeva apa sau condens.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    101
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca nu merge nici de la 1 metru de rotor, cel mai probabil a facut condens si a inghetat.
    Incearca sa-l incalzesti, asa cum a spus si "Kroky", dar incet ca sa nu-l supraincalzesti si o sa vezi daca s-a blocat de la gheata.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top