Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    950
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme conexiune cccam Romtelecom ???

    Salut,

    Am observat ca de ieri s-au schmbat clasele de IP la Romtelecom, cel putin in zona Brasov...acum am ip cu 100.66.x.x
    Problema este ca in cccam nu mai sunt vazut din exterior decat de clientii romtelecom, ceilalti ma vad offline.
    Eu pot vedea online servere din alte retele.
    Poate confirma cineva aceasta problema?
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dan de burgh View Post
    Salut,

    Am observat ca de ieri s-au schmbat clasele de IP la Romtelecom, cel putin in zona Brasov...acum am ip cu 100.66.x.x
    Problema este ca in cccam nu mai sunt vazut din exterior decat de clientii romtelecom, ceilalti ma vad offline.
    Eu pot vedea online servere din alte retele.
    Poate confirma cineva aceasta problema?
    folosesti ip extern sau host / dns ?

  3. #3
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trebuie să faci update la host, iar dacă folosești ip ca host( linie ) să i contactezi pe toți și să le dai noul ip

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    undeva de la Sibiu
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca sa schimbat pe ip6 (dsl light) no sa mai mearga hostul. Nu ramane de ales trebuie sa suni la ei si sa ceri conecsiune ip4. Asa a intamplat si mie dar nu la remtelecom.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bartusch View Post
    Daca sa schimbat pe ip6 (dsl light) no sa mai mearga hostul. Nu ramane de ales trebuie sa suni la ei si sa ceri conecsiune ip4. Asa a intamplat si mie dar nu la remtelecom.
    unde si cum aflam / verificam , daca e conexiune ipv6 sau ipv4 ?

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    undeva de la Sibiu
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in router ai normal info necesar, daca ai ambele ip-uri de exterrior poti socoti ca ai iesire la ip6 multicast. Suna la ei si reclama ca nu iti mai merge hostul dns si nu ai acces la serverul de acasa. ftp .... etc


    Internet, IPv4

    verbunden seit 19.07.2015, 08:03 Uhr, IP-Adresse: 188.192.xxx.xxx

    Internet, IPv6

    verbunden seit 19.07.2015, 08:03 Uhr, IPv6-Prfix: 2a0x:8x0dxxxxx::/xx

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    950
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta e ciudat, singurul care ma vede din exterior e tot client Romtelecom...restul nu ma vad online
    Inca o ciudatenie: in router am IP 100.91.xx.xx.....dar la cei de la DNS imi apare ca IP curent 109.xx.xx.xx
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    950
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hostul merge , update face , am facut si manual si cu Ip ul care il vede acolo la ei cel cu 109.... si tot nu ma vad cei din exterior
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    950
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Revin cu o intrebare: in router am ip adress 100.66.78.60
    Pe pagina la DynDNS imi arata astfel Your current location's IP address is 109.98.165.94
    De ce cei din exterior imi vad alta adresa decat cea din router alocata de ISP
    Daca updatez adresa mea de dns cu ip din router ma vad online doar clientii Romtelecom
    Daca updatez cu ip 109.98.165.94 sunt offline pt toata lumea....
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca intri pe pagina aceasta http://www.canyouseeme.org/

    ce ip iti arata ?

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    950
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mircam View Post
    daca intri pe pagina aceasta http://www.canyouseeme.org/

    ce ip iti arata ?

    109.98.165.94 .....si nu e cel din router
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,780
    Posts Thanks / Likes

    Default

    au terminat ip-urile publice si se aloca ip privat rutat printr-un public. Adika au facut eu nat pentru tine... tu nu mai esti visibil direct cu altii.
    Se intampla asa si prin Spania/ Italia la diversi provideri de net mai mici. la RDS treaba asta de ceva timp, random time.

    Era ipv4 e pe duca
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    950
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    au terminat ip-urile publice si se aloca ip privat rutat printr-un public. Adika au facut eu nat pentru tine... tu nu mai esti visibil direct cu altii.
    Se intampla asa si prin Spania/ Italia la diversi provideri de net mai mici. la RDS treaba asta de ceva timp, random time.

    Era ipv4 e pe duca
    Si in cazul acesta ce se poate face sa pot folosi serviciul Dyndns corect ? sau sa pot rezolva cumva problema client cccam?
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    208
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dan de burgh View Post
    Si in cazul acesta ce se poate face sa pot folosi serviciul Dyndns corect ? sau sa pot rezolva cumva problema client cccam?
    salut . pe dyndns.com vad k este si optiunea: IPv6 Address (optional): ai incercat sa vezi ce se intimpla?//

  15. #15
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca trebuie sa suni la Telekom si sa ceri IP fix. E 1-3 euro pe luna.


    Sent from my iPhone 5S
    using Tapatalk

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top