Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    161
    Posts Thanks / Likes

    Default Configurare DiSEqC ?!

    Am o antena fixa pe Thor,LNB cu doua iesiri.
    O iesire la Tuner A/dm 8000,cealalta iesire la Alma 2230
    prin SPAUN.

    Alta antena fixa cu LNB monobloc 3x3 grade,cu doua iesiri.

    O iesire prin SPAUN la Alma 2230.
    Cealalta iesire la Tuner B/dm 8000.

    Nu stiu cum sa configurez tunerul B/dm 8000 pt.a putea receptiona

    16 si 19 E.Eu receptionez doar 16 E,toate posturile.

    Iesirea LNB monobloc nu-i defecta,am semnal pe aparatul de masura,am conectat si Alma 2230,receptie buna.

    Nu pricep sa configurez dm,ii mai trebuie tunerului B vreun
    DiSEqC ?
    Rog parerile dvs.Va multumesc.

    Exclus o singura antena cu 3 LNB,conditionat de obstacole.

  2. #2
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ionaioanei View Post
    Am o antena fixa pe Thor,LNB cu doua iesiri.
    O iesire la Tuner A/dm 8000,cealalta iesire la Alma 2230
    prin SPAUN.

    Alta antena fixa cu LNB monobloc 3x3 grade,cu doua iesiri.

    O iesire prin SPAUN la Alma 2230.
    Cealalta iesire la Tuner B/dm 8000.

    Nu stiu cum sa configurez tunerul B/dm 8000 pt.a putea receptiona

    16 si 19 E.Eu receptionez doar 16 E,toate posturile.

    Iesirea LNB monobloc nu-i defecta,am semnal pe aparatul de masura,am conectat si Alma 2230,receptie buna.

    Nu pricep sa configurez dm,ii mai trebuie tunerului B vreun
    DiSEqC ?
    Rog parerile dvs.Va multumesc.

    Exclus o singura antena cu 3 LNB,conditionat de obstacole.

    pai din cele ce scrii inseamna ca pe tunerul B al DMului este cuplat numai LNBul triplu. asta inseamna ca la configurarea tunerului B alegi DiseqC 1.0 unde 16E corespunde la portul A (sau 1 ); 13E corespunde la portul B (sau 2) si 19.2E corespunde la portul C (sau 3).
    cand nu sunt configurate porturile DiseqC ale tunerului LNB iti prinde numai 16E (deci se pune automat pe portul A (1). dar pozitiile scrise de mine ar trebui sa fie marcate si pe LNB sau pe cutia acestuia.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    161
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumesc.rezolvat.

  4. #4
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ceea ce ar fi interesant si pt altii este sa scrii putin despre performantele acestui LNB (banuiesc Inverto), adica pe ce antena este montat (dimensiunea) si ce semnal/calitate scoate pe unele frecvente (mai cunoscute si folosite de mai multi, ex cele românesti free, mai putin pe Astra unde poti da altele), in felul acesta ai ajuta sa-si faca o opinie si cei care vor sa achizitioneze un astfel de LNB.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    161
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am avut acest LNB monobloc(Inverto)la inceput pe un offset 78x71cm.
    Pe 12575 V 6000 si 12559 V 2222 n-am reusit sa scot mai mult de 45%.
    Am inlocuit antena cu offset 92x85cm.Acum pe Freesat cel mai mic semnal il am S=70%,Q=60%.
    Reglajul l-am facut pe 16 E.Satelitul 19,2E are semnal f.bun,80-90%.
    Banuiesc ca daca as avea acces la LNB as mai castiga ceva semnal.
    Eu de cate ori misc LNB trebuie sa scot antena de pe stalp,altfel nu ajung.Cam greoi reglajul,nu imposibil.
    Ambele antene le am cu suport LNB model triax,fara"urechi".


    Receptorul Alma are conectate antenele fixe prin SPAUN (SUR 211 F).
    Varianta ieftina(DiSEqC+Spliter)nu a functionat.
    Last edited by ionaioanei; 16th July 2015 at 13:55.

  6. #6
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ca sa nu existe dubii fata de cele scrise de mine deoarece tu scrii ca varianta ieftina adica SWITCH 4 way si DiseqC 4x1 nu a functionat am refacut azi testul ca sa arat ca aceasta varianta functioneaza perfect.
    public rezultatele ca sa ramana o urma in forum AICI
    PS daca ai folosit materialele bune atunci inseamna ca nu ai parametrat bine DiseqC in Receptorul Alma, (sau receptorul Alma nu se impaca cu DiseqCul folosit de tine, varianta mai putin probabila).

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top