Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 38
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default cablare dvb-s, dvb-c, dvb-t

    salut,

    in curand o sa recablez partea electrica a aparatmentului si e o ocazie buna sa merg in paralel si cu ethernet in fiecare camera.
    in plus as vrea sa pun si cabluri care sa imi asigure in fiecare camera dvb-s, dvb-c, dvb-t.
    are cineva experienta cu asa ceva? cate cabluri distincte sunt necesare? ce splitere / alte device-uri de conectivitate ar fi indicate pentru o maxima flexibilitate in utilizare (ma gandesc in special la situatia in care as avea receptoare de satelit in fiecare camera care sa poata accesa programe distincte de pe acelati satelit).


    multumesc

    G
    grab

  2. #2
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by grab View Post
    salut,

    in curand o sa recablez partea electrica a aparatmentului si e o ocazie buna sa merg in paralel si cu ethernet in fiecare camera.
    in plus as vrea sa pun si cabluri care sa imi asigure in fiecare camera dvb-s, dvb-c, dvb-t.
    are cineva experienta cu asa ceva? cate cabluri distincte sunt necesare? ce splitere / alte device-uri de conectivitate ar fi indicate pentru o maxima flexibilitate in utilizare (ma gandesc in special la situatia in care as avea receptoare de satelit in fiecare camera care sa poata accesa programe distincte de pe acelati satelit).


    multumesc

    G
    pai pt satelit iti trebuie cate un cablu coax care vine direct de la antena in fiecare camera (ca sa poata fi folosite decodoarele independent unul fata de celalalt) pt semnal cablu un coax de la priza furnizorului in prima camera si de acolo se poate in paralel la celelalte camere si asa si pt terestru dar cu amplificare. eventual trage-ti si un RJ45 de la ruter in fiecare camera daca vrei sa folosesti sharing sau pt Tvuri moderne sau folosesti Wifi peste tot.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu ai nevoie de doua cabluri pentru satelit si cablu/terestru. Intr-un loc central (de exemplu podul casei), unde ai de exemplu cablurile de satelit, le introduci intr-un combiner impreuna cu cablul de la terestru/cablu, iar iesirile iti pleaca in fiecare camera. Aici pui o doza sat/cablu si separi la loc semnalele de satelit si cablu/terestru.

  4. #4
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    .........le introduci intr-un combiner impreuna cu cablul de la terestru/cablu, iar iesirile iti pleaca in fiecare camera. - Ce frumoasa e TEORIA , PRACTICA insa......
    Ia citeste postul meu , care pleaca cam de la aceeasi idee cu ''însumarea/amplificarea/distribuirea'' semnalelor tv si vezi pana la urma la ce sa ajuns - http://www.rdi-board.com/threads/154...c-t?highlight=
    Din pacate , tot varianta ''manunchiului de cabluri coaxiale'' e mai ''sfanta'' , insa ai grija cum le numerotezi inainte de ale ''ingropa'' in perete

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pt partea satelit nu ar merge un lnb unicable?

  6. #6
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    .........le introduci intr-un combiner impreuna cu cablul de la terestru/cablu, iar iesirile iti pleaca in fiecare camera. - Ce frumoasa e TEORIA , PRACTICA insa......
    Ia citeste postul meu , care pleaca cam de la aceeasi idee cu ''însumarea/amplificarea/distribuirea'' semnalelor tv si vezi pana la urma la ce sa ajuns - http://www.rdi-board.com/threads/154...c-t?highlight=
    Din pacate , tot varianta ''manunchiului de cabluri coaxiale'' e mai ''sfanta'' , insa ai grija cum le numerotezi inainte de ale ''ingropa'' in perete

    Cu siguranta merge ce a scris kroky. Nu stiu ce ai facut tu, dar ce spune kroky merge garantat. Am facut eu un sistem la un prieten compus din:

    - 2 antene fixe - una pe Astra si una pe Thor
    - 2 LNB QUAD
    - 1 antena terestra
    - 1 distribuitor cu 4 iesiri pentru terestru
    - 4 DiseqC 2x1
    - 4 Combinere sat+terestru
    - 4 prize pentru separare semnal sat de terestru

    Plus UTP-ul de rigoare in fiecare camera (4 la numar). Cablurile au fost duse din fiecare camera in pod (cate 2 cabluri in fiecare camera 1 utp si 1 coaxial) si merge intalatia foarte bine.

    Nu stiu ce setari ai vrut tu, dar ce ti-am scris eu merge foarte bine. Sigur ca instalatia are mici pierderi pe la mufe, prize dar asta e inevitabil.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @lupull
    Oare acasa la mine ce crezi ca am? Sa stii ca eu nu propun nici o solutie pe care sa nu o fi incercat personal. Ce-i drept, asa am in toate camerele, cu o exceptie: in camera unde am instalatia principala, vin doua cabluri direct de la LNB-uri (am twin receiver), fara terestru sau cablu fiindca acolo nu ma intereseaza.
    @stailus
    In loc de 4 combinere, am un combiner cu 4 intrari sat, o intrare terestra si 4 iesiri combinate.

  8. #8
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine lucrarea a fost mai de buget dar merge fara probleme. In combiner-ul tau poti pune 2 antene separate sau doar un LNB QUAD?
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Nu ai nevoie de doua cabluri pentru satelit si cablu/terestru. Intr-un loc central (de exemplu podul casei), unde ai de exemplu cablurile de satelit, le introduci intr-un combiner impreuna cu cablul de la terestru/cablu, iar iesirile iti pleaca in fiecare camera. Aici pui o doza sat/cablu si separi la loc semnalele de satelit si cablu/terestru.
    multzam frumos Kroky

    ai putea sa dezvalui si ce combiner folosesti. si ce doze sat/cablu
    doza sat/cablu exista acopera si partea de terestru?
    grab

  10. #10
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cablu si terestru folosesc aceleasi frecvente, deci poti folosi aceleasi prize terminale. Combiner depinde de buget si de cate antene vrei sa combini.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by grab View Post
    ai putea sa dezvalui si ce combiner folosesti. si ce doze sat/cablu
    doza sat/cablu exista acopera si partea de terestru?
    Cum am spus, am un combiner cu 4 intrari sat, o intrare terestra si 4 iesiri combinate. Este in pod si nu ma urc acolo ca acum este foarte cald acolo, dar este un combiner no-name. Doza sat/cablu nu conteaza marca, eu am Hirschmann, dar poti sa folosesti orice doza. In loc de doza poti folosi un combiner simplu, are o intrare combinata si doua iesiri, una de sat si alta de cablu/terestru.
    La a doua parte a intrebarii ti-a raspuns deja stailus.

  12. #12
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stailus si Kroky se vede ca nu ati citit ca lumea/atenti topicul deschis de mine
    Eu fata de voi am un OFFSET MOBIL , adica cu MONTURA H-H COMANDATA prin DISEQC 1.2 si de aici apar prb.
    Asa , daca nu aveam instalatia mobila si eu ii raspundeam ca se poate
    Ia vezi foto atasat aici -http://www.rdi-board.com/threads/154061-Sumator-amplificator-distribuitor-sat-dvb-c-t/page2

  13. #13
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    lupule io nu inteleg, a zis ceva @grab despre vreo instalatie mobila. O rezolvai si pe aia dar comanda o puteai da doar de la un receiver nu de la oricare receiver. Cand faci instalatii de astea nu le faci cu o antena mobila. Faci cu 1,2,3 sau cate antene fixe si asiguri pentru fiecare receiver cate un LNB intr-un mod sau altul..
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc tuturor pentru ajutor!


    G
    grab

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default

    inca o intrebare : nu am pod, e vorba de un apartament, firele vor fi in pereti .... e vreo mare problema daca merg in paralel cu cablurile de curent electric?
    grab

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top