Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,692
    Posts Thanks / Likes

    Default Sfat modulator tv

    Vreau sa bag semnalul de la DVR pe toate televizoarele din casa.Antena terestra e una de banda larga UIF cuplata la un amplificator Fracarro XC23TRVU .Are o intrare si vreo 35dB amplificare.As avea nevoie de un modulator pe cat posibil cu posibilitatea de a schimba canalul de iesire.Instalatia asta de antena va fi folosita doar la DVB-T si in functie de frecventele pe care vor emite digitalul terestru vreau sa pot schimba canalul pentru a nu crea interferente.
    In mod normal modulatoarele au nivelul de semnal ridicat asa ca ar trebui legat pe iesirea amplificatorului.
    Eu am gasit asta :

    http://www.dipolnet.ro/modulator_rf_...9__R871741.htm

    Ar merge ce parere aveti ?



  2. #2
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    649
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Lucrul in frecventa este mult mai dificil decit lucrul in tensiune.
    Daca inteleg bine vrei sa adaugi la instalatia analogica din casa si digitalele terestre din UIF.
    Cu un modulator scoti in UIF video-audio dintr-o sursa gen video,rec satelit,etc.Analogic.

    Nu stiu sa existe modulatore digitale acceptabile ca pret,basca sa mai bagi si un pachet digital compus din mai multe programe tv.

    O sa ai probleme si cu amestecul digitalelor terestre cu ceea ce scot analogicele din casa.Nu stiu daca ai receptie digitala terestra acolo la tine,dar calitatea digitala terestra este foarte sensibila la orice tip de interferenta si cade imediat la zero facind receptia imposibila.
    Daca ai acoperire slaba in zona ta va trebuii sa treci cu digitalul pe alt cablu selectind la sursa(tv) ceea ce vrei sa receptionezi.
    Eu asa fac,am(aveam) pina de curind digital terestru+analogic terestru pe un cablu si digital si analogic catv pe celalat.
    Am un comutator dedicat manual care face acesta functie fara sa am interferente intre cele doua surse de semnal.

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pot demonta di vidorecordere vechi, din receptoare sateliti vechi.


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt în scop experimental şi educaţional !

  4. #4
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,692
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu am cablu ci doar digital terestru.In momentul de fata pe canalele 47 si 54 receptia e destul de puternica semnal 90% calitate 80%.Pe viitor am inteles ca o sa transmita pe canalul 37 daca am inteles bine.Asa ca modulatorul las pune pe canalul 21 sa fie destul de departe cele cu transmisia digitala.Analogic mai este doar TVR1 pe canalul 7 dar nu ma intereseaza.
    Modulatoarele de la videorecordere vechi au foarte multe armonici si sint greu de reglat din condensatorul variabil miniatura de pe ele.Pe linga asta au nivel mic la iesire si trebuiesc puse inainte de amplificator asa ca imi amplifica si armonicile .
    Cred ca o sa-l iau pe cel din link-ul de mai sus sa fac o proba.



  5. #5
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    649
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa poata fii reglat pe toata banda UIF,canale 21-69 si nu o sa ai probleme.
    Pe CH21 mai sint interferente.

  6. #6
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,692
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat cu modulatoare VCR si se vad foarte prost iar canalul de iesire se poate regla doar intre 30 si 39 .Asa ca trebuie sa-mi iau unul mai serios.



  7. #7
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    649
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca cu un modulator dintr-un receiver de satelit,doar decuplezi AV-ul lui si te legi la aparatul tau.
    Vezi sa ai traseele ecranate,sa folosesti un cablu bun si cit mai scurt pe AV.Altfel apare moir pe imagine.
    Mai ai si avantajul ca poti seta din telecomanda canalul pe care vrei sa functioneze modulatorul.

  8. #8
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,692
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mouse View Post
    Incearca cu un modulator dintr-un receiver de satelit,doar decuplezi AV-ul lui si te legi la aparatul tau.
    Vezi sa ai traseele ecranate,sa folosesti un cablu bun si cit mai scurt pe AV.Altfel apare moir pe imagine.
    Mai ai si avantajul ca poti seta din telecomanda canalul pe care vrei sa functioneze modulatorul.
    Am probat cu un receptor dolce SD Coship si functioneaza mai bine decat ma asteptam.Am setat canalul 21 si nu e afectata deloc receptia DVB-T de pe canalele 47 si 54.Am intercalat receptorul intre antena si amplificator.Multumesc de sfat.Daca intereseaza pe cineva pot face si cateva poze.



  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    moldova
    Posts
    147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    te-as putea ajuta eu cu un modulator programabil.
    triax tsd 110, 1 w, 5 e

  10. #10
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gymi View Post
    Am probat cu un receptor dolce SD Coship si functioneaza mai bine decat ma asteptam.Am setat canalul 21 si nu e afectata deloc receptia DVB-T de pe canalele 47 si 54.Am intercalat receptorul intre antena si amplificator.Multumesc de sfat.Daca intereseaza pe cineva pot face si cateva poze.

    Pune niste poze sa vedem.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  11. #11
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,692
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se inlatura rezistenta de 1Kohm din poza de mai jos


    dupa care se taie piciorusul de la mufa RCA video de sus si se introduce un strap cu o rezistenta de 1Kohm de la mufa la capatul dispre modulator al fostei rezistente SMD

    dupa care am aplicat semnalul de la DVR pe mufa RCA

    Singura problema e ca receptorul Coship nu vrea sa ne lase sa intram in menu sa schimbam canalul de iesire fara a avea un card de dolce infipt.



  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asta l-am folosit eu la un client , peste semnalul de cablu dvb-c de la RDS, fara sa am pierderi. am ales frecventa 684 Mhz ca sa nu ma suprapun cu vreun canal.
    Merge sunca, injectat semnalul in el , adaugat un dvr si iesirea am dat-o in spliterul casei.

    recomand.
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top