Vineri şi sâmbătă, meciurile CSM Olimpia Bucureşti - Timişoara Saracens RCM-UVT şi CSA Steaua Bucureşti - U Cluj sunt transmise la TV şi pe TVR+. Pentru prima dată în România, iubitorii acestui sport pot urmări şi fluxul video de la camera arbitrului.

Experiment inedit pentru transmisiunile televizate. La partida de rugby Dinamo- Steaua, de pe TVR2, din data de 9 mai, arbitrul a avut o minicameră pentru a urmări fazele partidei din perspectiva acestuia.

Experimentul a fost un succes, iar, din acest weekend, camera arbitrului va fi utilizată la toate meciurile oficiale de rugby transmise de Televiziunea Română. Este o tehnică deja folosită în celebra competiţie din lumea rugbyului, “Turneul celor 6 Naţiuni”.
Această cameră vine ca o întărire şi cu o imagine edificatoare. Este de notorietate faptul că deja Televiziunea Română, în cadrul transmisiunilor de rugby, oferă posibilitatea tehnică pentru un arbitru de a sta în carul de reportaj şi de a accesa reluările fazelor litigioase. De menţionat că arbitrul din car recomandă o soluţionare arbitrului, însă numai arbitrul ia decizia finala. Cu această cameră montată pe arbitru se va putea difuza o reluare suplimentară sau urmărirea unei faze de joc în timp real.
Transmisia iniţiată împreună cu Federaţia Română de Rugby va permite suporterilor o mai bună înțelegere aacestui sport de echipă cu tradiţie în Romania și să-i aducă mai aproape de acțiunea din teren.
Fluxul video va fi disponibil pe site-ul www.tvrplus.ro la meciurile de vineri şi sâmbată.

Mai multe informatii + sursa