Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default diseqc 1.0 + monobloc

    Daca montez pe un multifeed 4 lnb-uri monobloc si un switch de 4 porturi diseqc 1.0 am semnal pe toti 8 satelitii sau trebuie ca receiverul sa stie diseqc 1.1?
    Din pacate receiverul meu (placa dvb) nu stie decat diseqc 1.0 si nu as vrea sa cumpar monoblocurile degeaba.\
    Multumesc pentru sfaturi.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Dealul Cohalmului
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca legi 4 monoblock-uri la un comutator diseqc 4/1 normal, o sa poti vedea doar 4 sateliti.
    Monoblock-ul are deja integrat un diseqc 2/1 si ca sa poti imparti semnalul ai nevoie de un disecq de genul Spaun SUR 211F, la asta poti lega 2 monoblock-uri ca sa poti vedea 4 sateliti. Cu 4 monoblock-uri iti trebuie Spaun SUR 420F, asta e singurul care te ajuta si ai nevoie de diseqc 1.1 sau 2.1 la receptor.
    Last edited by Priti; 30th April 2015 at 15:13.
    5W+1W+5E+9E+13E+16E+19E+28E+31E+39E, Alma HD2220

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci frumos, un raspuns intr-adevar professional. Cheers.

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Inca o intrebare, daca folosesc doua switchuri de 22khz si un switch diseqc de 4 as putea avea semnal pe 6 sateliti cu un receiver diseqc 1.0, respectiv placa dvb?

    Multumesc anticipat pentru inca un eventual raspuns la fel de professional.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Dealul Cohalmului
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai renuntat la monoblock-uri? 6 sateliti inseamna 3 monoblock-uri sau 6 single si in schema pusa de tine apare altceva...
    Pana la urma cum vrei sa arate instalatia?
    5W+1W+5E+9E+13E+16E+19E+28E+31E+39E, Alma HD2220

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    deci renunt complet la monoblock-uri, deocamdata instalatia mea arata asa:



    insa din cele 6 LNB-uri sunt legate doar 4 pe un diseqc 1.0. Intentionez sa schimb ligheanul cu o toroidala multifeed de 90 cm unde as avea posibilitatea sa maresc putin semnalul si chiar sa mai adaug ceva LNB-uri. Treaba ar fi simpla cu un receiver care stie 1.1 dar vreau sa am posibilitatea sa mai mut cablul si in PC unde din pacate placile DVB n-au nicio treaba cu 1.1.
    M-am gandit deocamdata la schema de mai sus si vreau sa stiu daca asa pot avea semnal pe toate LNB-urile in acelasi timp fara sa mai urc pe bloc sa scot din mufa switchului un LNB sa bag altul...

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Dealul Cohalmului
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cate LNB-uri te-ai gandit sa ai in final?
    Eu personal am 9 LNB-uri si sunt legate printr-un diseqc 10/1 mai exact asta:
    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...778a33948fed12
    Cu placile in PC nu am avut nicio treaba pana acuma deci nu ma pot exprima la o solutie, eventual o schimbi si pe aia
    cu una mai performanta care sa aiba acelasi diseqc ca si receptorul.
    Configuratia mea e cea din semnatura + diseqc de mai sus asta sa iti faci o idee cam ce ai nevoie...
    5W+1W+5E+9E+13E+16E+19E+28E+31E+39E, Alma HD2220

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exact la asta m-am gandisem si eu, sa cumpar alta placa care sa suporte diseqc 1.1, dar dupa mai multe sapaturi pe internet, chiar am trimis si email-uri la tehnotrend, technisat si tevii, placile dvb NU suporta diseqc 1.1 sub nicio forma, exista o modalitate insa doar daca alimentezi switchul diseqc 1.1 separate, placile nestiind sa comute decat intre 4 porturi. Cred ca 6 sau 8 LNB-uri ar fi destule, singura problema este sa le pot vedea pe toate fara sa mai urc pe bloc sa schimb LNB-ul in switch.
    Daca ar merge schema cu splitterul de 22khz si diseqc 1.0 de 4 porturi care am pus-o mai sus ar fi perfect, dar nu am cum sa verific, sa vad de luni daca gasesc asemenea splitter voi face o incercare.
    Banuiesc ca pentru switchul care il ai tu trebuie tot diseqc 1.1, nu?

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Dealul Cohalmului
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, pentru al meu trebuie 1.1.
    Eu in locul tau as merge pe varianta cu diseqc 10/1, un receptor bun si pentru PC
    as cumpara un receptor pe USB si ar fi rezolvate toate problemele.
    Cu timpul in caz ca vrei poti sa ai pana la 10 LNB-uri care o sa mearga toate fara probleme si
    cu pierderi minime de semnal.
    5W+1W+5E+9E+13E+16E+19E+28E+31E+39E, Alma HD2220

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok, asta ar fi cea mai buna si simpla solutie pana la urma dar stii tu cumva un DVB pe USB care stie diseqc 1.1? Eu, am spus si mai sus, din "sapaturile" facute prin forumuri si prin specificatiile placilor dvb si PCI si USB doar Tevii s464 PCI stie diseqc 1.1 dar nu se mai gaseste. Am un anunt la sectiunea "Shop" dar nu cred ca vinde cineva asa ceva. Daca stie cineva un model de BVB pe USB sau si mai bine pe PCI care stie disqc 1.1 si nu e exagerat ca pret ar fi super.

    Totusi in caz ca nu gasesc sau pana gasesc, crezi ca schema care am pus-o eu mai sus cu 1 splitter de 22khz si 2 diseqc 1.0 ar putea sa imi dea semnal pe toti satelitii in acelasi timp cu un receptor care nu stie decat diseqc 1.0?

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Dealul Cohalmului
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se gasesc destule receptoare pe USB
    Asa ceva iti trebuie http://www.tevii.com/products_s660_1.asp
    sau http://mmag.ro/Accesorii-multimedia/...-QBOX-DVB.html
    Si daca nu vrei nou se gasesc si sh http://olx.ro/oferta/tevii-s660-s2-t...d-ID1mqFB.html

    Referitor la schema ta nu ma pot pronunta, nu am folosit niciodata splitter-ul respectiv.
    5W+1W+5E+9E+13E+16E+19E+28E+31E+39E, Alma HD2220

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci man, dar nu vad in specificatii la niciunul dintre ele diseqc 1.1, doar 1.0, 2.1. si 1.2 din pacate, oare cu 1.2 sau 2.0 pot monta switch diseqc mai mare de 4?

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Dealul Cohalmului
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu ti le-am dat ca exemple, trebuie cautat unul care are si 1.1
    5W+1W+5E+9E+13E+16E+19E+28E+31E+39E, Alma HD2220

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc frumos pentru sfaturi, pentru cei care au aceeiasi problema pe care am avut-o eu recomand cu caldura tevii s464, stie diseq 1.1 fluierand, nu e nevoie decat de switch orice model si lnb-uri reglate bine.
    Acum o intrebare, pe un switch 1.1 merg puse un monoblock sau chiar doua pe langa celelalte switchuri?

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu, deci imi pare rau ca revin, dar nu vreau ca cineva sa-si cumpere Tevii s 464 din cauza mea, apoi sa ma injure. Desigur nici aceasta placa NU poate diseqc 1.1, la fel ca si celelalte placi. Am fost dus in eroare pentru ca primeam intr-adevar semnal pe toate porturile switchului dar scanarea se face total aiurea in sensul ca scaneaza DOAR satelitul din portul 1 pe absolut toate porturile. Indiferent de program, indiferent de setari acelasi lucru. Am banuit ca este switchul de vina dar l-am inlocuit azi si acelasi lucru se intampla. Am incercat cu un amarat de receiver FTA si amandoua switchurile functioneaza perfect. Deci, concluzia: NU exista placi dvb care sa stie sa comande switchuri diseqc 1.1.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top