Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default afisare EPG limba romana imagine VTI

    De foarte mult timp am tot cautat solutii sa pot seta limba default a EPGului in imaginile VTI. Dupa cum unii stiti, imaginile VTI (sau cel putin versiunile mai vechi) nu permit selectarea limbii EPGului. Astfel pe foarte multe canale (gen focussat,digi) EPGul se afiseaza cand in ungara, cand in romana,etc...Cum, personal, consider imaginile de la VTI foarte stabile si rapide am ramas cu aceasta imagine pe receptorul meu VU DUO (cu regretul ca nu puteam seta limba EPGului).

    Azi am gasit solutia astfel incat sa imi afiseze EPGul in romana. Pentru cei care detineti imaginea VTI va prezint solutia (la mine merge).

    Pentru siguranta faceti un backup full al imaginii VTI !

    1)In primul rand aveti nevoie de pluginul "enigma2-plugin-epg-language_1.05_all.ipk"(il gasiti pe net sau aici : http://www.filedropper.com/enigma2-p...guage105allipk). Il instalati. Dupa intalare restartati enigma2. O sa va apara in system....(nu in plugins). Deoarece imaginile VTI nu au incluse limba romana (nici ultima versiune de la VTI nu cred ca are suport pentru limba romana) pluginul instalat se uita dupa ce limba suporta intreaga imagine astfel ca initial nu puteti selecta EPG romana.
    2)Intrati cu FTP in "usr/lib/enigma2/phython/components" si cautati fisierul "Language.py" . Faceti un backup la acest fisier (salvati-l local) in caz ca ceva nu mai porneste imaginea. Editati acest fisier si adaugati linia "self.addLanguage(_("Romanian"), "ro", "RO")" asemanator cum sunt si celelalte existente. Apoi salvati fisierul.
    3)Intrati cu FTP in "/etc" si cautati fisierul "lcstrings.list".Faceti un backup la acest fisier (salvati-l local) in caz ca ceva nu mai porneste imaginea.Editati acest fisier si adaugati linia "#Romanian" pe aceeasi pozitie ca si in fisierul precedent.Apoi salvati fisierul.
    4) Restartati enigma2
    5) Intrati in meniul pluginului si o sa puteti selecta limba romana ca limba a EPGului.
    6) Restartati enigma2 si ar trebui sa mearga

    spor
    Vu Duo + Vu Uno + Optibox EvoM7, 1.8m Al, focussat

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O sa incerc deseara pe Dream 800SE.
    SHALOM

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In etc nu gasesc nici un fisier "lcstrings.list". O fi in alta parte?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    455
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune, te rog, fisierul "Language.py" ca nu-l am pe VIX.
    Sa-l pun unde vrea pluginu, ca imi da crash ca nu-l gaseste

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Functioneaza si pe Black Hole cu toate ca nu exista fisierul "lcstrings.list" in /etc, oricum dupa mine, adaugarea in fisier linia sub forma "#Romanian" nu ar avea nici un efect, doar text info...singurul lucru care deranjaza oarecum este faptul ca la schimbarea canalelor, in infobar apare pentru o secunda titlul programului in Ro dupa care se schimba...in rest totul este OK.





  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    455
    Posts Thanks / Likes

    Default

    singurul lucru care deranjaza oarecum este faptul ca la schimbarea canalelor, in infobar apare pentru o secunda titlul programului in Ro dupa care se schimba
    Exact asa face in VIX fara acest plugin (doar pe canalele HD, cu restul n-am probleme)

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @intel

    Ia de aici :
    Language.py




  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Didi View Post
    Functioneaza si pe Black Hole cu toate ca nu exista fisierul "lcstrings.list" in /etc, oricum dupa mine, adaugarea in fisier linia sub forma "#Romanian" nu ar avea nici un efect, doar text info...singurul lucru care deranjaza oarecum este faptul ca la schimbarea canalelor, in infobar apare pentru o secunda titlul programului in Ro dupa care se schimba...in rest totul este OK.

    http://i876.photobucket.com/albums/a...psdx36l3zw.jpg

    La mine a trebuit sa modific ambele fisiere altfel imi dadea crash la enigma...asa ca a trebuit sa-mi dau seama di logul de crash ca apela fisierul "lcstrings.list.. Eu am insa si o imagine VTI foarte veche... VTI2.6.parca.

    Intr-adevar pe canalele HD apare pt o secunda limba romana apoi dispare..insa nu am gasit pana acum vreo solutie..insa daca listati EPGul nu cu single EPG si cu multi EPG apare si romana....parca
    Vu Duo + Vu Uno + Optibox EvoM7, 1.8m Al, focussat

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by intel View Post
    Pune, te rog, fisierul "Language.py" ca nu-l am pe VIX.
    Sa-l pun unde vrea pluginu, ca imi da crash ca nu-l gaseste

    Dar imaginile vix nu au suport pentru romana nativ? Parca aveau un meniu special unde setai EPGul subtitrarea ,limba default...sau ma insel?
    Vu Duo + Vu Uno + Optibox EvoM7, 1.8m Al, focussat

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    455
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Au. merg ok, numai alea HD nu vor, apar in slovaka
    Esp
    Esp2
    NGC
    Animal
    Discovery
    etc

    PS Am pus Language.py si l-am bulit, nu mai pleaca enigma2 nici dupa ce l-am sters si dezinstalat pluginu.
    Il restaurez acum...

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by intel View Post
    Au. merg ok, numai alea HD nu vor, apar in slovaka
    Esp
    Esp2
    NGC
    Animal
    Discovery
    etc

    PS Am pus Language.py si l-am bulit, nu mai pleaca enigma2 nici dupa ce l-am sters si dezinstalat pluginu.
    Il restaurez acum...

    S-ar putea ca structura imaginii vxi sa fie diferita de VTI..de aceea sa nu-ti mearga....Eu am dat solutia pentru VTI...nu am garantat ca va merge si pentru alte imagini...dar la unele am vazut ca merge(Bh)
    Vu Duo + Vu Uno + Optibox EvoM7, 1.8m Al, focussat

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    C-ta
    Posts
    133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DA , incercam sa ajutam , bineinteles daca cineva este interesat :
    Pai nimic mai simplu , deschidem DCC , intram in FTP > usr > share > enigma2 , aici o sa gasim un fisier denumit encoding.conf .
    Editam acest fisier si adaugam in el urmatoarele linii :
    - rom ISO8859-9
    - ron ISO8859-9
    - rum ISO8859-9
    Dupa care se da restart Enigma .
    In cazul in care considerati ca nu ajuta informatia , puteti sterge postul .

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    455
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am renuntat sa mai probez pluginu asta, imi strica si canalele SD
    encoding.conf il am de mult timp setat asa. Dar are efect la canalele SD, nu si HD.
    HD- urile apar in limbi aiurea (slovaca, nordici sau mai rar engleza)
    Ai EPG in romana la canalele HD? Cu ce imagine?

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by intel View Post
    Am renuntat sa mai probez pluginu asta, imi strica si canalele SD
    encoding.conf il am de mult timp setat asa. Dar are efect la canalele SD, nu si HD.
    HD- urile apar in limbi aiurea (slovaca, nordici sau mai rar engleza)
    Ai EPG in romana la canalele HD? Cu ce imagine?
    encoding.conf nu are efect asupra afisarii sau nu a EPGului in limba romana ci asupra afisarii diacriticilor corect atunci cand a ai EPG in limba romana. Pe canalele HD nu afiseza EPG in limba romana insa cred ca nu tine de plugin ci de canal (sau de vreo setare mai complexa in imagine). Ca sa te convingi selecteaza din meniul Vix un EPG de afisare altul decat romana (de exemplu ungara). Apoi vezi daca pe toate canale HD ai EPGul in ungara sau il ai tot in limbi diferite.
    Pluginul care l-am atasat e recomandat pentru VTI...cum tu in Vix ai deja posibilitatea sa selectezi limba EPGului...cred ca acest plugin e in plus.
    Vu Duo + Vu Uno + Optibox EvoM7, 1.8m Al, focussat

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reusit doar sa instalez plug-inul. Nu pot edita fisierele, apar total aiurea, cu semne ciudate, si nu stiu sa le editez.
    Oricum, as vrea sl dezinstalez dar nu stiu de unde?
    Imagine Nemesis.
    SHALOM

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top